Емери нациљао летећег Павона!

Али Бока тражи 45. 000. 000 евра! Хоће ли се Арсеналови челници ухватити за џеп?

Фудбал 19.12.2018 | 14:15
Емери нациљао летећег Павона!
Сасвим задовољавајући почетак Унаја Емерија на клупи Арсенала одобровољила је врхушку клуба, па се у јануарски прелазни рок улази са жељом да се нешто новца уложи у куповину појачања.

Емери је још раније схватио да су му за још боље резултате и стабилнији тим потребни штопер и крило. Што се офанзивног сектора тиче, шпанском стручњаку се јако свиђа Лилова турбо машина Никола Пепе, а како Лил не попушта и не спушта цену ни за цент, могао би да се окрене аквизицији Бокиног Кристијана Павона. Млади Аргентинац иза себе је оставио врло добру сезону, коју је ипак завршио поразом у оном лудом двомечу финала Копа Либертадорес од Ривер Плејта. Истина, Павон је то финале одиграо ровит, односно у боловима јер је имао проблеме са задњом ложом и у реваншу одиграном на мадридском Сантјаго Бернабеу се практично није истицао. 

Свесни су водећи људи Боке да је ово савршена шанса да на Павоновој експлозији ове сезоне добро зараде, поготово јер је са Аргентином играо и на Мундијалу у Русији. Истина, Гаучоси су доживели дебакл, али игре за репрезентацију додатно дижу вредност. Због тога су крај Павоновогимена ставили етикету на којој пише - 45.000.000 евра. Поготово јер интересовање долази из Премијер лиге. Вероватно је да Бока тај новац неће добити ни од кога, али ово је полазна тачка из које ће моћи даље да се преговара и евентуално мало обори цена. Наводно и Фулам мотри на Павона, али је клубу са Крејвен Котиџа прва и основна жеља да закрпи велики процеп у одбрани. 

Мада су Павон и Пепе донекле играчи сличних квалитета, Аргентинац може да покрије дело већи део терена од момка из Обале Слоноваче. Павону јесте природна позиција на десном крилу, али је у финалу Копа Либертадорес покривао леви бок. Такође може да игра и одмах иза нападача, па чак и лажну деветку уколико за то има потребе. Пепе, с друге стране, фиксиран је за то место на десном боку и ретко када мења позицију. 

Емери је очигледно спреман да Арсеналу да додатно на експлозивности, пошто су и Павон и Пепебржи од већег дела постојећег састава. Према изворима из Буенос Ајреса, Павону се свиђа идеја да се пресели у Лондон, а Арсенал му делује као добра опција и због језичких олакшица. Осим Емерија, са шпанског говорног подручја су и Начо Монреал, Ектор Бељерин и фантастични Лукас Тореира.

Павон у Арсеналу - било би занимљиво...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар