ŠPA: Real je pobijedio, ali je potvrdio krizu!

Real minimalcem nastavio poteru za Barselonom! Fudbaleri Real Madrida savladali su minimalnim rezultatom gradskog rivala Rajo Valjekano.  Benzema za pobedu, Real se otreznio! Minimalna, ali važna pobeda kraljevskog kluba protiv Rajo Valjekana.  Valensija – pet bodova od zone ispadanja! Slepi Miševi nisu uspeli da slave ni protiv Eibara – 1:1.  Valensija dobila Junajted, a ne može Eibar! Fudbaleri Eibara i Valensije remizirali su 1:1 u poslednjem subotnjem meču španske LaLige.

Fudbal 16.12.2018 | 10:30
ŠPA: Real je pobijedio, ali je potvrdio krizu!
Meč 16. kola španske LaLige na Santjago Bernabeuu rešio je pogodak Karima Benzeme već u 13. minutu susreta.

Lukas je sjajno proigrao Benzemu ispred peterca, a francuski napadač rutinski dijagonalom zatresao mrežu gostiju.

Real je pobedio treći put u nizu, a peti u poslednjih šest kola, pa je nastavio da prati lidere prvenstva. 

"Kraljevski" klub zaostaje dva boda za gradskim rivalom Atletikom i Barselonom, koja ima meč manje. 

U sledećem kolu Real gostuje Viljarealu, koji se bori za opstanak, dok će pretposlednji Rajo dočekati Levante. 

Šampion Evrope je poslije najubjedljivijeg poraza kod kuće od kada igra u međunarodnim takmičenjima (CSKA 0:3), savladao u 16. kolu Rajo Valjekano.

Međutim, "mršavih" 1:0, postavljenih golom Karima Benzeme u 13. minutu, nikako ne mogu da zadovolje ogromne apetite armije navijača i uprave "kraljevskog kluba".

Stvar je vrlo jednostavna, odlaskom Zinedina Zidana i Kristijana Ronalda, Real više nije tako opasan i konstantno se muči, bez obzira o kojem je takmičenju i protivniku riječ.

Posljednji put kada je Real pobijedio gradskog rivala minimalnim rezultatom dogodilo se prije skoro sedam godina. Doduše, "bijeli" su posljednji put bodove u duelu sa Rajo izgubili davne 2002. Od tada su odigrali 14 utakmica i Real je na svim bio bolji, čak je prije tačno tri godine slavio sa ubjedljivih 10:2.

Gol je "pao" poslije asistencije Lukasa Vaskeza i sigurne realizacije Benzeme.

Ipak, i pored ne tako sjajnih partija, Madriđani su prilično sigurni bili u Ligi šampiona i lako obezbijedili osminu finala, tako da ih poraz od CSKA u takmičarskom smislu nije uopšte zaboljeo. I u Primeri je ekipa Santjaga Solarija pri vrhu sa 29 bodova, dva manje od Atletika i Barselone, koja ima meč manje.

Real je počeo da se oporavlja od šokantnog poraza na Bernabeu od moskovskog CSKA u ligi šampiona. A prvi korak u tom procesu rehabilitacije bila je pobeda od 1:0 nad Rajo Valjekanom u malom gradskom derbiju odigranom u okviru 16. kola Primere.

Nije kraljevski klub baš blistao ni večeras, ali je odigrao dovoljno da osvoji nova tri boda. Trenutak odluke bio je u 13. minutu, kada je Karim Benzema bio najsnalažljiviji pred protivničkim golom. Zanimljivo, to mu je bio 11. gol u sezoni, koliko je postigao i Kristijano Ronaldo u dresu Juventusa, otkako je letos baš iz Reala prešao u torinski klub.

Postigli su domaći još jedan gol, tačnije Serhio Ramos u 65. minutu, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda i čini se da je to bila ispravna odluka.

Rajo Valjekano nije mnogo pretio, uglavnom se orijentisao na kontranapade, a najbolji takav pokušaj bio je u drugom minutu sudijske nadoknade.

Aleks Alegrija se iznenadio našao u prilici na petercu Reala, ali je golman Tibo Kurtoa sjajnom intervencijom spasio svoju ekipu u poslednjem trenutku i odbranio pobedu.

Ovom pobedom Real je izbio na treće mesto na tabeli, makar na 24 sata, dok je Rajo Valjekano ostao u opasnoj zoni na pretposlednjoj poziciji i jasno je da mu predstoji velika borba za opstanak.

Valensija – pet bodova od zone ispadanja! Slepi Miševi nisu uspeli da slave ni protiv Eibara – 1:1.

Mogu da se pohvale pobedom nad Mančester Junajtedom, dobro im ide u Kupu Kralja, ali Valensija još ne možemo da pronađe prave koordinate kada je u pitanju španska Primera.

Kada pogledamo dešavanja na terenu i istaknemo činjenicu da je Eibar imao više izglednih prilika možemo da konstatujemo da Slepi Miševi treba da budu zadovoljni. Ali... Još jedna utakmica bez pobede dovela je Valensiju na samo pet bodova od zone ispadanja. Strašno loš podatak za učesnika Lige šampiona.

Nije bilo bogovske igre ove noći u Eibaru. Valensija je imala mnogo toga u rukama. Poveli su preko Rodriga na asistenciju Vasa.

Ipak, od tog momenta je Eibar bio bolji rival. Rizikovali su domaći, igrali suviše ofanzivno. Međutim, takav rezon im se isplatio. Gaja je u 56. minutu igrao rukom, a posle konsultacije sa VAR- om glavni arbitar je pokazao na kreč. Siguran izvođač je bio Harles.

Domaćin je bio blizu celog plena. Udarac Morena zaustavila je prečka.  

"Slepi miševi" su napravili kiks nekoliko dana nakon što su pobedili veliki Mančester junajted u Ligi šampiona.

Poveli su u 29. minutu u Baskiji, ali nisu odoleli domaćinu koji preko Čarlsa iz penala poravnava u 56.

U samoj završnici Eibar je uspeo da iskontroliše ritam meča i osvoji bod protiv gostiju sa Mestalje. 

Eibar je tako ostao na bod ispred Valensije na 13. mestu, nakon što su oba tima remizirala drugo kolo u nizu, a treće ostali bez pobede. 

U sledećem kolu Eibar gostuje Betisu, dok Valensija čeka "fenjeraša" Uesku. 

Rezultati 16. kola:

petak

Selta - Leganes 0:0

subota

Hetafe - Real Sosijedad 1:0 (1:0)
/Molina 2/

Valjadolid - Atletiko Madrid 2:3 (0:2)
/Kalero 57, Saul 63ag - Kalinić 26, Grizman 45p, 80/

Real Madrid - Rajo Valjekano 1:0 (1:0)
/Benzema 13/

Eibar - Valensija 1:1 (0:1)
/Čarles 56' - Rodrigo 29'p/

nedelja

Sevilja - Đirona 12.00
Espanjol - Betis 16.15
Ueska - Viljareal 18.30
Levante - Barselona 20.45
Alaves - Bilbao 21.00

Tabela: Barselona (-1) 31, Atletiko 31, Real Madrid 29, Sevilja (-1) 28, Hetafe 24, Alaves (-1), Levante (-1) 22, Betis (-1) 22, Selta 21, Đirona (-1) 21, Espanjol (-1) 21, Valjadolid 20, Eibar 20, Valensija 19, Sosijedad 19, LEganes 18, Viljareal (-1) 14, Bilbao (-1) 14, Rajo Valjekano 10, Ueska (-1) 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar