PL: Jokanović nije bio problem?! Novi poraz Fulama!

Smena Jokanovića nije pomogla Fulamu! Fudbaleri Vest Hema savladali su Fulam 2:0 u malom londonskom derbiju u 17. kolu Premijer lige.  Vest Hem iskoristio dve greške odbrane domaćih da rutinski osvoji tri boda u "malom" londonskom derbiju.  Fabijanski spustio rampu, Fulamu se priviđa Čempionšip! Još jedan poraz za Klaudija Ranijerija i Aleksandra Mitrovića. . .

Fudbal 16.12.2018 | 09:45
PL: Jokanović nije bio problem?! Novi poraz Fulama!
"Čekićari" su meč na Krejven Kotidžu prelomili sredinom prvog dela meča pogocima Snodgrasa i Antonija.

Vest Hem je "slomio" Fulam neposredno nakon što Francuz Kamara nije iskoristio stopostotnu šansu na asistenciju Aleksandra Mitrovića.

Fulam je poražen treći put u poslednja četiri kola i ostao zakucan za dno tabele. 

S druge strane, Vest Hem je slavio četvrti put u poslednjih pet kola pa je napredovao do deobe osme pozicije sa Evertonom i Votfordom. 

Fulam u sledećem kolu gostuje Njukaslu, dok Vest Hem čeka Votford. 

Nova utakmica i novo razočaranje za navijače povratnika u Premijer ligu!

Fulam - Vest Hem 0:2 (0:2) u meču 17. kola, golovima Roberta Snodgrasa u 17. i Majkla Antonija u 29. minutu.

Aleksandar Mitrović i njegovi saigrači će sa samo devet bodova ostati na poslednjem mestu, a za to mogu da "zahvale" prvenstveno svojoj, greškama sklonoj odbrani, ali i golmanu Vest Hema Lukašu Fabijanskom, koji je pri rezultatu 0:0 i 0:1 imao nekoliko odličnih intervencija.

Poljak je već u 9. minutu odbranio "zicer" Abubakaru Kamari, kome je Mitrović sjajnim vertikalnim pasom pripremio situaciju "jedan na jedan".

Kazna je stigla osam minuta kasnije, kada je Vest Hem duboko sa svoje polovine započeo akciju i matirao protivnika u tri poteza.

Felipe Anderson na levom krilu je iskoristio nespretnost Odoija, pobegao mu sa loptom i pronašao Snodgrasa na 17 metara od gola. Reprezentativac Škotske imao je vremena da nanišani, niko mu nije izašao u blok i za njega je to bila prilika ravna penalu. Golman Serhio Riko bio je nemoćan... 0:1!

Drugom pogotku "čekićara" prethodile su tri šanse Fulama za tri minuta. Prvo je Mitrović glavom u padu (vidi sliku) tukao pored stative, a zatim Fabijanski osujetio pokušaje Kamare, glavom, pa već u sledećem napadu sa dvadesetak metara, kada je pokušao snažnim prizemnim udarcem.

Kakva "promaja" duva u odbrani crno-belih videlo se odlično kada je Anderson centrirao na glavu Ćićaritu Ernandezu. Obojica Fulamovih štopera krenula su na Meksikanca, koji je dobio vazdušni duel i prosledio loptu Antoniju. Ovaj je na pet-šest metara od Rika bio sam "kao duh", mirno je primio loptu i proturio je Špancu kroz noge - 0:2!

Domaći tim je u nastavku imao inicijativu, mnogo veći posed lopte, ali ne i stopostotne šanse, pošto je odbrana Vest Hema na čelu sa Balbuenom uvek pravovremeno intervenisala i tako poštedela Fabijanskog dalje demonstracije visoke golmanske klase.

Otkako je Klaudio Ranijeri polovinom novembra nasledio Slavišu Jokanovića, Fulam je savladao Sautempton sa 3:2, zatim uz solidnu partiju izgubio od Čelsija 2:0, pa remizirao sa Lesterom (1:1). Međutim, u poslednja dva poraza, od Mančester junajteda (4:1) i ovom od Vest Hema, na površinu opet izlaze stare mane, koje su Jokanovića koštale posla.

Italijan ima vremena da dovede odbranu u red, ali ne mnogo. Vrlo je moguće i da će u januarskom prelaznom roku morati da izađe na tržište...

Spasilačka misija Klaudija Ranijerija na Krejven Kotidžu još nije počela da daje nikakve rezultate. Pomaka nema. Fulam je ponovo poražen, ovaj put od londonskog rivala Vest Hema sa 2:0, pa mu se ekspresni povratak u Čempionšip ponovo smeši.

Nije naslednik Slaviše Jokanovića na klupi još uvek uspeo da prodrma ekipu, koja se navikla na poraze iz kola u kolo, a kada je tako, onda teško ide proces buđenja. Istumbao je Italijan večeras ekipu, a supertalentovani Rajan Sesenjon posle mnogo vremena nije bio čak ni u protokolu.

Večeras je Fulam samo na trenutke igrao dobro. Aleksandar Mitrović mogao je da ga vrati u život posle ranog gola Snodgrasa u 17. minutu, ali je Poljak Lukaš Fabijanski odbranio bukvalno sve. Majstorski je čuvar mreže Vest Hema ukrotio udarce Abubakara Kamare sredinom prvog dela (pre toga Mitrović je pucao pored gola), a posle tih promašaja usledila je kazna i pogodak Mičela Antonija za konačnih 2:0.

Taj detalj odredio je konačan ishod ove utakmice. Čekićari kao da su se sažalili pa povukli ručnu, a Fulam promašio i ono malo dobrih prilika koje je imao.

Mitrovićev pokušaj posle kornera u 60. minutu izblokiran je i to je bilo to, što se Fulama tiče. Vest Hem je mogao da postigne još koji gol do kraja, ali se ni Felipe Anderson nije snašao u samoj završnici ispred golmana Serhija Rika.

Kako bilo, Fulamu se ne piše dobro. Dva poraza na poslednje tri utakmice pokazuju da nije sve bilo do trenera, da je igrački problem u ovom timu veći.

REZULTATI 17. KOLA:

Mančester siti - Everton 3:1 (1:0)
/Žezus 22, 50, Sterling 65 - Kalvert-Luin 65/

Kristal Palas - Lester 1:0 (1:0)
/Milivojević 39/

Hadersfild - Njukasl 0:1 (0:0)
/Rondon 55/

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)
/Eriksen 91/

Votford - Kardif 3:2 (1:0)
/Deulofeu 16, Holebas 52, Kvinja 68 - Hoilet 80, Rid 82/

Vulverhempton - Bornmut 2:0 (1:0)
/Raul Himenez 12, Kavaleiro 90+4/

Fulam - Vest Hem 0:2 (0:2)
/Snodgras 17, Antonio 29/

nedelja:

Brajton - Čelsi 14.30
Sautempton - Arsenal 14.30
Liverpul - Mančester junajted 17.00

TABELA: Mančester siti 44, Liverpul (-1) 42, Totenhem 39, Čelsi (-1) 34, Arsenal (-1) 34, Mančester junajted (-1) 26, Vulverhempton 25, Everton 24, Vest Hem 24, Votford 24, Bornmut 23, Lester 22, Brajton (-1) 21, Njukasl 16, Kristal Palas 15, Kardif 14, Barnli 12, Hadersfild 10, Sautempton (-1) 9, Fulam 9.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar