СЛС: Велики преокрет Спартака - од 0:2 до 3:2!

Велики преокрет у Суботици – Спартак у 95. минуту из пенала до победе! Фудбалери Спартака из Суботице победили су Вождовац са 3:2, у 21. колу Суперлиге Србије.  Вождовац водио у Суботици након првог полувремена 2:0, али су "голубови" успели да освоје сва три бода на опроштају од својих навијача у 2018. години. Одлука у надокнади из пенала.  Играло се у Суботици - и то из двојке у кеца, Вождовац испустио 2:0!

Фудбал 16.12.2018 | 17:15
СЛС: Велики преокрет Спартака - од 0:2 до 3:2!
Утакмица је требало првобитно да буде одиграна у суботу, међутим због великих снежних падавина померена је за недељу.

Спартак је до тријумфа успео да дође после великог преокрета, пошто су на полувремену губили са 2:0. Голове за београдски тим постигли су Луковић у 28. и Зличић у 42. минуту.

Суботичани су успели у 62. минуту да смање на 1:2 преко Обрадовића, док је Торбица у 77. изједначио. 

Чинило се да ће остати овај резултат и после истека надокнаде, међутим судија Бојан Николић је показао на белу тачку у 95. минуту и Немања Ћаласан је реализовао једанеастерац. 

Вождовац је после овог меча остао на 11. месту са 19 бодова, док је Спартак на позицији испод са истим бројем поена. 

Иначе, Спартак из Суботице је у прошлости "бојкотовао" судију Бојана Николића, пошто нису били задовољни када је у мају месецу ове године одлучено да он суди меч Спартака и Црвене звезде. 

Екипа с севера Србије против Звезде није извела најјачи састав јер нису хтели да ризикује картоне, изјавио је тада спортски директор клуба Љубиша Дунђерски. 

"Кад смо видели да ће (не)правду да дели Бојан Николић, а поучени смо искуством са утакмица у Ивањици и у Суботици, на утакмици против Војводине, кад је делио картоне играчима који су само прошли поред њега, одлучили смо да не ризикујемо. У тиму неће бити Николића, Чечарића, голмана Остојића и Торбице јер свима прети суспензија уколико буду добили јавну опомену", рекао је Дунђерски.

Меч између Спартака и Вождовца први је који је одигран у недељу, после серије одложених суботњих утакмица 21. кола Суперлиге Србије због лошег времена и снега који је оковао Србију.

Радници су успели да оспособе терен у Суботици и лопта се коначно закотрљала у 13 часова. Али, развој догађаја био је врло лош по домаћина.

"Змајеви" су одиграли савршено полувреме и после 45 минута игре имали предност 2:0. Андрија Луковић начео је одбрану "голубова" у 28. минуту, а мало пре одласка на одмор Лазар Зличић је постигао други гол за Београђане и задатак Спартака у другом делу учинио готово немогућим.

Међутим, екипа из Суботице успела је не само да се врати у утакмицу, већ и да у последњим тренуцима седмог минута надокнаде освоји врло вредна три бода у борби за опстанак.

Прво је Немања Обрадовић у 62. смањио на 1:2, да би 15 минута касније искусни Владимир Торбица изједначио на – 2:2. У петом минуту надоканде судија Бојан Николић је досудио пенал за Спартак, који је у победу претворио Немања Ћаласан.

Пролећни део сезоне Спартак ће дочекати на 12. месту са 19 освојених бодова, што је свакако разочаравајући скор за Суботичане, који су сезону почели маестралним издањима у квалификацијама за Лигу Европе и спектакуларном елиминацијом прашке Спарте.

Вождовац је у истој ситуацији, јер има 19 бодова и тренутно је 11. без могућности да га неко угрози на тој позицији до дефинитивног спуштања завесе на јесењи део првенства.

Реновирани стадион у Суботици на време очишћен - утакмица одиграна. И то врло узбудљива рекло би се. После 98. минута двобоја домаћег Спартака и Вождовца - 3:2. Кладилачким речником из двојке у кеца. 

На Градском стадиону у Суботици у последње време редовно гледамо утакмице с доста голова (против Земуна 2:2, против Бачке 3:0, са Звездом 1:3), ево и завеса на јесењи део шампионата спуштена је у том стилу. Голубови су у већем делу утакмице гледали поразу у очи, чинило се да им нема спаса када је Вождовац пред крај првог дела дуплирао предност, али у наставку тотални потоп Београђана који су пропустили идеалну шансу да упишу тек други тријумф на страни у последњих осам месеци. 

Екипа Драгана Аничича кренула је одлично. Прво Андрија Луковић у 28, па онда дебитанстки погодак младог Лазара Зличића за 0:2. Момак који је летос стигао из Војводине... Предраг Роган успео је међутим некако да тргне своје момке из очигледног зимског сна током паузе. Немања Обрадовић у 62. минуту смањио је на 1:2 и пробудио наду да домаћи могу да избегну пораз. Кренуо је Спартак на све или ништа и убрзо стигао до изједначења. Владимир Торбица дивно је извео слободан ударац - 2:2.   

Деловало је у тим моментима да су и једни други задовољни поделом плена, али права драма уследиће у судијској надокнади. Бојан Николић у 90+6 показује на белу тачку. У шеснаестерцу Вождовца срушен је један играч домаћег тима. Одговорност је преузео Немања Ћаласан и погодио за тотални преокрет - 3:2. 

Резултати 21. кола:

петак

Партизан - Мачва 0:0

субота

Радник – Бачка 3:2 (2:1)
/Златановић 10, Стојановић пен 38, Даноски 51 - Мићић 15, Грабеж 70/

недеља

Спартак – Вождовац 3:2 (0:2)
/Обрадовић 62, Торбица 77, Ћаласан 90+5п - Луковић 28, Зличић 42/

Војводина – Пролетер (16.00)
Чукарички – Црвена звезда (19.00 - Аренаспорт 1)

понедељак

Земун – Динамо (13.00)
Младост – Рад (15.00)
Напредак – Раднички Ниш (15.00)

Табела: Црвена звезда 56, Раднички 47, Партизан (+1) 44, Чукарички 39, Напредак 33, Младост 32, Радник (+1) 28, Пролетер 27, Војводина 27, Мачва (+1) 22, Вождовац (+1) 19, Спартак (+1) 19, Бачка (+1) 18, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар