ITA: Krunić samo razljutio Fiorentinu!

"Viola" prekinula crnu seriju dugu osam utakmica! Fudbaleri Fiorentine pobedili su Empoli sa 3:1, u 16. kolu Serije A.  U derbiju Toskane Empoli poveo golom bh. reprezentativca, ali je tim iz Firence preokrenuo i na kraju sigurno slavio.  Čolito okrenuo derbi, poništio Krunića i ogrejao Firencu posle dva i po meseca! Kvaljarela igra fudbal karijere! Simeone je junak Fiorentine, Sasuolo za Evropu.

Fudbal 16.12.2018 | 17:45
ITA: Krunić samo razljutio Fiorentinu!
Fiorentina je pobedila posle preokreta, pošto je Empoli vodio golom Radeta Krunića. Strelci za domaćina bili su Kevin Miralas, Đovani Simeone i Brajan Dabo.

Klub iz Firence je prekinuo niz od osam utakmica bez pobede u italijanskom prvenstvu. Sada ima 22 boda i zauzima osmo mesto na tabeli.

Srpski reprezentativac Nikola Milenković propustio je ovaj susret jer je odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona. 

Bolji plasman Fiorentine sprečili su Sasuolo i Sampdorija, koji su takođe ostvarili pobede. 

Sampdorija je kao domaćin sa 2:0 pobedila Parmu, dok je Sasuolo istim rezultatom bio bolji od Frozinonea u gostima. 

Sasuolo je šesti sa 24, a Sampdorija sedma na tabeli sa 23 boda.

Na krilima Đovanija „Čolita“ Simeonea, Fiorentina je preokrenula toskanski derbi i savladala zahuktali Empoli 3:1. Viola je prekinula crnu seriju bez pobede koja je trajala duže od dva i po meseca. Poslednji put je Viola osvojila tri boda krajem septembra. A isto tako je prekinula i seriju lokalnog rivala koji je u prethodna četiri kola osvojio čak 10 bodova!

A delovalo je na početku da će Violino mučenje da se nastavi i da će Empoli opet osvojiti bodove. Rade Krunić je u 24. minutu krunisao kontru i asistenciju Kaputa.

Empoli je bio bolji u prvih pola sata, imao i šansu preko Kaputa kada je Lafon dobro intervenisao. Ali, Viola je uspela da u 40. minutu izjednači i spasi se pred odlazak na odmor. Pomalo zaboravljeni Kevin Miralas je drugu utakmicu zaredom pošto mu je fantastično asistirao Đovani Simeone.

Izjednačenje vratilo domaći tim u životu i posle 15 minuta igre u drugom oluvremenu, „Čolito“ Simeone je opet bio koban za lokalnog rivala. Argentinac je posle asistenciju dodao i gol gavom, a potom gesitkulirao prstom na usta prema gostujućim navijačima, pa su saigrači morali da ga smiruju.

Imao je potom i Kjeza dobru šansu za 3:1, ali je promašio, da bi supertalentovani Lafon u 76. minutu čudesnom paradom sprečio Kaputa da izjednači. Usledila je kontra, trk Daboa sa centra i šut sa 20 metara kojim je rešeno pitanje pobednika.

Sampdorija je u usponu, a Parma u padu forme. Videlo se to i danas na Ferarisu gde je Samp sa dva gola u tri minuta patorsirao Krstaše - 2:0. A glavni uzrok Sampdorijine dobre forme je neuništivi veteran Fabio Kvaljarela. Čudesni napadač koji će za mesec dana napuniti 36 godina igra fudbal karijere. Šestu utakmicu zaredom u Seriji A se upisao u strelce što mu se nije desilo nikada u karijeri. Sat i kusur su domaći lomil otpor oslabljenih gostiju iz Parme i konačno ga slomili u 63. minutu. Sjajnu akciju Sale i Preta, krunisao je Đanluka Kaprari. Samo tri minuta kasnije su opet Sala i Pret probili po desnoj strani, Belgijanac centrirao, a Kvaljarela dao prelep gol glavom. Probio se na 39. mesto večne liste strelaca u italijanskom prvenstvu. Preskočio je legenadrnog Ćića Gracijanija i sada ima 131 gol. ispred su legende poput Altobelija (132), Pruca (133), Kjeze (138), Montele (141)... 

Frozinone je držao fudbalsku lekciju Sasuolu 40 i kusur minuta, a onda je doživeo hladan tuš i poražen je 0:2. Novajlija zaista nije imao sreće, promašio je sjajne šans,e a onda je Arijaudo na isteku prvog poluvremena sam sebi zatresao mrežu protiv bivšeg kluba. U drugom poluvremenu je Berardi lepim golom prelomio pitanje pobednika i lansirao De Zerbijev tim na šesto mesto na tabeli i poziciju koja vodi u Evropu. 

Od srpskih fudbalera, nije bilo suspendovanih Milenkovića (Fiorentina) i Đuričića (Sasuola), dok je Vlahović ceo meč presedeo na klupi Viole.  

Poslije torinskog "Derbija dela Mole", u kojem je Juventus u subotu minimalnim rezultatom porazio gradskog rivala Torino, u 16. kolu odigran je još jedan komšijski derbi, onaj toskanski između Fiorentine i Empolija, a domaćin je slavio nakon preokreta 3:1 (1:1).

Gosti su sredinom prvog poluvremena poveli golom Radeta Krunića i činilo se tada da "viola" ni 11. godinu zaredom neće uspjeti da u prvenstvenom meču savlada ljutog rivala pred svojim navijačima.

Ipak, gol bh. reprezentativca bio je sve što su uradili gosti. Kao da je razljutio domaće igrače, koji su do odlaska na odmor uspjeli anulirati prednost rivala, a u nastavku meča postići još dva pogotka i dođu do sigurnog slavlja.

Prvo je u 40. minutu na 1:1 izjednačio Kevin Miraljas, da bi u drugom poluvremenu pogađali Đovani Simeone i Brajan Dabo.

Sa ova tri boda tim iz Firence, u čijim redovima nije bilo Nikole Milenkovića zbog crvenog kartona koji je zaradio u prošlom kolu protiv Sasuola, probio se do osme pozicije i konačno prekinuo crnu seriju od osam susreta bez slavlja.

U ostalim mečevima koji su već odigrani danas, trijumfe rezultatom 2:0 ostvarili su Sampdorija protiv Parme, odnosno Sasuolo u gostima protiv Frozinonea, dok u "matine" terminu, u duelu SPAL-a i Kjeva, nije bilo golova.

Radovanović jedini na terenu u remiju SPAL i Kjeva. Fudbaleri SPAL i Kjeva igrali su nerešeno bez golova u 16. kolu Serije A.

Ivan Radovanović je od srpskih fudbalera jedini bio na terenu. On je igrao celu utakmicu za Kjevo i dobio žuti karton.

Vanja Milinković-Savić iz Spala i Filip Đorđević, Nenad Tomović i Strahinja Tanasijević iz Kjeva su bili na klupama za rezerve.

SPAL ima 16 bodova i zauzima 16. mesto na tabeli italijanskog prvenstva.

Kjevo je poslednji sa četiri. Klub iz Verone, koji je sezonu počeo sa minus tri boda, još nema pobedu, ali je u poslednje četiri utakmice vezao četiri remija.

Očekivana nula! Spal i Kjevo igrali bez golova - 0:0.

Nije baš duel SPAL-a i Kjeva onaj koji će vas prikucati za televizor, nekako kod okršaja ovakvih timova i možemo da očekujemo da neće biti golova, pa je i ovaj susret završen rezultatom - 0:0.

Nekako se čekao jedan gol koji bi sve rešio, ali njega nije bilo. Domaćin je za nijansu imao bolji posed lopte, ali su Leteći magarci imali veći broj šuteva u okvir gola. Kakogod, nijedna lopta nije završila u mreži.

Srpski internacionalac Ivan Radovanović odigrao je svih 90 minuta, dok su Nenad Tomović, Filip Tomović i Strahinja Tanasijević bili na klupi kod Kjeva. Vanja Milinković Savić je presedeo meč na klupi za SPAL.

Posle ovog boda SPAL je na 16 bodova, Ovo mu je četvrti remi na poslednjih pet utakmica. Kjevu je peti remi na poslednjih pet utakmica!

Zato i kažemo da je bilo za očekivati da bude X.

SERIJA A - 16. KOLO:

SPAL - Kjevo 0:0

Fiorentina - Empoli 3:1 (1:1)
/Miraljas 40, Simeone 59, Dabo 78 - Krunić 24/

Frozinone - Sasuolo 0:2 (0:1)
/Arjaudo 43 ag, Berardi 58/

Sampdorija - Parma 2:0 (0:0)
/Prat 66, Kvaljarela 70/

Kaljari - Napoli (18.00)
Roma - Đenova (20.30)

Odigrano u subotu:

Inter - Udineze 1:0 (0:0)
/Ikardi 76 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/Ronaldo 70 pen/

U ponedjeljak:

Atalanta - Lacio (20.30)

U utorak:

Bolonja - Milan (20.30)

TABELA: Juventus 46, Napoli (-1) 35, Inter 32, Milan (-1) 26, Lacio (-1) 25, Sasuolo 24, Sampdorija 23, Fiorentina 22, Torino 22, Atalanta (-1) 21, Roma (-1) 21, Parma 21, Kaljari (-1) 17, Empoli 16, Đenova (-1) 16, SPAL 16, Udineze 13, Bolonja (-1) 11, Frozinone 8, Kjevo 4*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar