Čempionšip: Pobjednik dana - Patrik Bamford!

Tri meseca bez fudbala, pa zlatni gol posle pet minuta! Lids otišao na vrh Čempionšipa bar do večeras, Stouk i Aston Vila uzeli po bod, Midlzbro opet gubi konce. . .

Fudbal 16.12.2018 | 11:30
Čempionšip: Pobjednik dana - Patrik Bamford!
Možda je bilo lepših golova i boljih izdanja, ali u današnjem programu Čempionšipa, a možda i celom kolu oreol pobednika kući nosi - Patrik Bamford!

Tri meseca ga nije bilo na ostrvskim terenima zbog povrede i operacije kolena, prošle nedelje bio je na klupi tokom gostovanja Šefild junajtedu, a večeras mu je bilo potrebno samo pet minuta da reši derbi nekadašnjih premijerligaša! Lids je kao gost savladao Bolton s minimalnih 1:0 i tako ponovo skočio na vrh tabele. 

Dugo će Bamford pamtiti gostovanje na Makronu. Strpljivo je čekao svoju šansu i onda je iskoristio na briljantan način. U igru je ušao u 61. minutu, kada je zamenio Kemara Rufa, a onda je samo nekoliko trenutaka kasnije asistenciju Pabla Ernandeza pretvorio u zlata vredan gol i tri boda za svoj Lids.

Pokušao je Bolton da uzvrati udarac, išao je Fil Parkinson na sve ili ništa, ali na kraju je ostao praznih šaka. Četa Marsela Bijelse izdržala je pritiske domaćina, sačuvala mrežu i preuzela mesto na krovu Čempionšipa.

Aston Vila je ove sezone očigledno pretplaćena na potpuno lude utakmice! Posle 4:2 protiv Birmingema, neverovatnih 5:5 s Notingemom i nešto skromnijih 2:2 na gostovanju VBA, Lavovi su odigrali još jednu utakmicu s izobiljem golova. Ovoga puta ponovo je viđen rezultat 2:2 i to protiv Stouka.

Dva puta je Aston Vila vadila kestenje iz vatre, ali nije uspela da slomi duh Stouka. Prvo je Džo Alen probio led na otvaranju drugog poluvremena, da bi nedugo zatim Tami Abraham sa bele tačke izjednačio rezultat, da bi Benik Afobe iskoristio nepažnju protivnika i četiri minuta po ulasku u igru vratio Stouku vođstvo. Ipak, to nije bio kraj ludila na Vila Parku. Žonatan Kođija iskoristio je dobru asistenciju Janika Bolasija i postavio konačni rezultat utakmice.

Midlzbro nastavlja da tone na tabeli Čempionšipa i donedavno veliki kandidat za plasman u viši rang ponovo je omanuo. Ni u četvrtoj utakmici Midlzbro nije uspeo da slavi, zbog čega je ostavio prostor Notingem Forestu da eventualnim trijumfom na gostovanju Derbiju uđe u plej-of društvo.

KPR je naneo Midlzbrou drugi poraz u poslednja četiri kola (2:1) i tako, eto, overio prvi trijumf posle isto toliko utakmica!

Sve je počelo ranim pogotkom Pavela Šoleka, da bi Džordž Savilj početkom drugog poluvremena poravnao rezultat. Ipak, Šolek je posle uloge strelca poneo i rolu asistenta i to za gol Nakija Velsakojim je Midlzbro potpisao kapitulaciju.

Hal je trećom pobedom u poslednje četiri utakmice i četvrtim uzastopnim mečom bez poraza pobegao iz zone ispadanja i ušao u mirnije vode. Tigrovi su na svom terenu nadigrali Brentford sa 2:0, a oba gola na meču postigao je Frejzer Kembel, u 12. i 21. minutu.

ČEMPIONŠIP 22. kolo

Petak

Šefild Junajted - Vest Bromvič Albion 1:2 (1:1)
/Mekgoldrik 12 - Beri 41, Gibs 76/

Subota

Bolton - Lids 0:1 (0:0)
/Bamford 66/

Svonsi - Šefild Venzdej

Ipsvič - Vigan 1:0 (0:0)
/Sirs 67/

Hal – Brentford 2:0 (2:0)
/Kembel 12, 21/

KPR - Midlzbro 2:1 (1:0)
/Šolek 4, Vels 60/

Preston – Milvol 3:2 (2:1)
/Braun 37, Barkhajzen 42, Hjuz 81 – Kuper 61, Gregori 90+2/

Blekburn – Birmingem 2:2 (1:0)
/Grejem 18, Armstrong 47 – Gardner 78 penal, Adams 80/

Aston Vila – Stouk 2:2 (0:0)
/Abraham 73 penal - Alen 47, Afobe 78/

Roteram - Reding 1:1 (0:1)
/Metok 90 - Baldok 9/

Bristol Siti - Norič 2:2 (2:1)
/Dediju 45, O'Dauda 53 - Stiperman 39, Arons 78/

Ponedeljak

20.45: Derbi - Notingem Forest

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar