ПЛ: Јокановић није био проблем?! Нови пораз Фулама!

Смена Јокановића није помогла Фуламу! Фудбалери Вест Хема савладали су Фулам 2:0 у малом лондонском дербију у 17. колу Премијер лиге.  Вест Хем искористио две грешке одбране домаћих да рутински освоји три бода у "малом" лондонском дербију.  Фабијански спустио рампу, Фуламу се привиђа Чемпионшип! Још један пораз за Клаудија Ранијерија и Александра Митровића. . .

Фудбал 16.12.2018 | 09:45
ПЛ: Јокановић није био проблем?! Нови пораз Фулама!
"Чекићари" су меч на Крејвен Котиџу преломили средином првог дела меча погоцима Снодграса и Антонија.

Вест Хем је "сломио" Фулам непосредно након што Француз Камара није искористио стопостотну шансу на асистенцију Александра Митровића.

Фулам је поражен трећи пут у последња четири кола и остао закуцан за дно табеле. 

С друге стране, Вест Хем је славио четврти пут у последњих пет кола па је напредовао до деобе осме позиције са Евертоном и Вотфордом. 

Фулам у следећем колу гостује Њукаслу, док Вест Хем чека Вотфорд. 

Нова утакмица и ново разочарање за навијаче повратника у Премијер лигу!

Фулам - Вест Хем 0:2 (0:2) у мечу 17. кола, головима Роберта Снодграса у 17. и Мајкла Антонија у 29. минуту.

Александар Митровић и његови саиграчи ће са само девет бодова остати на последњем месту, а за то могу да "захвале" првенствено својој, грешкама склоној одбрани, али и голману Вест Хема Лукашу Фабијанском, који је при резултату 0:0 и 0:1 имао неколико одличних интервенција.

Пољак је већ у 9. минуту одбранио "зицер" Абубакару Камари, коме је Митровић сјајним вертикалним пасом припремио ситуацију "један на један".

Казна је стигла осам минута касније, када је Вест Хем дубоко са своје половине започео акцију и матирао противника у три потеза.

Фелипе Андерсон на левом крилу је искористио неспретност Одоија, побегао му са лоптом и пронашао Снодграса на 17 метара од гола. Репрезентативац Шкотске имао је времена да нанишани, нико му није изашао у блок и за њега је то била прилика равна пеналу. Голман Серхио Рико био је немоћан... 0:1!

Другом поготку "чекићара" претходиле су три шансе Фулама за три минута. Прво је Митровић главом у паду (види слику) тукао поред стативе, а затим Фабијански осујетио покушаје Камаре, главом, па већ у следећем нападу са двадесетак метара, када је покушао снажним приземним ударцем.

Каква "промаја" дува у одбрани црно-белих видело се одлично када је Андерсон центрирао на главу Ћићариту Ернандезу. Обојица Фуламових штопера кренула су на Мексиканца, који је добио ваздушни дуел и проследио лопту Антонију. Овај је на пет-шест метара од Рика био сам "као дух", мирно је примио лопту и протурио је Шпанцу кроз ноге - 0:2!

Домаћи тим је у наставку имао иницијативу, много већи посед лопте, али не и стопостотне шансе, пошто је одбрана Вест Хема на челу са Балбуеном увек правовремено интервенисала и тако поштедела Фабијанског даље демонстрације високе голманске класе.

Откако је Клаудио Ранијери половином новембра наследио Славишу Јокановића, Фулам је савладао Саутемптон са 3:2, затим уз солидну партију изгубио од Челсија 2:0, па ремизирао са Лестером (1:1). Међутим, у последња два пораза, од Манчестер јунајтеда (4:1) и овом од Вест Хема, на површину опет излазе старе мане, које су Јокановића коштале посла.

Италијан има времена да доведе одбрану у ред, али не много. Врло је могуће и да ће у јануарском прелазном року морати да изађе на тржиште...

Спасилачка мисија Клаудија Ранијерија на Крејвен Котиџу још није почела да даје никакве резултате. Помака нема. Фулам је поново поражен, овај пут од лондонског ривала Вест Хема са 2:0, па му се експресни повратак у Чемпионшип поново смеши.

Није наследник Славише Јокановића на клупи још увек успео да продрма екипу, која се навикла на поразе из кола у коло, а када је тако, онда тешко иде процес буђења. Истумбао је Италијан вечерас екипу, а суперталентовани Рајан Сесењон после много времена није био чак ни у протоколу.

Вечерас је Фулам само на тренутке играо добро. Александар Митровић могао је да га врати у живот после раног гола Снодграса у 17. минуту, али је Пољак Лукаш Фабијански одбранио буквално све. Мајсторски је чувар мреже Вест Хема укротио ударце Абубакара Камаре средином првог дела (пре тога Митровић је пуцао поред гола), а после тих промашаја уследила је казна и погодак Мичела Антонија за коначних 2:0.

Тај детаљ одредио је коначан исход ове утакмице. Чекићари као да су се сажалили па повукли ручну, а Фулам промашио и оно мало добрих прилика које је имао.

Митровићев покушај после корнера у 60. минуту изблокиран је и то је било то, што се Фулама тиче. Вест Хем је могао да постигне још који гол до краја, али се ни Фелипе Андерсон није снашао у самој завршници испред голмана Серхија Рика.

Како било, Фуламу се не пише добро. Два пораза на последње три утакмице показују да није све било до тренера, да је играчки проблем у овом тиму већи.

РЕЗУЛТАТИ 17. КОЛА:

Манчестер сити - Евертон 3:1 (1:0)
/Жезус 22, 50, Стерлинг 65 - Калверт-Луин 65/

Кристал Палас - Лестер 1:0 (1:0)
/Миливојевић 39/

Хадерсфилд - Њукасл 0:1 (0:0)
/Рондон 55/

Тотенхем - Барнли 1:0 (0:0)
/Ериксен 91/

Вотфорд - Кардиф 3:2 (1:0)
/Деулофеу 16, Холебас 52, Квиња 68 - Хоилет 80, Рид 82/

Вулверхемптон - Борнмут 2:0 (1:0)
/Раул Хименез 12, Кавалеиро 90+4/

Фулам - Вест Хем 0:2 (0:2)
/Снодграс 17, Антонио 29/

недеља:

Брајтон - Челси 14.30
Саутемптон - Арсенал 14.30
Ливерпул - Манчестер јунајтед 17.00

ТАБЕЛА: Манчестер сити 44, Ливерпул (-1) 42, Тотенхем 39, Челси (-1) 34, Арсенал (-1) 34, Манчестер јунајтед (-1) 26, Вулверхемптон 25, Евертон 24, Вест Хем 24, Вотфорд 24, Борнмут 23, Лестер 22, Брајтон (-1) 21, Њукасл 16, Кристал Палас 15, Кардиф 14, Барнли 12, Хадерсфилд 10, Саутемптон (-1) 9, Фулам 9.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар