SLS: Veliki preokret Spartaka - od 0:2 do 3:2!

Veliki preokret u Subotici – Spartak u 95. minutu iz penala do pobede! Fudbaleri Spartaka iz Subotice pobedili su Voždovac sa 3:2, u 21. kolu Superlige Srbije.  Voždovac vodio u Subotici nakon prvog poluvremena 2:0, ali su "golubovi" uspeli da osvoje sva tri boda na oproštaju od svojih navijača u 2018. godini. Odluka u nadoknadi iz penala.  Igralo se u Subotici - i to iz dvojke u keca, Voždovac ispustio 2:0!

Fudbal 16.12.2018 | 17:15
SLS: Veliki preokret Spartaka - od 0:2 do 3:2!
Utakmica je trebalo prvobitno da bude odigrana u subotu, međutim zbog velikih snežnih padavina pomerena je za nedelju.

Spartak je do trijumfa uspeo da dođe posle velikog preokreta, pošto su na poluvremenu gubili sa 2:0. Golove za beogradski tim postigli su Luković u 28. i Zličić u 42. minutu.

Subotičani su uspeli u 62. minutu da smanje na 1:2 preko Obradovića, dok je Torbica u 77. izjednačio. 

Činilo se da će ostati ovaj rezultat i posle isteka nadoknade, međutim sudija Bojan Nikolić je pokazao na belu tačku u 95. minutu i Nemanja Ćalasan je realizovao jedaneasterac. 

Voždovac je posle ovog meča ostao na 11. mestu sa 19 bodova, dok je Spartak na poziciji ispod sa istim brojem poena. 

Inače, Spartak iz Subotice je u prošlosti "bojkotovao" sudiju Bojana Nikolića, pošto nisu bili zadovoljni kada je u maju mesecu ove godine odlučeno da on sudi meč Spartaka i Crvene zvezde. 

Ekipa s severa Srbije protiv Zvezde nije izvela najjači sastav jer nisu hteli da rizikuje kartone, izjavio je tada sportski direktor kluba Ljubiša Dunđerski. 

"Kad smo videli da će (ne)pravdu da deli Bojan Nikolić, a poučeni smo iskustvom sa utakmica u Ivanjici i u Subotici, na utakmici protiv Vojvodine, kad je delio kartone igračima koji su samo prošli pored njega, odlučili smo da ne rizikujemo. U timu neće biti Nikolića, Čečarića, golmana Ostojića i Torbice jer svima preti suspenzija ukoliko budu dobili javnu opomenu", rekao je Dunđerski.

Meč između Spartaka i Voždovca prvi je koji je odigran u nedelju, posle serije odloženih subotnjih utakmica 21. kola Superlige Srbije zbog lošeg vremena i snega koji je okovao Srbiju.

Radnici su uspeli da osposobe teren u Subotici i lopta se konačno zakotrljala u 13 časova. Ali, razvoj događaja bio je vrlo loš po domaćina.

"Zmajevi" su odigrali savršeno poluvreme i posle 45 minuta igre imali prednost 2:0. Andrija Luković načeo je odbranu "golubova" u 28. minutu, a malo pre odlaska na odmor Lazar Zličić je postigao drugi gol za Beograđane i zadatak Spartaka u drugom delu učinio gotovo nemogućim.

Međutim, ekipa iz Subotice uspela je ne samo da se vrati u utakmicu, već i da u poslednjim trenucima sedmog minuta nadoknade osvoji vrlo vredna tri boda u borbi za opstanak.

Prvo je Nemanja Obradović u 62. smanjio na 1:2, da bi 15 minuta kasnije iskusni Vladimir Torbica izjednačio na – 2:2. U petom minutu nadokande sudija Bojan Nikolić je dosudio penal za Spartak, koji je u pobedu pretvorio Nemanja Ćalasan.

Prolećni deo sezone Spartak će dočekati na 12. mestu sa 19 osvojenih bodova, što je svakako razočaravajući skor za Subotičane, koji su sezonu počeli maestralnim izdanjima u kvalifikacijama za Ligu Evrope i spektakularnom eliminacijom praške Sparte.

Voždovac je u istoj situaciji, jer ima 19 bodova i trenutno je 11. bez mogućnosti da ga neko ugrozi na toj poziciji do definitivnog spuštanja zavese na jesenji deo prvenstva.

Renovirani stadion u Subotici na vreme očišćen - utakmica odigrana. I to vrlo uzbudljiva reklo bi se. Posle 98. minuta dvoboja domaćeg Spartaka i Voždovca - 3:2. Kladilačkim rečnikom iz dvojke u keca. 

Na Gradskom stadionu u Subotici u poslednje vreme redovno gledamo utakmice s dosta golova (protiv Zemuna 2:2, protiv Bačke 3:0, sa Zvezdom 1:3), evo i zavesa na jesenji deo šampionata spuštena je u tom stilu. Golubovi su u većem delu utakmice gledali porazu u oči, činilo se da im nema spasa kada je Voždovac pred kraj prvog dela duplirao prednost, ali u nastavku totalni potop Beograđana koji su propustili idealnu šansu da upišu tek drugi trijumf na strani u poslednjih osam meseci. 

Ekipa Dragana Aničiča krenula je odlično. Prvo Andrija Luković u 28, pa onda debitanstki pogodak mladog Lazara Zličića za 0:2. Momak koji je letos stigao iz Vojvodine... Predrag Rogan uspeo je međutim nekako da trgne svoje momke iz očiglednog zimskog sna tokom pauze. Nemanja Obradović u 62. minutu smanjio je na 1:2 i probudio nadu da domaći mogu da izbegnu poraz. Krenuo je Spartak na sve ili ništa i ubrzo stigao do izjednačenja. Vladimir Torbica divno je izveo slobodan udarac - 2:2.   

Delovalo je u tim momentima da su i jedni drugi zadovoljni podelom plena, ali prava drama uslediće u sudijskoj nadoknadi. Bojan Nikolić u 90+6 pokazuje na belu tačku. U šesnaestercu Voždovca srušen je jedan igrač domaćeg tima. Odgovornost je preuzeo Nemanja Ćalasan i pogodio za totalni preokret - 3:2. 

Rezultati 21. kola:

petak

Partizan - Mačva 0:0

subota

Radnik – Bačka 3:2 (2:1)
/Zlatanović 10, Stojanović pen 38, Danoski 51 - Mićić 15, Grabež 70/

nedelja

Spartak – Voždovac 3:2 (0:2)
/Obradović 62, Torbica 77, Ćalasan 90+5p - Luković 28, Zličić 42/

Vojvodina – Proleter (16.00)
Čukarički – Crvena zvezda (19.00 - Arenasport 1)

ponedeljak

Zemun – Dinamo (13.00)
Mladost – Rad (15.00)
Napredak – Radnički Niš (15.00)

Tabela: Crvena zvezda 56, Radnički 47, Partizan (+1) 44, Čukarički 39, Napredak 33, Mladost 32, Radnik (+1) 28, Proleter 27, Vojvodina 27, Mačva (+1) 22, Voždovac (+1) 19, Spartak (+1) 19, Bačka (+1) 18, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar