Samo Čelsi i nacizam!

Navijači "Plavaca" izazvali skandal u Mađarskoj! Da loš meč u Ligi Evrope za Čelsi postane još gori, pobrinuli su se navijači londonskog kluba.

Fudbal 18.12.2018 | 15:15
Samo Čelsi i nacizam!
Oni su u Budimpešti istakli zastavu sa nacističkim simbolima i fotografisali se pored nje.

Reč je o zastavi sa natpisom grupe "Hedhanters" (Lovci na ucenjene glave), pored koje je i lobanja, obeležje SS trupa iz Drugog svetskog rata slika arijevskog pozdrava.

Ova grupa huligana je bila problematična za Čelsi tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka i desničarskog je usmerenja. Sama zastava je prilagođena verzija severno-irske zastave na kojoj takođe piše i "nema predaje". 

Čelsi se ogradio od ove fotografije i izrazio nadu da zastava nije dospela do stadiona, ali iz kluba navode da su bili svesni da grupa navijača ide bez karata za meč u Budimpeštu. 

Ako UEFA bude razmatrala kaznu, u najgorem slučaju bi deo Stamford Bridža bio zatvoren na jedan meč. Sve to došlo je nakon što su skandirali anti-semitske poruke upućene navijačima Totenhema, a javnost ih pozvala da se urazume. 

Inače, Roman Abramovič, vlasnik Čelsija je Jevrejin iz Rusije, koji je nedavno organizovao kampanju kako bi se podigla svest navijača o zlu anti-semitizma. 

"Plavci" su protiv Videotona, srpskog stručnjaka Marka Nikolića odigrali samo 2:2 i to su se izvukli golom Žirua iz slobodnog udarca, nakon što je Vidi poveo 2:1 posle preokreta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar