ITA: Ikardijeva Panenka spriječila novu bruku!

Ikardi junak Intera protiv Udinezea! Fudbaleri Intera su minimalnim rezultatom savladali Udineze na domaćem terenu u 16. kolu italijanske Serije A.  Ikardi panenkom "raspakovao" Spaletijev kofer! Udineze se držao do 76. minuta na "Đuzepe Meaci", a onda je primio gol iz jedanaesterca, koji će bar na kratko prekinuti priče o "već viđenom" otkazu Lučanu Spaletiju.

Fudbal 16.12.2018 | 10:15
ITA: Ikardijeva Panenka spriječila novu bruku!
Inter je napadao gotovo ceo meč, a gosti iz Udina su odolevali i odolevali, i sve do poslednjih 15 minuta imali nadu da će sačuvati bod.

Ipak, u 75. minutu najbolji strelac ekipe Mauro Ikardi je realizovao najstrožu kaznu za svoju ekipu i doneo joj vredna tri boda.

Ikardiju je, takođe, poništen gol u 90. minutu zbog ofsajda, ali Udineze nije uspeo da kazni domaćina iz Milana. 

Inter je ostvario desetu pobedu u Seriji A i zadržao mesto koje ih vodi u Ligu šampiona, dok je Udineze spalo na granicu borbe za opstanak.

Rane iz Lige šampiona su delimično sanirane! Nerivrali su se i čupali kosu navijači Intera tokom duela sa Udinezom. Činilo se da će Neroazuri servirati još jedno neprijatno iznenađenje, ali su na kraju uspeli da se nekako dogegaju do novog trijumfa: Inter – Udineze 1:0.

Tim Lućijana Spaletija udarao je više od sat vremena u defanzivni blok gostiju. Morao je iskusni stručnjak na klupi Intera da početkom drugog poluvremena u vatru ubaci Ivana Perišića i Lautara Martineza. Igrala se viktorija pred golom gostiju, ali kada nije do izražaja došao kvalitet domaćina, onda su se fudbaleri Udineza samoubili.

Posle kornera sa desne strane, Seko Fofana je nespretno podigao ruku.Lopta ga je pogodila u podlakticu, za arbitra Abisija nije bilo dileme. Pokazao je na kre, a Mauro Ikardi je Panenka udarcem konačno skršio otpor Udineza.

Iskupio se u tom 76. minutu Ikardi za veliki promašaj početkom drugog poluvremena. Argentinski napadač je bio neometan na pet metara od gola  gostiju, ali idealan centaršut Baldea nije uspeo da sprovede u mrežu. Glavom je šutirao pored gola.

U finišu meča Ikardi je ponovo bio u centru pažnje. Postigao je još jedan pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

Majstorija Maura Ikardija sa "bijele tačke" spasila je Inter u duelu sa slabašnim Udinezeom.

Novi izvršni direktor zadužen za sportska pitanja u Interu Đuzepe "Bepe" Marota gledao je mučenje na "Đuzepe Meaci" punih 76 minuta, a onda je Ikardi devetim ovosezonskim golom (i to kakvim!) sačuvao Lučana Spaletija od "već viđenog" otkaza, koji je najavljivan nakon ispadanje iz Lige šampiona i silnih posrtanja u Seriji A.

Priče o novom ugovoru, po kojem bi trebalo da zarađuje sedam miliona evra po sezoni, kao da su dale novu snagu Ikardiju, ali su se on i njegovi saigrači prilično mučili većim dijelom susreta.

Sve do tog 76. minuta.

Seko Fofana igrao je rukom, arbitar Rozario Abiso u prvi mah to nije vidio, ali je iz VAR sobe dobio signal da pregleda snimak, nakon čega je bez razmišljanja pokazao na "kreč".

Odgovornost je preuzeo Ikardi, te hladnokrvno "panenkom" konačno srušio bedem pred gostujućim golom.

Igrači Udinezea tokom skoro svih 90 minuta nisu prelazili centar, bili su inferiorni i orijentisali se samo na odbranu svog gola i sve im je dobro išlo do posljednjih 15 minuta.

Stvarali su "nerazuri" prilike, ali osim gola iz jedanaesterca nisu uspjeli uraditi više. 

Uprkos nešto lošijim izdanjima, Inter je sada na samo tri boda od drugoplasiranog Napolija, dok Udineze ostaje tik iznad zone ispadanja, sa velikim glavoboljama zbog predstojeće borbe za opstanak.

SERIJA A - 16. KOLO:

Inter - Udineze 1:0 (0:0)
/Ikardi 76 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/Ronaldo 70 pen/

U nedjelju:

SPAL - Kjevo (12.30)
Fiorentina - Empoli (15.00)
Frozinone - Sasuolo
Sampdorija - Parma
Kaljari - Napoli (18.00)
Roma - Đenova (20.30)

U ponedjeljak:

Atalanta - Lacio (20.30)

U utorak:

Bolonja - Milan (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 46, Napoli 35, Inter (+1) 32, Milan 26, Lacio 25, Torino (+1) 22, Atalanta 21, Roma 21, Sasuolo 21, Parma 21, Sampdorija 20, Fiorentina 19, Kaljari 17, Empoli 16, Đenova 16, SPAL 15, Udineze (+1) 13, Bolonja 11, Frozinone 8, Kjevo 3*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar