ШПА: Гризман спасао Атлетико против одличног Ваљадолида!

Фудбалери Атлетико Мадрида победили су Ваљадолид на гостовању резултатом 3:2 у 16. колу шпанске ЛаЛиге.  Хозе Зориља "горела" и на крају туговала! Атлетико Мадрид водио 2:0, Ваљадолид се вратио, изједначио, али је опет изгубио меч 16. кола Примере.  Гризман оборио теорију да је 2:0 најопаснији резултат! Атлетико имао убедљиву предност, Ваљадолид се вратио, али је Француз у финишу меча био неумољив.

Фудбал 16.12.2018 | 10:00
ШПА: Гризман спасао Атлетико против одличног Ваљадолида!
На стадиону Хосе Зориља виђено је доста неизвесности, спорних момената и лепих потеза.

Све је кренуло као по плану за изабранике Дијега Симеонеа, па је хрватски голгетер Никола Калинић довео његов тим у вођство у 25. минуту.

На 2:0 повисио је сјајни Антоан Гризман на истеку судијске надокнаде првог полувремена поготком из оправдано досуђеног пенала. 

У наставку се десило оно што нико није очекивао – Ваљадолид је заиграо много боље, стварао шансе, па за само седам минута постигао два гола, преко Цалера и Саула (аутогол), и изједначио на 2:2. 

Француз и један од главних кандидата за Златну лопту је морао опет да реагује. Гризман је добро одреаговао у 80. минуту, те поново савладао голмана домаћина Масипа и донео, на крају испоставиће се коначних 3:2. 

До краја утакмице нападали су и једни и други, а најзначајнији детаљ десио се када је Ваљадолид у последњих десет минута затражио једанаестерац. Судије је гледао ВАР технологију, али је одлучио да елемената за најстрожу казну није било. 

Атлетико је овим резултатом и седми пут заредмо победио Ваљадолид у шпанском првенству.

Атлетико је изједначен са Барселоном на врху табеле Примере. Оба тима имају по 31 бод, али шампион тек треба да одигра меч 16. кола, у којем је у недељу велики фаворит на гостовању Левантеу.

"Јорганџије" су преживеле "фудбалски пакао" на стадиону Хозе Зориља у Ваљадолиду, иако ништа није наговештавало драматичан крај после првог полувремена - 3:2 (2:0)!

Мадриђани су головима Николе Калинића у 26. и Антоана Гризмана из пенала у 45. минуту имали сигурно вођство и очекивало се да ће утакмицу рутински привести крају.

Међутим, домаћи фудбалери имали су друге планове…

Калеро је после корнера у 57. минуту одлично скочио и главом матирао Јана Облака. Словенац је само шест минута касније поново морао у гол по лопту. Овај пут неспретно га је савладао саиграч Саул, након гужве која се створила после још једног корнера за Ваљадолид.

Прекиди у зони казненог простора у суботу после подне доносили су много узбуђења. Томе сведочи да је последњи погодак на мечу постигнут након још једног ударца из угла. Овај пут прави карамбол у шеснаестерцу донео је срећу Атлетику, а најбоље се у 80. минуту снашао Гризман.

Тим Дијега Симеонеа ову предност није испуштао до краја…



Мало је недостајало да фудбалери мадридског Атлетика потврде ону понзату теорију да је у фудбалу 2:0 најопаснији резултат. Ипак, на гостовању код Ваљадолида питао се и Антоан Гризман, па је Атлетико славио са 3:2 у утакмици 16. кола Примере.

Мало је недостајало да Јорганџије проспу све добро што су урадиле у првом полувремену, али је десет минута пре краја Атлетико успео да “васкрсне” и голом Гризмана, после гужве у казненом простору  стигне до три бода.

Био је то други погодак француског аса на утакмици, а први је дао у 45. минуту из пенала. Гризман је апсолутно био централна фигура на овој утакмици јер се у 26. минуту нашао у улози асистента код гола Николе Калинића.

После врло добре партије у првом полувремену, уследио је потпуни пад Атлетико, а заблистао је Ваљадолид и за само шест минута се вратио у живот.

Најпре је Фернандо Каљеро смањио заостатак домаћих, а онда је Ваљадолид изједначио аутоголомСаула  у 63. минуту. Тек након тога Атлетико је опет кренуо у офанзиву, а она је резултирала тек у завршници.

Резултати 16. кола:

петак

Селта - Леганес 0:0

субота

Хетафе - Реал Сосиједад 1:0 (1:0)
/Молина 2/

Ваљадолид - Атлетико Мадрид 2:3 (0:2)
/Калеро 57, Саул 63аг - Калинић 26, Гризман 45п, 80/

Реал Мадрид - Рајо Ваљекано 1:0 (1:0)
/Бензема 13/

Еибар - Валенсија 1:1 (0:1)
/Чарлес 56' - Родриго 29'п/

недеља

Севиља - Ђирона 12.00
Еспањол - Бетис 16.15
Уеска - Виљареал 18.30
Леванте - Барселона 20.45
Алавес - Билбао 21.00

Табела: Барселона (-1) 31, Атлетико 31, Реал Мадрид 29, Севиља (-1) 28, Хетафе 24, Алавес (-1), Леванте (-1) 22, Бетис (-1) 22, Селта 21, Ђирона (-1) 21, Еспањол (-1) 21, Ваљадолид 20, Еибар 20, Валенсија 19, Сосиједад 19, ЛЕганес 18, Виљареал (-1) 14, Билбао (-1) 14, Рајо Ваљекано 10, Уеска (-1) 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар