Džejms o Džordanu: Kao da sam sreo Boga!

Najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms u subotu uveče sreo se sa verovatno najboljim košarkašem u istoriji sporta Majklom Džordanom.

Košarka 18.12.2018 | 15:45
Džejms o Džordanu: Kao da sam sreo Boga!
Zvezda Los Anđeles Lejkersa je predvodila svoj tim protiv ekipe čiji je Džordan vlasnik - Šarlot Hornetsa, a Džejms se usput prisetio i prvog puta kada je sreo legendarnog Džordana.

Bilo je to u junu 2001. godine.

"Rekao sam već, kao da sam sreo Boga po prvi put. Tako sam se osetio kao šesnaestogodišnjak kad sam sreo Majkla", kaže Džejms. 

Džordan je tada imao 38 godina, Lebron je bio srednjoškolac, odakle će 2003. godine direktno biti draftovan sa prvog mesta. I sve vreme će do odlaska u Majami nositi broj 23 na leđima. 

"Svaki put kad me spomenu među velikanima koji su igrali košarku i onima koji su postavili temelje i utabali joj put, dozvolili mi da budem u ovoj poziciji, uvek je lepo i pohvalno i bitno i za moj grad (Ekron, Ohajo)", kaže Džejms i priznaje da je u Ekronu svega malo, inspiracija, sredstava... 

Zbog svega toga, sadašnji trenutak posmatra kao blagoslov. Sada Džejms ima skoro 34 godine i nalazi se 460 poena iza MJ na večnoj listi strelaca, gde je Džordan na četvrtom mestu. 

"Majkl je igru učinio globalnom. On je zaslužan što ljudi širom sveta dolaze da gledaju utakmice zbog njegove komercijalne privlačnosti, načina na koji je igrao košarku, zbog onoga ko je bio. On je odlika cele ere", govori Džejms i objašnjava da je jedan od važnih momenata bio i uspeh SAD u Barseloni 1992. godine. 

Kada završi karijeru, voleo bi da posle Džordana postane drugi igrač koji je kupio jednu NBA franšizu. Džordan je to uradio 2010. godine sa, tada Šarlot Bobketsima za 275 miliona dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar