Како је Тринкијери направио звер од Лендејла?

Италијанска магија или. . . ?

Кошарка 17.12.2018 | 21:30
Како је Тринкијери направио звер од Лендејла?
Долазак Андрее Тринкијерија у кошаркашки клуб Партизана променио је на боље многе ствари у екипи, то кажу и играчи, са овим ставом се у великој мери слаже и публика која пуни хале где играју црно-бели, али чини се да је за сада рад са италијанским стручњаком највише пријао аустралијском центру Џоку Лендејлу.

Његова статистика је заиста одлична откако је клупу преузео италијански стручњак - у шест мечева Јадранске лиге колико је одиграо под Тринкијеријевим вођством Лендејл је просечно бележио 14,8 поена и 7,1 скок.

Подједнако добре партије Аустралијанац је пружио и у Еврокупу - на четири меча откако је стигао Тринкијери, Лендејл просечно постиже 13,25 поена и 6,5 ухваћених лопти. Оно што је евидентно је да овај момак игра се више самопоуздања у последње време, а притом га Тринкијери повремено помера са позицији пет на четворку.

"То је нешто што никада до сада нисам играо. Увек сам био на центру. Али, прелазак у професионалну кошарку захтева и ту промену. Мало сам лакши од већине европских центара, па морам да радим на шуту, како да се приближим кошу. Наравно, и даље је ту много постављања блокова, искакања, скокова. Теже је у одбрани, учим ротације, преузимања, где треба да будем. Тренер ми много помаже у томе и верујем да ћу напредовати уз његову помоћ у наредном периоду", рекао је Лендејл.

Делује да у последње време ипак много лакше играш и опуштеније?

"Осећам се много пријатније. Тренер је направио систем који се много више базира на пик ен ролу. Начин на који радимо ми одговара - прво индивидуално, а онда као екипа. Јаки су нам тренинзи. Поред тога, навикавам се на европску кошарку. Верујем да ћу наставити да напредујем".

Током сваке утакмице чини се да тренер најчешће са вама разговара.

"Углавном се своди на причу у одбрани, кад треба да помажем, а када не. То је оно са чиме имам највише проблема. Са скоковима немам проблема. Али, на колеџу се сводило на то да направим блок и одем склоним се. Сада ме тренер учи како да се после блока извучем у страну, па останем сам на шуту, а сматрам да радимо и добар посао са пик ен ролом у нападу". 

Партизан је против ФМП-а у суботу у хали Пионир поново пропустио добру прилику да питање победника реши раније, а не у последња три минута.

"Тешка, напорна утакмица, морали смо много боље у одбрани. ФМП-у су недостајала два важна играча, а одиграли су веома паметно. Баш су нас намучили, али смо победили као екипа. Имали смо доста проблема са шутем за три поена, а када је тако, онда је то за нас потпуно другачија утакмица. Али, верујемо нашим шутерима, Вањи, Маркусу, Алију. Вратиће се тренинзима, вежбаће и биће добри".

И против Пантера, а и на неким претходним утакмицама сте често преузимали играче у одбрани.

"То је нешто на чему морам много да радим. Било је добро када је дошао нови тренер, онда сам упао у малу кризу, главна ствар је натерати играча којег преузмеш да шутира из што теже позиције. Мислим да сам против ФМП-а то добро радио. А помагали су ми саграчи. Не само плејмејкери, већ цела екипа и то када је било најважније. Све је то заслуга екипе"

Црно-беле у среду на истом месту, дакле у хали Пионир, очекује дуел са Турк Телекомом у Еврокупу.

"Велика утакмица, очекујем сјајну посету, важна нам је њихова подршка. За нас је то ситуација победи. Треба да победимо шест разлике и да се поклопе неки други резултати. Али, верујем да можемо да их победимо. Можемо да се такмичимо са њима".

У тој утакмици директан ривал ће вам бити Владимир Штимац, један од доминантнијих центара у Еврокупу ове сезоне?

"Мораћу да се фокусирам на одбрану, на пик ен рол. Верујем да ће ми и наши бекови помоћи. Најважније је да пробам га зауставим на ниском посту. У последњим мечевима ми је успевало да браним баш то", закључио је Лендејл који је против ФМП-а уписао трећи трип-дабл у сезони.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар