ИТА: Икардијева Паненка спријечила нову бруку!

Икарди јунак Интера против Удинезеа! Фудбалери Интера су минималним резултатом савладали Удинезе на домаћем терену у 16. колу италијанске Серије А.  Икарди паненком "распаковао" Спалетијев кофер! Удинезе се држао до 76. минута на "Ђузепе Меаци", а онда је примио гол из једанаестерца, који ће бар на кратко прекинути приче о "већ виђеном" отказу Лучану Спалетију.

Фудбал 16.12.2018 | 10:15
ИТА: Икардијева Паненка спријечила нову бруку!
Интер је нападао готово цео меч, а гости из Удина су одолевали и одолевали, и све до последњих 15 минута имали наду да ће сачувати бод.

Ипак, у 75. минуту најбољи стрелац екипе Мауро Икарди је реализовао најстрожу казну за своју екипу и донео јој вредна три бода.

Икардију је, такође, поништен гол у 90. минуту због офсајда, али Удинезе није успео да казни домаћина из Милана. 

Интер је остварио десету победу у Серији А и задржао место које их води у Лигу шампиона, док је Удинезе спало на границу борбе за опстанак.

Ране из Лиге шампиона су делимично саниране! Нериврали су се и чупали косу навијачи Интера током дуела са Удинезом. Чинило се да ће Нероазури сервирати још једно непријатно изненађење, али су на крају успели да се некако догегају до новог тријумфа: Интер – Удинезе 1:0.

Тим Лућијана Спалетија ударао је више од сат времена у дефанзивни блок гостију. Морао је искусни стручњак на клупи Интера да почетком другог полувремена у ватру убаци Ивана Перишића и Лаутара Мартинеза. Играла се викторија пред голом гостију, али када није до изражаја дошао квалитет домаћина, онда су се фудбалери Удинеза самоубили.

После корнера са десне стране, Секо Фофана је неспретно подигао руку.Лопта га је погодила у подлактицу, за арбитра Абисија није било дилеме. Показао је на кре, а Мауро Икарди је Паненка ударцем коначно скршио отпор Удинеза.

Искупио се у том 76. минуту Икарди за велики промашај почетком другог полувремена. Аргентински нападач је био неометан на пет метара од гола  гостију, али идеалан центаршут Балдеа није успео да спроведе у мрежу. Главом је шутирао поред гола.

У финишу меча Икарди је поново био у центру пажње. Постигао је још један погодак, али је он поништен због офсајда.

Мајсторија Маура Икардија са "бијеле тачке" спасила је Интер у дуелу са слабашним Удинезеом.

Нови извршни директор задужен за спортска питања у Интеру Ђузепе "Бепе" Марота гледао је мучење на "Ђузепе Меаци" пуних 76 минута, а онда је Икарди деветим овосезонским голом (и то каквим!) сачувао Лучана Спалетија од "већ виђеног" отказа, који је најављиван након испадање из Лиге шампиона и силних посртања у Серији А.

Приче о новом уговору, по којем би требало да зарађује седам милиона евра по сезони, као да су дале нову снагу Икардију, али су се он и његови саиграчи прилично мучили већим дијелом сусрета.

Све до тог 76. минута.

Секо Фофана играо је руком, арбитар Розарио Абисо у први мах то није видио, али је из ВАР собе добио сигнал да прегледа снимак, након чега је без размишљања показао на "креч".

Одговорност је преузео Икарди, те хладнокрвно "паненком" коначно срушио бедем пред гостујућим голом.

Играчи Удинезеа током скоро свих 90 минута нису прелазили центар, били су инфериорни и оријентисали се само на одбрану свог гола и све им је добро ишло до посљедњих 15 минута.

Стварали су "неразури" прилике, али осим гола из једанаестерца нису успјели урадити више. 

Упркос нешто лошијим издањима, Интер је сада на само три бода од другопласираног Наполија, док Удинезе остаје тик изнад зоне испадања, са великим главобољама због предстојеће борбе за опстанак.

СЕРИЈА А - 16. КОЛО:

Интер - Удинезе 1:0 (0:0)
/Икарди 76 пен/

Торино - Јувентус 0:1 (0:0)
/Роналдо 70 пен/

У недјељу:

СПАЛ - Кјево (12.30)
Фиорентина - Емполи (15.00)
Фрозиноне - Сасуоло
Сампдорија - Парма
Каљари - Наполи (18.00)
Рома - Ђенова (20.30)

У понедјељак:

Аталанта - Лацио (20.30)

У уторак:

Болоња - Милан (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 46, Наполи 35, Интер (+1) 32, Милан 26, Лацио 25, Торино (+1) 22, Аталанта 21, Рома 21, Сасуоло 21, Парма 21, Сампдорија 20, Фиорентина 19, Каљари 17, Емполи 16, Ђенова 16, СПАЛ 15, Удинезе (+1) 13, Болоња 11, Фрозиноне 8, Кјево 3*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар