ITA: Ronaldo sa "kreča" ukrotio "11 bikova"!

Tako juventusovski. . . ! Ronaldo sa penala rešio Derbi dela Mole. . .  Jedan gol u 147. "Derbiju dela Mole" bio je dovoljan Juventusu za slavlje protiv gradskog rivala Torina.

Fudbal 16.12.2018 | 11:15
ITA: Ronaldo sa "kreča" ukrotio "11 bikova"!
Izuzetno tvrd i neizvestan meča na Olimpijskom stadionu rešio je Kristijano Ronaldo golom iz penala u 70. minutu.

Torino je tokom većeg dela meča imao više od igre, ali je teško uspevao da konkretno zapreti golu Juventusa.

Ni "Stara dama" nije bila preterano opasna u završnici, pa su je viđeno samo nekoliko udaraca u okvir golova. 

Juve je na kraju zabeležio sedmu uzastopnu pobedu i nastavio da korača ka titulu, jer ima 11 bodova više od Napolija, koji ima meč manje. 

S druge strane, Torino je četvrti put u poslednjih pet kola ostao bez pobede, pa polako gubi korak za rivalima u borbi za plasman u Evropu. 

Juventus u seledećem kolu čeka treći uzastopni derbi, nakon Intera i Torina, igra sa Romom na svom terenu. 

"Bikovi" će lošu seriju pokušati da okončaju na gostovanju u Sasuolu.

Niko to ne radi tako dobro kao Juventus. Zato i postoji taj izraz - juventusovski. E baš tako: bez igre, bez sjaja, bez raskoši, Stara dama uspela je da reši u svoju korist još jedan Derbi dela Mole i natera navijače Torina da pate - 1:0. Ostaju Bikovi na onom jednom trijumfu u poslednjih 40 utakmica protiv najvećeg rivala. I valjda ne postoji tim u TOP 5 evropskih liga koji više pati u sudarima sa gradskim rivalom od nesrećnog Torina.  

Juveu je ovo sedma pobeda u nizu, peta bez primljenog gola. Napoli je ponovo na minus 11 i sutra nema pravo na grešku na Sardniji protiv Kaljarija. Ekipe koja još ne zna za neuspeh pred svojom publikom. Sve osim trijumfa Ančelotijevog tima dodatno će uništiti draž trke za titulu u Kalču, ako smo ikad za poslednjih sedam godina vladavine torinskog giganta mogli uopšte da kažemo da je nekakva trka postojala... 

Torinski derbi rešen je u 70. minutu pogotkom sa bele tačke. Nepogrešiv je bio Kristijano Ronaldo u svom prvom Derbiju dela Mole. Golman Torina Salvador Ićaco iz Urugvaja bio je blizu da odbrani udarac Portugalcu, ali lopta je bila suviše snažno upućena i prošla mu je kroz ruke. Posle toga videli smo nešto na šta baš i nismo navikli od Ronalda. Provokacija golmana, unošenje u facu čuvaru mreže i zaslužen žuti karton... 

Ićaco je inače ušao u igru u 20. minutu umesto povređenog Sirigua i baš je on skrivio penal. Međutim, mnogo veću odgovornost za sve snosi Simone Zaza zbog užasne povratne lopte. Lukavi Mario Mandžukić sve je to pratio, pokupio loptu pre urugvajskog golmana, a ovaj "odreagovao" po nogama Hrvata. I dileme nije bilo...  

Gol koji je Ronaldo postigao bio je 5.000. Juventusov u Seriji A. Jednostavno - čovek rođen za rekorde. 

Mnogi su pomislili da je Alegrijeva četa možda "načeta" posle onog poraza u Bernu od Jang Bojsa, ali Juve se pobrinuo da baš onako na svoj način, kako najviše boli, bocne dušebrižnike i nastavi svoju seriju protiv gradskog rivala. Ovo je četvrta utakmica zaredom na kojoj Torino nije uspeo ni gol da postigne protiv Stare dame. Jasno, sva četiri duela je izgubio...

Do kraja godine šampion ima još tri vrlo neugodna rivala. Ko kuće igra protiv Rome i Sampdorije, a gostuje u Bergamu. 

"Bez strahopoštovanja i straha, na terenu želimo 11 bikova", glasila je poruka navijača Torina koji su sjajnom koreografijom najavili 147. torinski "Derbi dela Mole".

I njihovi miljenici odigrali su tako veći dio susreta, ali nisu uspjeli da izdrže svih 90 minuta.

Slično kao i Inter ranije danas, Juventus je teškom mukom stigao do minimalnog slavlja, sa "bijele tačke", ali protiv daleko jačeg rivala, i to kao gost u gradskom derbiju.

Nije to bio derbi na kakav smo navikli proteklih godina. Tek na momente viđeno je nekoliko uzbuđenja, ali praktično niti jedna prilika iz rubrike "stopostotne".

Protiv ekipe koja je slavila u 14 od prethodnih 15 mečeva Serije A, Torino je ušao hrabro. Poslije početnog pritiska "stare dame", oslobodio se i domaćin, pokušao da zaprijeti golu Matije Perina, ali sve je ostalo na pokušajima.

DERBI DELA MOLE

Torino - Juventus

147 utakmica

35-42-70 150:227

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Ronaldo u 15. minutu, kada mu je udarac odbranio Salvatore Sirigu.

Samo par minuta kasnije golman Torina morao je zbog povrede van terena.

Prethodno se sudario sa Emre Džanom, a zbog posljedica tog udarca morao je svoje mjesto ustupiti rezervnom čuvaru mreže Salvadoru Ičasu.

Početkom nastavka Armando Ico imaju je jednu, a Andrea Beloti dvije solidne šanse, ali ostalo je 0:0.

Velika greška prethodila je vodećem golu "bjankonera" u 70. minutu.

Simone Zaza neopretzno je pokušao da vrati loptu svom golmanu, koji nije stigao do nje, nego je srušio Marija Mandžukića pred svojim golom i dileme nije bilo - dosuđen je penal.

Urugvajac je bio blizu da odbrani šut Ronalda sa "kreča", čak je i zahvatio loptu, ali udarac Portugalca bio je suviše jak i precizan - 0:1.

Ronaldo se tako sa 11 pogodaka na čelu liste strijelaca izjednačio sa Kšištofom Pjontekom iz Đenove, a večerašnji gol, inače njegov prvi u derbijima protiv gradskog rivala, bio je 5.000. u Seriji A za Juventus, koji je prvi tim u istoriji najjače italijanske lige sa ovom brojkom.

TORINO: Sirigu (20. Ičaso) - Ico, N'Kulu, Điđi - Aina (85. Berenger), Meite, Rinkon, Bazeli, Ansaldi (76. Pariđini) - Zaza, Beloti.

JUVENTUS: Perin - De Šiljo, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro - Emre Džan, Pjanić, Matuidi - Dibala - Ronaldo, Mandžukić.

SERIJA A - 16. KOLO:

Inter - Udineze 1:0 (0:0)
/Ikardi 76 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/Ronaldo 70 pen/

U nedjelju:

SPAL - Kjevo (12.30)
Fiorentina - Empoli (15.00)
Frozinone - Sasuolo
Sampdorija - Parma
Kaljari - Napoli (18.00)
Roma - Đenova (20.30)

U ponedjeljak:

Atalanta - Lacio (20.30)

U utorak:

Bolonja - Milan (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 46, Napoli 35, Inter (+1) 32, Milan 26, Lacio 25, Torino (+1) 22, Atalanta 21, Roma 21, Sasuolo 21, Parma 21, Sampdorija 20, Fiorentina 19, Kaljari 17, Empoli 16, Đenova 16, SPAL 15, Udineze (+1) 13, Bolonja 11, Frozinone 8, Kjevo 3*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar