Само Челси и нацизам!

Навијачи "Плаваца" изазвали скандал у Мађарској! Да лош меч у Лиги Европе за Челси постане још гори, побринули су се навијачи лондонског клуба.

Фудбал 18.12.2018 | 15:15
Само Челси и нацизам!
Они су у Будимпешти истакли заставу са нацистичким симболима и фотографисали се поред ње.

Реч је о застави са натписом групе "Хедхантерс" (Ловци на уцењене главе), поред које је и лобања, обележје СС трупа из Другог светског рата слика аријевског поздрава.

Ова група хулигана је била проблематична за Челси током седамдесетих и осамдесетих година прошлог века и десничарског је усмерења. Сама застава је прилагођена верзија северно-ирске заставе на којој такође пише и "нема предаје". 

Челси се оградио од ове фотографије и изразио наду да застава није доспела до стадиона, али из клуба наводе да су били свесни да група навијача иде без карата за меч у Будимпешту. 

Ако УЕФА буде разматрала казну, у најгорем случају би део Стамфорд Бриџа био затворен на један меч. Све то дошло је након што су скандирали анти-семитске поруке упућене навијачима Тотенхема, а јавност их позвала да се уразуме. 

Иначе, Роман Абрамович, власник Челсија је Јеврејин из Русије, који је недавно организовао кампању како би се подигла свест навијача о злу анти-семитизма. 

"Плавци" су против Видеотона, српског стручњака Марка Николића одиграли само 2:2 и то су се извукли голом Жируа из слободног ударца, након што је Види повео 2:1 после преокрета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар