ŠPA: Grizman spasao Atletiko protiv odličnog Valjadolida!

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Valjadolid na gostovanju rezultatom 3:2 u 16. kolu španske LaLige.  Hoze Zorilja "gorela" i na kraju tugovala! Atletiko Madrid vodio 2:0, Valjadolid se vratio, izjednačio, ali je opet izgubio meč 16. kola Primere.  Grizman oborio teoriju da je 2:0 najopasniji rezultat! Atletiko imao ubedljivu prednost, Valjadolid se vratio, ali je Francuz u finišu meča bio neumoljiv.

Fudbal 16.12.2018 | 10:00
ŠPA: Grizman spasao Atletiko protiv odličnog Valjadolida!
Na stadionu Hose Zorilja viđeno je dosta neizvesnosti, spornih momenata i lepih poteza.

Sve je krenulo kao po planu za izabranike Dijega Simeonea, pa je hrvatski golgeter Nikola Kalinić doveo njegov tim u vođstvo u 25. minutu.

Na 2:0 povisio je sjajni Antoan Grizman na isteku sudijske nadoknade prvog poluvremena pogotkom iz opravdano dosuđenog penala. 

U nastavku se desilo ono što niko nije očekivao – Valjadolid je zaigrao mnogo bolje, stvarao šanse, pa za samo sedam minuta postigao dva gola, preko Calera i Saula (autogol), i izjednačio na 2:2. 

Francuz i jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu je morao opet da reaguje. Grizman je dobro odreagovao u 80. minutu, te ponovo savladao golmana domaćina Masipa i doneo, na kraju ispostaviće se konačnih 3:2. 

Do kraja utakmice napadali su i jedni i drugi, a najznačajniji detalj desio se kada je Valjadolid u poslednjih deset minuta zatražio jedanaesterac. Sudije je gledao VAR tehnologiju, ali je odlučio da elemenata za najstrožu kaznu nije bilo. 

Atletiko je ovim rezultatom i sedmi put zaredmo pobedio Valjadolid u španskom prvenstvu.

Atletiko je izjednačen sa Barselonom na vrhu tabele Primere. Oba tima imaju po 31 bod, ali šampion tek treba da odigra meč 16. kola, u kojem je u nedelju veliki favorit na gostovanju Levanteu.

"Jorgandžije" su preživele "fudbalski pakao" na stadionu Hoze Zorilja u Valjadolidu, iako ništa nije nagoveštavalo dramatičan kraj posle prvog poluvremena - 3:2 (2:0)!

Madriđani su golovima Nikole Kalinića u 26. i Antoana Grizmana iz penala u 45. minutu imali sigurno vođstvo i očekivalo se da će utakmicu rutinski privesti kraju.

Međutim, domaći fudbaleri imali su druge planove…

Kalero je posle kornera u 57. minutu odlično skočio i glavom matirao Jana Oblaka. Slovenac je samo šest minuta kasnije ponovo morao u gol po loptu. Ovaj put nespretno ga je savladao saigrač Saul, nakon gužve koja se stvorila posle još jednog kornera za Valjadolid.

Prekidi u zoni kaznenog prostora u subotu posle podne donosili su mnogo uzbuđenja. Tome svedoči da je poslednji pogodak na meču postignut nakon još jednog udarca iz ugla. Ovaj put pravi karambol u šesnaestercu doneo je sreću Atletiku, a najbolje se u 80. minutu snašao Grizman.

Tim Dijega Simeonea ovu prednost nije ispuštao do kraja…



Malo je nedostajalo da fudbaleri madridskog Atletika potvrde onu ponzatu teoriju da je u fudbalu 2:0 najopasniji rezultat. Ipak, na gostovanju kod Valjadolida pitao se i Antoan Grizman, pa je Atletiko slavio sa 3:2 u utakmici 16. kola Primere.

Malo je nedostajalo da Jorgandžije prospu sve dobro što su uradile u prvom poluvremenu, ali je deset minuta pre kraja Atletiko uspeo da “vaskrsne” i golom Grizmana, posle gužve u kaznenom prostoru  stigne do tri boda.

Bio je to drugi pogodak francuskog asa na utakmici, a prvi je dao u 45. minutu iz penala. Grizman je apsolutno bio centralna figura na ovoj utakmici jer se u 26. minutu našao u ulozi asistenta kod gola Nikole Kalinića.

Posle vrlo dobre partije u prvom poluvremenu, usledio je potpuni pad Atletiko, a zablistao je Valjadolid i za samo šest minuta se vratio u život.

Najpre je Fernando Kaljero smanjio zaostatak domaćih, a onda je Valjadolid izjednačio autogolomSaula  u 63. minutu. Tek nakon toga Atletiko je opet krenuo u ofanzivu, a ona je rezultirala tek u završnici.

Rezultati 16. kola:

petak

Selta - Leganes 0:0

subota

Hetafe - Real Sosijedad 1:0 (1:0)
/Molina 2/

Valjadolid - Atletiko Madrid 2:3 (0:2)
/Kalero 57, Saul 63ag - Kalinić 26, Grizman 45p, 80/

Real Madrid - Rajo Valjekano 1:0 (1:0)
/Benzema 13/

Eibar - Valensija 1:1 (0:1)
/Čarles 56' - Rodrigo 29'p/

nedelja

Sevilja - Đirona 12.00
Espanjol - Betis 16.15
Ueska - Viljareal 18.30
Levante - Barselona 20.45
Alaves - Bilbao 21.00

Tabela: Barselona (-1) 31, Atletiko 31, Real Madrid 29, Sevilja (-1) 28, Hetafe 24, Alaves (-1), Levante (-1) 22, Betis (-1) 22, Selta 21, Đirona (-1) 21, Espanjol (-1) 21, Valjadolid 20, Eibar 20, Valensija 19, Sosijedad 19, LEganes 18, Viljareal (-1) 14, Bilbao (-1) 14, Rajo Valjekano 10, Ueska (-1) 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar