Спортиста године у БиХ: Џеко, Клепић или Пезер?

"Ова спортска година није обиљежена претјерано значајним резултатима и достигнућима наших спортиста", каже потпредсједник жирија.

Остали спортови 16.12.2018 | 20:15
Спортиста године у БиХ: Џеко, Клепић или Пезер?
Манифестација Избора спортисте године Босне и Херцеговине, који организују бањалучке "Независне новине" и БХТ-а, по 18. пут ће бити одржана у понедјељак 17. децембра у Сарајеву.

Одлука о најбољим спортистима БиХ бит ће потврђена на посљедњој сједници Жирија, непосредно пред сам почетак манифестације.

Уредник спортске рубрике "Независних новина" Горан Караћ данас је на прес-конференцији казао да том манифестацијом желе да изразе подршку најбољим бх. спортистима.

"Позвао бих све сутра увече да подржимо наше спортисте, нека то буде вече спорта и добрих вибрација. Желимо да још једном поздравимо спортисте, да се сви заједно присјетимо њихових овогодишњих резултата, да им још једном пошаљемо поруку да смо уз њих и да ће тако бити и убудуће", рекао је Кораћ.

Уредник спортског програма БХ Радија 1 и потпредсједник жирија Аднан Љубовић изајвио је да је и ове године жири био у респектабилном саставу у којим су бивши спортисти, спортски радници, представници Олимпијског комитета БиХ, Министарства цивилних послова БиХ те медија.

"Жири је одржао три сједнице у Мостару, Сарајеву и Бањалуци, а сутра на посљедњој потврдиће све одлуке које су донесене на преходним сједницама. Ова спортска година није обиљежена претјерано значајним резултатима и достигнућима наших спортиста, тако да је било доста тешко изабрати најбоље у 12 категорија. У појединим категоријама и није било неких дилема. Оно што је битно напоменути све одлуке, као и ранијих година, донесене су консензусом чланова жирија и није било прегласавања. Жири је ове године имао тај капацитет да може компетентно одлучувати о најбољим. Надам да смо дошли до оних имена која заслужују да буду награђена", казао је Љубовић.

У главним категоријама, за најбољег спортисту БиХ у конкуренцији су: фудбалер Един Џеко, каратиста Иван Клепић и атлетичар Месуд Пезер, а за најбољу спортисткињу кошаркашица Марица Гајић, џудисткиња Лариса Церић и каратисткиња Ивона Ћавар.

У конкуренцији за екипу године су остали: женска кошаркашка репрезентација БиХ, фудбалска репрезентација БиХ и тениска Дејвис куп репрезетација БиХ, док у категорији за најбољег бх. тренера године конкуришу: Бранислав Црногорац (џудо), Роберт Просинечки (фудбал) и Блаж Слишковић (фудбал).

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар