Чемпионшип: Побједник дана - Патрик Бамфорд!

Три месеца без фудбала, па златни гол после пет минута! Лидс отишао на врх Чемпионшипа бар до вечерас, Стоук и Астон Вила узели по бод, Мидлзбро опет губи конце. . .

Фудбал 16.12.2018 | 11:30
Чемпионшип: Побједник дана - Патрик Бамфорд!
Можда је било лепших голова и бољих издања, али у данашњем програму Чемпионшипа, а можда и целом колу ореол победника кући носи - Патрик Бамфорд!

Три месеца га није било на острвским теренима због повреде и операције колена, прошле недеље био је на клупи током гостовања Шефилд јунајтеду, а вечерас му је било потребно само пет минута да реши дерби некадашњих премијерлигаша! Лидс је као гост савладао Болтон с минималних 1:0 и тако поново скочио на врх табеле. 

Дуго ће Бамфорд памтити гостовање на Макрону. Стрпљиво је чекао своју шансу и онда је искористио на бриљантан начин. У игру је ушао у 61. минуту, када је заменио Кемара Руфа, а онда је само неколико тренутака касније асистенцију Пабла Ернандеза претворио у злата вредан гол и три бода за свој Лидс.

Покушао је Болтон да узврати ударац, ишао је Фил Паркинсон на све или ништа, али на крају је остао празних шака. Чета Марсела Бијелсе издржала је притиске домаћина, сачувала мрежу и преузела место на крову Чемпионшипа.

Астон Вила је ове сезоне очигледно претплаћена на потпуно луде утакмице! После 4:2 против Бирмингема, невероватних 5:5 с Нотингемом и нешто скромнијих 2:2 на гостовању ВБА, Лавови су одиграли још једну утакмицу с изобиљем голова. Овога пута поново је виђен резултат 2:2 и то против Стоука.

Два пута је Астон Вила вадила кестење из ватре, али није успела да сломи дух Стоука. Прво је Џо Ален пробио лед на отварању другог полувремена, да би недуго затим Тами Абрахам са беле тачке изједначио резултат, да би Беник Афобе искористио непажњу противника и четири минута по уласку у игру вратио Стоуку вођство. Ипак, то није био крај лудила на Вила Парку. Жонатан Кођија искористио је добру асистенцију Јаника Боласија и поставио коначни резултат утакмице.

Мидлзбро наставља да тоне на табели Чемпионшипа и донедавно велики кандидат за пласман у виши ранг поново је омануо. Ни у четвртој утакмици Мидлзбро није успео да слави, због чега је оставио простор Нотингем Форесту да евентуалним тријумфом на гостовању Дербију уђе у плеј-оф друштво.

КПР је нанео Мидлзброу други пораз у последња четири кола (2:1) и тако, ето, оверио први тријумф после исто толико утакмица!

Све је почело раним поготком Павела Шолека, да би Џорџ Савиљ почетком другог полувремена поравнао резултат. Ипак, Шолек је после улоге стрелца понео и ролу асистента и то за гол Накија Велсакојим је Мидлзбро потписао капитулацију.

Хал је трећом победом у последње четири утакмице и четвртим узастопним мечом без пораза побегао из зоне испадања и ушао у мирније воде. Тигрови су на свом терену надиграли Брентфорд са 2:0, а оба гола на мечу постигао је Фрејзер Кембел, у 12. и 21. минуту.

ЧЕМПИОНШИП 22. коло

Петак

Шефилд Јунајтед - Вест Бромвич Албион 1:2 (1:1)
/Мекголдрик 12 - Бери 41, Гибс 76/

Субота

Болтон - Лидс 0:1 (0:0)
/Бамфорд 66/

Свонси - Шефилд Венздеј

Ипсвич - Виган 1:0 (0:0)
/Сирс 67/

Хал – Брентфорд 2:0 (2:0)
/Кембел 12, 21/

КПР - Мидлзбро 2:1 (1:0)
/Шолек 4, Велс 60/

Престон – Милвол 3:2 (2:1)
/Браун 37, Баркхајзен 42, Хјуз 81 – Купер 61, Грегори 90+2/

Блекбурн – Бирмингем 2:2 (1:0)
/Грејем 18, Армстронг 47 – Гарднер 78 пенал, Адамс 80/

Астон Вила – Стоук 2:2 (0:0)
/Абрахам 73 пенал - Ален 47, Афобе 78/

Ротерам - Рединг 1:1 (0:1)
/Меток 90 - Балдок 9/

Бристол Сити - Норич 2:2 (2:1)
/Дедију 45, О'Дауда 53 - Стиперман 39, Аронс 78/

Понедељак

20.45: Дерби - Нотингем Форест

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар