ШПА: Реал је побиједио, али је потврдио кризу!

Реал минималцем наставио потеру за Барселоном! Фудбалери Реал Мадрида савладали су минималним резултатом градског ривала Рајо Ваљекано.  Бензема за победу, Реал се отрезнио! Минимална, али важна победа краљевског клуба против Рајо Ваљекана.  Валенсија – пет бодова од зоне испадања! Слепи Мишеви нису успели да славе ни против Еибара – 1:1.  Валенсија добила Јунајтед, а не може Еибар! Фудбалери Еибара и Валенсије ремизирали су 1:1 у последњем суботњем мечу шпанске ЛаЛиге.

Фудбал 16.12.2018 | 10:30
ШПА: Реал је побиједио, али је потврдио кризу!
Меч 16. кола шпанске ЛаЛиге на Сантјаго Бернабеуу решио је погодак Карима Бенземе већ у 13. минуту сусрета.

Лукас је сјајно проиграо Бензему испред петерца, а француски нападач рутински дијагоналом затресао мрежу гостију.

Реал је победио трећи пут у низу, а пети у последњих шест кола, па је наставио да прати лидере првенства. 

"Краљевски" клуб заостаје два бода за градским ривалом Атлетиком и Барселоном, која има меч мање. 

У следећем колу Реал гостује Виљареалу, који се бори за опстанак, док ће претпоследњи Рајо дочекати Леванте. 

Шампион Европе је послије најубједљивијег пораза код куће од када игра у међународним такмичењима (ЦСКА 0:3), савладао у 16. колу Рајо Ваљекано.

Међутим, "мршавих" 1:0, постављених голом Карима Бенземе у 13. минуту, никако не могу да задовоље огромне апетите армије навијача и управе "краљевског клуба".

Ствар је врло једноставна, одласком Зинедина Зидана и Кристијана Роналда, Реал више није тако опасан и константно се мучи, без обзира о којем је такмичењу и противнику ријеч.

Посљедњи пут када је Реал побиједио градског ривала минималним резултатом догодило се прије скоро седам година. Додуше, "бијели" су посљедњи пут бодове у дуелу са Рајо изгубили давне 2002. Од тада су одиграли 14 утакмица и Реал је на свим био бољи, чак је прије тачно три године славио са убједљивих 10:2.

Гол је "пао" послије асистенције Лукаса Васкеза и сигурне реализације Бенземе.

Ипак, и поред не тако сјајних партија, Мадриђани су прилично сигурни били у Лиги шампиона и лако обезбиједили осмину финала, тако да их пораз од ЦСКА у такмичарском смислу није уопште забољео. И у Примери је екипа Сантјага Соларија при врху са 29 бодова, два мање од Атлетика и Барселоне, која има меч мање.

Реал је почео да се опоравља од шокантног пораза на Бернабеу од московског ЦСКА у лиги шампиона. А први корак у том процесу рехабилитације била је победа од 1:0 над Рајо Ваљеканом у малом градском дербију одиграном у оквиру 16. кола Примере.

Није краљевски клуб баш блистао ни вечерас, али је одиграо довољно да освоји нова три бода. Тренутак одлуке био је у 13. минуту, када је Карим Бензема био најсналажљивији пред противничким голом. Занимљиво, то му је био 11. гол у сезони, колико је постигао и Кристијано Роналдо у дресу Јувентуса, откако је летос баш из Реала прешао у торински клуб.

Постигли су домаћи још један гол, тачније Серхио Рамос у 65. минуту, али га је судија поништио због офсајда и чини се да је то била исправна одлука.

Рајо Ваљекано није много претио, углавном се оријентисао на контранападе, а најбољи такав покушај био је у другом минуту судијске надокнаде.

Алекс Алегрија се изненадио нашао у прилици на петерцу Реала, али је голман Тибо Куртоа сјајном интервенцијом спасио своју екипу у последњем тренутку и одбранио победу.

Овом победом Реал је избио на треће место на табели, макар на 24 сата, док је Рајо Ваљекано остао у опасној зони на претпоследњој позицији и јасно је да му предстоји велика борба за опстанак.

Валенсија – пет бодова од зоне испадања! Слепи Мишеви нису успели да славе ни против Еибара – 1:1.

Могу да се похвале победом над Манчестер Јунајтедом, добро им иде у Купу Краља, али Валенсија још не можемо да пронађе праве координате када је у питању шпанска Примера.

Када погледамо дешавања на терену и истакнемо чињеницу да је Еибар имао више изгледних прилика можемо да констатујемо да Слепи Мишеви треба да буду задовољни. Али... Још једна утакмица без победе довела је Валенсију на само пет бодова од зоне испадања. Страшно лош податак за учесника Лиге шампиона.

Није било боговске игре ове ноћи у Еибару. Валенсија је имала много тога у рукама. Повели су преко Родрига на асистенцију Васа.

Ипак, од тог момента је Еибар био бољи ривал. Ризиковали су домаћи, играли сувише офанзивно. Међутим, такав резон им се исплатио. Гаја је у 56. минуту играо руком, а после консултације са ВАР- ом главни арбитар је показао на креч. Сигуран извођач је био Харлес.

Домаћин је био близу целог плена. Ударац Морена зауставила је пречка.  

"Слепи мишеви" су направили кикс неколико дана након што су победили велики Манчестер јунајтед у Лиги шампиона.

Повели су у 29. минуту у Баскији, али нису одолели домаћину који преко Чарлса из пенала поравнава у 56.

У самој завршници Еибар је успео да исконтролише ритам меча и освоји бод против гостију са Местаље. 

Еибар је тако остао на бод испред Валенсије на 13. месту, након што су оба тима ремизирала друго коло у низу, а треће остали без победе. 

У следећем колу Еибар гостује Бетису, док Валенсија чека "фењераша" Уеску. 

Резултати 16. кола:

петак

Селта - Леганес 0:0

субота

Хетафе - Реал Сосиједад 1:0 (1:0)
/Молина 2/

Ваљадолид - Атлетико Мадрид 2:3 (0:2)
/Калеро 57, Саул 63аг - Калинић 26, Гризман 45п, 80/

Реал Мадрид - Рајо Ваљекано 1:0 (1:0)
/Бензема 13/

Еибар - Валенсија 1:1 (0:1)
/Чарлес 56' - Родриго 29'п/

недеља

Севиља - Ђирона 12.00
Еспањол - Бетис 16.15
Уеска - Виљареал 18.30
Леванте - Барселона 20.45
Алавес - Билбао 21.00

Табела: Барселона (-1) 31, Атлетико 31, Реал Мадрид 29, Севиља (-1) 28, Хетафе 24, Алавес (-1), Леванте (-1) 22, Бетис (-1) 22, Селта 21, Ђирона (-1) 21, Еспањол (-1) 21, Ваљадолид 20, Еибар 20, Валенсија 19, Сосиједад 19, ЛЕганес 18, Виљареал (-1) 14, Билбао (-1) 14, Рајо Ваљекано 10, Уеска (-1) 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар