Џејмс о Џордану: Као да сам срео Бога!

Најбољи кошаркаш данашњице Леброн Џејмс у суботу увече срео се са вероватно најбољим кошаркашем у историји спорта Мајклом Џорданом.

Кошарка 18.12.2018 | 15:45
Џејмс о Џордану: Као да сам срео Бога!
Звезда Лос Анђелес Лејкерса је предводила свој тим против екипе чији је Џордан власник - Шарлот Хорнетса, а Џејмс се успут присетио и првог пута када је срео легендарног Џордана.

Било је то у јуну 2001. године.

"Рекао сам већ, као да сам срео Бога по први пут. Тако сам се осетио као шеснаестогодишњак кад сам срео Мајкла", каже Џејмс. 

Џордан је тада имао 38 година, Леброн је био средњошколац, одакле ће 2003. године директно бити драфтован са првог места. И све време ће до одласка у Мајами носити број 23 на леђима. 

"Сваки пут кад ме спомену међу великанима који су играли кошарку и онима који су поставили темеље и утабали јој пут, дозволили ми да будем у овој позицији, увек је лепо и похвално и битно и за мој град (Екрон, Охајо)", каже Џејмс и признаје да је у Екрону свега мало, инспирација, средстава... 

Због свега тога, садашњи тренутак посматра као благослов. Сада Џејмс има скоро 34 године и налази се 460 поена иза МЈ на вечној листи стрелаца, где је Џордан на четвртом месту. 

"Мајкл је игру учинио глобалном. Он је заслужан што људи широм света долазе да гледају утакмице због његове комерцијалне привлачности, начина на који је играо кошарку, због онога ко је био. Он је одлика целе ере", говори Џејмс и објашњава да је један од важних момената био и успех САД у Барселони 1992. године. 

Када заврши каријеру, волео би да после Џордана постане други играч који је купио једну НБА франшизу. Џордан је то урадио 2010. године са, тада Шарлот Бобкетсима за 275 милиона долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар