Клупско СП: Кашима заказала окршај са Реалом!

Јапанци после преокрета победили Гвадалахару! Јапанци иду на мегдан Реалу! Голеаде у четвртфиналу ФИФА Свјетског првенства за клубове.  Мамић згазио Тунижане, нека се спреми Ривер! Ал Аин без проблема у полуфиналу Светског клупског првенства.

Фудбал 16.12.2018 | 11:45
Клупско СП: Кашима заказала окршај са Реалом!
Фудбалери јапанске Кашиме пласирали су се у полуфинале Светског клупског првенства у Абу Дабију, пошто су у Ал Аину савладали мексичку Гвадалахару са 3:2 и сада их чека окршај са мадридским Реалом.

Шампион КОНКАКАФ-а је до тријумфа и шансе да се опроба против европског првака дошао после преокрета.

Мексиканци су повели у трећем минуту преко Анхела Залдивара, а на почетку другог полувремена изједначио је Риота Нагаки. Потпуни преокрет донео је Сержињо голом из пенала у 69. минуту.

Предност Гвадалахаре дуплирао је Хироки Абе шест минута пре краја утакмице, а коначан резултат поставио је Пулидо у четвртом минуту надокнаде, пошто претходно није искористио пенал.



Фудбалери јапанске Кашиме пласирали су се у полуфинале ФИФА Свјетског првенства за клубове, гдје ће у сриједу играти против Реал Мадрида.

Јапанци су у одличном мечу савладали мексичку Гвадалахару 3:2, и то након преокрета у другом полувремену.

Побједник КОНКАКАФ Лиге шампиона имао је предност послије првих 45 минута (1:0), али је најбоља азијска екипа успјела надокнадити заостатак и славити.

Овогодишње ФИФА Свјетско клупско првенство одржава се у Уједињеним Арапским Емиратима, а данас је на програму још једна четвртфинална утакмица.

У другом данашњем мечу домаћа екипа Ал Аина декласирала је Есперанцу из Туниса 3:0, те заказала полуфинални меч против Ривер Плејта у уторак.

Мамић згазио Тунижане, нека се спреми Ривер! Ал Аин без проблема у полуфиналу Светског клупског првенства.

Поред Кашиме и Реала, у полуфиналу Светског првенства за клубове играће Ривер Плата и Ал Аин. Тим из Уједињених Арапских Емирата лако је савладао вечерас Есперанс из Туниса са 3:0.

Голове за Ал Аин дали су Ахмад, Ел Шахад и Мохамед, а домаћини су пропустили још сијасет прилика да победу учине убедљивијом. Очигледно је било да су желели да поправе утисак из првог меча са Велингтоном, када су играли лоше и прошли на пенале, па је и вољни моменат утицао на резултат. 

Доминирао је тим хрватског стручњака Зорана Мамића током свих 90 минута, па ће пред својом публиком против шампиона Јужне Америке покушати да направи ново изненађење и докопа се финала.

Утакмице полуфинала на програму су уторак и среду.

Подсјетимо, у првом мечу овогодишњег турнира Ал Аин је након пенала елиминисао Велингтон из Новог Зеланда. Послије регуларних 90 минута резултат је био 3:3.

Финале и меч за треће мјесто биће одиграни 22. децембра у Абу Дабију.



ФИФА СВЈЕТСКО КЛУПСКО ПРВЕНСТВО 2018:

1. коло

Ал Аин - Велингтон 3:3 пенали 4:3

Четвртфинале:

Кашима - Гвадалахара 3:2

Есперанца - Ал Аин 0:3

Полуфинале (18. и 19. децембар):

Ривер Плејт - Ал Аин

Кашима - Реал Мадрид

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар