Emeri naciljao letećeg Pavona!

Ali Boka traži 45. 000. 000 evra! Hoće li se Arsenalovi čelnici uhvatiti za džep?

Fudbal 19.12.2018 | 14:15
Emeri naciljao letećeg Pavona!
Sasvim zadovoljavajući početak Unaja Emerija na klupi Arsenala odobrovoljila je vrhušku kluba, pa se u januarski prelazni rok ulazi sa željom da se nešto novca uloži u kupovinu pojačanja.

Emeri je još ranije shvatio da su mu za još bolje rezultate i stabilniji tim potrebni štoper i krilo. Što se ofanzivnog sektora tiče, španskom stručnjaku se jako sviđa Lilova turbo mašina Nikola Pepe, a kako Lil ne popušta i ne spušta cenu ni za cent, mogao bi da se okrene akviziciji Bokinog Kristijana Pavona. Mladi Argentinac iza sebe je ostavio vrlo dobru sezonu, koju je ipak završio porazom u onom ludom dvomeču finala Kopa Libertadores od River Plejta. Istina, Pavon je to finale odigrao rovit, odnosno u bolovima jer je imao probleme sa zadnjom ložom i u revanšu odigranom na madridskom Santjago Bernabeu se praktično nije isticao. 

Svesni su vodeći ljudi Boke da je ovo savršena šansa da na Pavonovoj eksploziji ove sezone dobro zarade, pogotovo jer je sa Argentinom igrao i na Mundijalu u Rusiji. Istina, Gaučosi su doživeli debakl, ali igre za reprezentaciju dodatno dižu vrednost. Zbog toga su kraj Pavonovogimena stavili etiketu na kojoj piše - 45.000.000 evra. Pogotovo jer interesovanje dolazi iz Premijer lige. Verovatno je da Boka taj novac neće dobiti ni od koga, ali ovo je polazna tačka iz koje će moći dalje da se pregovara i eventualno malo obori cena. Navodno i Fulam motri na Pavona, ali je klubu sa Krejven Kotidža prva i osnovna želja da zakrpi veliki procep u odbrani. 

Mada su Pavon i Pepe donekle igrači sličnih kvaliteta, Argentinac može da pokrije delo veći deo terena od momka iz Obale Slonovače. Pavonu jeste prirodna pozicija na desnom krilu, ali je u finalu Kopa Libertadores pokrivao levi bok. Takođe može da igra i odmah iza napadača, pa čak i lažnu devetku ukoliko za to ima potrebe. Pepe, s druge strane, fiksiran je za to mesto na desnom boku i retko kada menja poziciju. 

Emeri je očigledno spreman da Arsenalu da dodatno na eksplozivnosti, pošto su i Pavon i Pepebrži od većeg dela postojećeg sastava. Prema izvorima iz Buenos Ajresa, Pavonu se sviđa ideja da se preseli u London, a Arsenal mu deluje kao dobra opcija i zbog jezičkih olakšica. Osim Emerija, sa španskog govornog područja su i Načo Monreal, Ektor Beljerin i fantastični Lukas Toreira.

Pavon u Arsenalu - bilo bi zanimljivo...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar