Klupsko SP: Kašima zakazala okršaj sa Realom!

Japanci posle preokreta pobedili Gvadalaharu! Japanci idu na megdan Realu! Goleade u četvrtfinalu FIFA Svjetskog prvenstva za klubove.  Mamić zgazio Tunižane, neka se spremi River! Al Ain bez problema u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva.

Fudbal 16.12.2018 | 11:45
Klupsko SP: Kašima zakazala okršaj sa Realom!
Fudbaleri japanske Kašime plasirali su se u polufinale Svetskog klupskog prvenstva u Abu Dabiju, pošto su u Al Ainu savladali meksičku Gvadalaharu sa 3:2 i sada ih čeka okršaj sa madridskim Realom.

Šampion KONKAKAF-a je do trijumfa i šanse da se oproba protiv evropskog prvaka došao posle preokreta.

Meksikanci su poveli u trećem minutu preko Anhela Zaldivara, a na početku drugog poluvremena izjednačio je Riota Nagaki. Potpuni preokret doneo je Seržinjo golom iz penala u 69. minutu.

Prednost Gvadalahare duplirao je Hiroki Abe šest minuta pre kraja utakmice, a konačan rezultat postavio je Pulido u četvrtom minutu nadoknade, pošto prethodno nije iskoristio penal.



Fudbaleri japanske Kašime plasirali su se u polufinale FIFA Svjetskog prvenstva za klubove, gdje će u srijedu igrati protiv Real Madrida.

Japanci su u odličnom meču savladali meksičku Gvadalaharu 3:2, i to nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Pobjednik KONKAKAF Lige šampiona imao je prednost poslije prvih 45 minuta (1:0), ali je najbolja azijska ekipa uspjela nadoknaditi zaostatak i slaviti.

Ovogodišnje FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo održava se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a danas je na programu još jedna četvrtfinalna utakmica.

U drugom današnjem meču domaća ekipa Al Aina deklasirala je Esperancu iz Tunisa 3:0, te zakazala polufinalni meč protiv River Plejta u utorak.

Mamić zgazio Tunižane, neka se spremi River! Al Ain bez problema u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva.

Pored Kašime i Reala, u polufinalu Svetskog prvenstva za klubove igraće River Plata i Al Ain. Tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata lako je savladao večeras Esperans iz Tunisa sa 3:0.

Golove za Al Ain dali su Ahmad, El Šahad i Mohamed, a domaćini su propustili još sijaset prilika da pobedu učine ubedljivijom. Očigledno je bilo da su želeli da poprave utisak iz prvog meča sa Velingtonom, kada su igrali loše i prošli na penale, pa je i voljni momenat uticao na rezultat. 

Dominirao je tim hrvatskog stručnjaka Zorana Mamića tokom svih 90 minuta, pa će pred svojom publikom protiv šampiona Južne Amerike pokušati da napravi novo iznenađenje i dokopa se finala.

Utakmice polufinala na programu su utorak i sredu.

Podsjetimo, u prvom meču ovogodišnjeg turnira Al Ain je nakon penala eliminisao Velington iz Novog Zelanda. Poslije regularnih 90 minuta rezultat je bio 3:3.

Finale i meč za treće mjesto biće odigrani 22. decembra u Abu Dabiju.



FIFA SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2018:

1. kolo

Al Ain - Velington 3:3 penali 4:3

Četvrtfinale:

Kašima - Gvadalahara 3:2

Esperanca - Al Ain 0:3

Polufinale (18. i 19. decembar):

River Plejt - Al Ain

Kašima - Real Madrid

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar