ИТА: Роналдо са "креча" укротио "11 бикова"!

Тако јувентусовски. . . ! Роналдо са пенала решио Дерби дела Моле. . .  Један гол у 147. "Дербију дела Моле" био је довољан Јувентусу за славље против градског ривала Торина.

Фудбал 16.12.2018 | 11:15
ИТА: Роналдо са "креча" укротио "11 бикова"!
Изузетно тврд и неизвестан меча на Олимпијском стадиону решио је Кристијано Роналдо голом из пенала у 70. минуту.

Торино је током већег дела меча имао више од игре, али је тешко успевао да конкретно запрети голу Јувентуса.

Ни "Стара дама" није била претерано опасна у завршници, па су је виђено само неколико удараца у оквир голова. 

Јуве је на крају забележио седму узастопну победу и наставио да корача ка титулу, јер има 11 бодова више од Наполија, који има меч мање. 

С друге стране, Торино је четврти пут у последњих пет кола остао без победе, па полако губи корак за ривалима у борби за пласман у Европу. 

Јувентус у селедећем колу чека трећи узастопни дерби, након Интера и Торина, игра са Ромом на свом терену. 

"Бикови" ће лошу серију покушати да окончају на гостовању у Сасуолу.

Нико то не ради тако добро као Јувентус. Зато и постоји тај израз - јувентусовски. Е баш тако: без игре, без сјаја, без раскоши, Стара дама успела је да реши у своју корист још један Дерби дела Моле и натера навијаче Торина да пате - 1:0. Остају Бикови на оном једном тријумфу у последњих 40 утакмица против највећег ривала. И ваљда не постоји тим у ТОП 5 европских лига који више пати у сударима са градским ривалом од несрећног Торина.  

Јувеу је ово седма победа у низу, пета без примљеног гола. Наполи је поново на минус 11 и сутра нема право на грешку на Сарднији против Каљарија. Екипе која још не зна за неуспех пред својом публиком. Све осим тријумфа Анчелотијевог тима додатно ће уништити драж трке за титулу у Калчу, ако смо икад за последњих седам година владавине торинског гиганта могли уопште да кажемо да је некаква трка постојала... 

Торински дерби решен је у 70. минуту поготком са беле тачке. Непогрешив је био Кристијано Роналдо у свом првом Дербију дела Моле. Голман Торина Салвадор Ићацо из Уругваја био је близу да одбрани ударац Португалцу, али лопта је била сувише снажно упућена и прошла му је кроз руке. После тога видели смо нешто на шта баш и нисмо навикли од Роналда. Провокација голмана, уношење у фацу чувару мреже и заслужен жути картон... 

Ићацо је иначе ушао у игру у 20. минуту уместо повређеног Сиригуа и баш је он скривио пенал. Међутим, много већу одговорност за све сноси Симоне Заза због ужасне повратне лопте. Лукави Марио Манџукић све је то пратио, покупио лопту пре уругвајског голмана, а овај "одреаговао" по ногама Хрвата. И дилеме није било...  

Гол који је Роналдо постигао био је 5.000. Јувентусов у Серији А. Једноставно - човек рођен за рекорде. 

Многи су помислили да је Алегријева чета можда "начета" после оног пораза у Берну од Јанг Бојса, али Јуве се побринуо да баш онако на свој начин, како највише боли, боцне душебрижнике и настави своју серију против градског ривала. Ово је четврта утакмица заредом на којој Торино није успео ни гол да постигне против Старе даме. Јасно, сва четири дуела је изгубио...

До краја године шампион има још три врло неугодна ривала. Ко куће игра против Роме и Сампдорије, а гостује у Бергаму. 

"Без страхопоштовања и страха, на терену желимо 11 бикова", гласила је порука навијача Торина који су сјајном кореографијом најавили 147. торински "Дерби дела Моле".

И њихови миљеници одиграли су тако већи дио сусрета, али нису успјели да издрже свих 90 минута.

Слично као и Интер раније данас, Јувентус је тешком муком стигао до минималног славља, са "бијеле тачке", али против далеко јачег ривала, и то као гост у градском дербију.

Није то био дерби на какав смо навикли протеклих година. Тек на моменте виђено је неколико узбуђења, али практично нити једна прилика из рубрике "стопостотне".

Против екипе која је славила у 14 од претходних 15 мечева Серије А, Торино је ушао храбро. Послије почетног притиска "старе даме", ослободио се и домаћин, покушао да запријети голу Матије Перина, али све је остало на покушајима.

ДЕРБИ ДЕЛА МОЛЕ

Торино - Јувентус

147 утакмица

35-42-70 150:227

Најбољу шансу у првом полувремену имао је Роналдо у 15. минуту, када му је ударац одбранио Салваторе Сиригу.

Само пар минута касније голман Торина морао је због повреде ван терена.

Претходно се сударио са Емре Џаном, а због посљедица тог ударца морао је своје мјесто уступити резервном чувару мреже Салвадору Ичасу.

Почетком наставка Армандо Ицо имају је једну, а Андреа Белоти двије солидне шансе, али остало је 0:0.

Велика грешка претходила је водећем голу "бјанконера" у 70. минуту.

Симоне Заза неопретзно је покушао да врати лопту свом голману, који није стигао до ње, него је срушио Марија Манџукића пред својим голом и дилеме није било - досуђен је пенал.

Уругвајац је био близу да одбрани шут Роналда са "креча", чак је и захватио лопту, али ударац Португалца био је сувише јак и прецизан - 0:1.

Роналдо се тако са 11 погодака на челу листе стријелаца изједначио са Кшиштофом Пјонтеком из Ђенове, а вечерашњи гол, иначе његов први у дербијима против градског ривала, био је 5.000. у Серији А за Јувентус, који је први тим у историји најјаче италијанске лиге са овом бројком.

ТОРИНО: Сиригу (20. Ичасо) - Ицо, Н'Кулу, Ђиђи - Аина (85. Беренгер), Меите, Ринкон, Базели, Ансалди (76. Париђини) - Заза, Белоти.

ЈУВЕНТУС: Перин - Де Шиљо, Бонући, Кјелини, Алекс Сандро - Емре Џан, Пјанић, Матуиди - Дибала - Роналдо, Манџукић.

СЕРИЈА А - 16. КОЛО:

Интер - Удинезе 1:0 (0:0)
/Икарди 76 пен/

Торино - Јувентус 0:1 (0:0)
/Роналдо 70 пен/

У недјељу:

СПАЛ - Кјево (12.30)
Фиорентина - Емполи (15.00)
Фрозиноне - Сасуоло
Сампдорија - Парма
Каљари - Наполи (18.00)
Рома - Ђенова (20.30)

У понедјељак:

Аталанта - Лацио (20.30)

У уторак:

Болоња - Милан (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 46, Наполи 35, Интер (+1) 32, Милан 26, Лацио 25, Торино (+1) 22, Аталанта 21, Рома 21, Сасуоло 21, Парма 21, Сампдорија 20, Фиорентина 19, Каљари 17, Емполи 16, Ђенова 16, СПАЛ 15, Удинезе (+1) 13, Болоња 11, Фрозиноне 8, Кјево 3*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар