Додик није против НАТО савеза

Додик молио Палмера да о МАП-у не одлучује Предсједништво БиХ већ Савјет министара; Амбасадори врше притисак на представнике опозиције из РС у Савјету министара да прихвате МАП; Додик се крије иза Резолуције НСРС јер је обећао Русима да неће прихватити МАП; Стиже Трампово писмо Додику у којем објашњава да је МАП приоритет и да нема “одлазеће администрације САД”!

Република Српска 15.12.2018 | 19:32
Додик није против НАТО савеза
Како се приближава крај године све је јачи притисак на представнике институција Босне и Херцеговине да се изјасне о формалном позиву НАТО, односно да Бриселу поднесу свој први годишњи национални план у оквиру Акцијског плана за чланство (МАП).

У овом контексту посебно је занимљиво понашање предсједавајућег Предсједништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика, који у јавности тврди да је против активације МАП-а и чланства БиХ у НАТО. Извори Истинито наводе да се на затвореним састанцима Додик понаша потпуно супротно и да је недавно, на одвојеном састанку са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером изнио потпуно супротан став.

Наиме, Додик је од Метјуа Палмера наводно тражио да о активацији МАП-а и предаји годишњег плана (НАП) не одлучује Предсједништво, већ актуелни сазив Савјета министара БиХ, а да ће он са позиције члана Предсједништва наставити сарадњу са НАТО.



Иако је упитно да ли Савјет министара у техничком мандату може доносити такве одлуке, Додику је циљ да представници опозиције који сједе у Савјету министара гласају за такву одлуку, чиме би постигао два циља: министри из СДС и ПДП би поново били издајници српских интереса, а он не би морао да диже руку за активацију МАП-а и тиме погази обећање дато Русима.

Додик између двије ватре

О овоме је недавно говорио и министар безбједности БиХ Драган Мектић који тврди да је Додик Палмеру рекао да, “што се тиче пута БиХ у НАТО, ту причу гурају, али да заобиђу Предсједништво БиХ”.



– Хтио је само себе извући. Ја сам убијеђен да Милорад Додик намјерава да манипулише људима и да на тај начин влада већ годинама. Предлаже Србима из Оружаних снага да се повуку, а зашто се он не повуче из Предсједништва – запитао се Мектић и додао да Додик жели да свали одговорност на Србе у Савјету министара ако буду гласали за годишњи план БиХ на путу за НАТО,да би опет били издајници.

Додик јавно заговара тезу да у оквиру аранжмана БиХ са НАТО-ом, под називом Партнерство за мир, може да се одвија одређена сарадња и да такав формат сарадње имају и Србија и Русија. Он такође тврди да поступања представника Републике Српске у заједничким институцијама морају да буду у оквиру резолуције Народне скупштине Српске о војној неутралности и да је за БиХ “најбољи процес демилитаризације”.



Извори Истинито у дипломатским круговима у Сарајеву и Оружаним снагама БиХ наводе да су на дјелу невиђени притисци на министре из СДС-а и ПДП-а у Савјету министара БиХ, у чему, наводно, посебно предњачи амбасадорка Њемачке у БиХ Кристиан Хохман.

Притисак на Игора Црнатка

На недавно одржаном новогодишњем пријему, који је организовала командант НАТО штаба у Сарајеву Марти Бисел, министар спољних послова БиХ Игор Црнадак нашао се у унакрсној ватри између амбасадора земаља НАТО, који очекују да Савјет министара до краја мандата изгласа одлуку о активирању МАП-а. Извори из Оружаних снага БиХ наводе да је посебно агресиван наступ имала њемачка амбасадорка Кристиан Хохман која очекује да министар Црнадак “у интересу грађана БиХ” дигне руку за активацију МАП-а и први национални годишњи извјештај (АНП).



– Занимљиво је да сви они очекују сарадњу са Додиком, а траже од актуелног сазива Савјета министара у коме не сједе представници СНСД да гласа за тракву одлуку, наводи извор Истинито.

Додаје да нико не поставља питање учешћа СДА и ХДЗ-а у коалицији са СНСД-ом на нивоу БиХ, иако се СНСД формално противи уласку БиХ у НАТО, што је игра двоструких аршина.

Представници земаља НАТО, посебно Њемачке и САД знају да Додик кокетира са Русима по питању приступа БиХ НАТО-у и да им је у вези с тим дао одређена обећања, од којих не може да одступи.

Наводно, Додик је обећао пуну подршку на путу БиХ ка НАТО-у, али под условом да тај посао буде завршен прије формирања новог Савјета министара БиХ.У замјену очекује укидање санкција САД, због чега се у јавности и држи приче о противљењу приступању БиХ НАТО-у.

Додику стиже Трампово писмо

Сви се сјећају да је Милорад Додик недавно одговорио предсједнику САД Доналду Трампу на његову честитку поводом Дана државности БиХ. Додик је изјавио да је у писму Трампу навео да то није његов Дан државности и да “Срби и Република Српска нису пристали на то”.

– Обавијестио сам га да можемо да разговарамо о ЕУ интеграцијама, али да не можемо о НАТО. Србима треба много да поднесу чињеницу да их је НАТО бомбардовао, рекао је Додик о садржају писма Трампу.



Извори Истинито из дипломатских кругова наводе да замјеник државног секретара САД Џон Саливан, који ће у оквиру рвропске турнеје 16. децембра посјетити и Сарајево, доноси и Трампов одговор Додику.

Из Стејт департмента је званично саопштено да Саливан долази како би званичнике БиХ позвао да “одрже стабилност, наставе са провођењем реформи и остану на путу ка Западу”.

Иако је садржај Трамповог писма Додику непознат за јавност, извори Истинито наводе да се дио његовог садржаја односи и на “безусловно приступање БиХ НАТО-у” што, како тврде, нема алтернативу.

Кораци БиХ ка НАТО савезу

БиХ је још 2009. предала захтјев за приступање Акционом плану за чланство у НАТО (МАП). Учинио је то тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић. Прије њега, у својству предсједавајућег Предсједништва БиХ Небојша Радмановић потписао је у јуну 2009. године формални захтјев БиХ за Акциони план за чланство у НАТО (МАП).



Претходно је предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић (СНСД) 2008. потписао више докумената за интензивирање дијалога између БиХ и НАТО. Једним од њих, Иницијативним документом за интензивирани дијалог између БиХ и НАТО, потврђен је стратешки циљ, а то је “што скорији улазак у пуноправно чланство у НАТО”.

Након свега, карикатурним се чине потези Милорада Додика да спријечи ктивирање Акционог плана за чланство БиХ у НАТО.

Карикатурални и лицемјерни су закључци са састанка највиших званичника Републике Српске, који је у петак сазвала предсједница РС Жељка Цвијановић, а којима је констатовано да “Република Српска не подржава улазак БиХ у било које војне савезе све до коначне одлуке Републике Србије” и да “све активности које се спроводе на активацији Акционог плана за чланство БиХ у НАТО нису прихватљиве за Републику Српску”.



На састанку одржаном 5. децембра ове године у Бриселу министри иностраних послова држава чланица НАТО потврдили су спремност за наставак подршке Босни и Херцеговини на њеном реформском путу и исказали спремност за прихватање првог Годишњег националног програма БиХ (АНП), чиме је, заправо, Акциони план за чланство (МАП) из условног прешао у активни статус. МАП обухвата све сегменте реформских процеса БиХ, што у суштини и чини садржај АНП-а.

Први АНП Босне и Херцеговине биће предмет усуглашавања с НАТО-ом, а по његовом одобравању од надлежних институција БиХ и НАТО-а, АНП ће постати оквир за координисано дјеловање, подршку и помоћ НАТО-а БиХ, реформским процесима и њеним интеграцијским тежњама, утврђеним Законом о обрани (2005), али и стратешким документима, а то су: Безбједносна политика БиХ (2006), Обрамбена политика БиХ (2008) и Стратегија спољне политике БиХ (2018).

Извор: Истинито

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Глупости

15.12.2018 18:41

Глупости.Па НАТО је ту од 1995.Ово је само нако.Технички.Ко се цуди и ку.ци тај је будала.Дајте људи да ми видимо да не поцркамо од глади.А ово прво је махнуто.1995 је побједио НАТО а не ова дивља балканска племена зато су и ратовала а не за нацију и вјеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

15.12.2018 19:10

МИЛЕ ЈЕ ЈУЧЕ ЛИЈЕПО РЕКАО - КОМЕ СЕ НЕ СВИЂА ШТА ЈА РАДИМ НЕКА ОБУЧЕ ЖУТИ ПРСЛУК И НЕКА ПРОТЕСТУЈЕ... ТРЕБА ГА ПОСЛУШАТИ И ЗАВРШИТИ ОВУ "ПРИЧУ" КАКО ТО КАЖЕ ЊЕГОВА БИСЕРКА !!! ТО ЈЕ ЈЕДНОСТВНО, ЛЕГИТИМНО И ДЕМОКРАТСКИ И ТО ЋЕ СЕ НА КРАЈУ И ДЕСИТИ, САМО ЈЕ ПИТАЊЕ ШТА ЋЕ БИТИ ПОВОД... ЈЕР И МИЛЕ ЗНА ДА ЈЕ ДОШАО ДО БЕТОНСКОГ ЗИДА...

Name

Ре торро

15.12.2018 20:26

Па протестира Француска Белгија Холандија ево и Србија а само ми ниста ..

Name

Коментар

15.12.2018 22:18

Ма то је стари преварант и преливода...наравно да це потписати ста год треба само да остане на власти...наравно, прије потписивања це мало да се ко бајаги љути и призива референдуме, али то је вец проваљена игранка која пали јос само код сељака који гласају за њега.

Name

Ре

15.12.2018 23:11

Само ме цуди НАТО је побио толико исламске дјеце и босњаци као и сиптари тезе натоу па Сребреница је НАТО акција

Name

Папа

16.12.2018 08:33

Да будемо јасни Нато је злочинацка католицка организација са циљем уништења православља јер се ствара нови свјетски поредак једана вјера (католичка) !Погледај те само дјеловање НАТОа ооо Русије и око Стбије коју је чак напао са лажним мотивима и оптуźбсма као и Либију,Ирак са оптузбама да имају орузје за масовно унистење које никад није пронађено !Битно је истачи да је нато највећи кршилац међународног и хуманитарног права јел је срушио резолуцију савета безбедности 1244!

Name

Вица12

15.12.2018 18:45

Миле је досао до Дувара и незна ста да ради.Мозда му Бисенија да неки савјет па да изаде из цор сокака.Киса пада Врбас се таласа ситно броји Милетова и Бисенија класа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ШТО НЕ БИ РЕФЕРЕНДУМ ?

15.12.2018 21:00

Мислим да је идеално вријеме за расписивање једног референдума. Референдум о НАТОу је прејак. Не то. Боље неко важно питање..., е може. Да ли сматрате да застава иза Предсједавајућег предсједништва треба да стоји иза њега са: - лијеве стране. - десне стане. Одговор на ово битно питање треба да демократски да народ. Изгласа се одлука, распише вријеме, преко медија објасни се народу како гласати, гдје заокружити. Ово је нешто историјски важно и референдум морамо провести.

Name

Босиљка

15.12.2018 21:40

@А СТО НЕ БИ РЕФЕРЕНДУМ....... Неце да мозе то коста??

Name

Гоогл

15.12.2018 18:48

Додик ни сам не зна гдје је упао није он капацитет за БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микрофон

15.12.2018 21:37

За њега је шатор и микрофон, то му је крајњи домет

Name

Милан

15.12.2018 18:48

Ја зивим у Бих и ја хоцу у НАТО.Србија мене занима.Нато це једном за свагда да нас застити од нас самих.Сто се лоповски политицари боје да висе неце моци да краду бас ме заболе. Прица као це НАТО да саље нас народ у неке ратове је смијесна.Ко хоце добровољно да иде нека иде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

15.12.2018 19:10

НАТО це бас да те застити. Боли НАТО уво за нама. Они хоце своје позиције и ракете да усмјере према Русији са којим могу сада само да гадјају голубове. Нисмо ми криви и не треба кривити нас народ. Америка своју политику гради годинама. Као сто један Американац јуце написа: "Америка је опасна, пуна параноје и теско наорузана." Ово су наси професори давно схватили и говорили нам, а ми нисмо схватили јер смо одрасли уз њихове филмове и медијску пропаганду. Американци су давно видјели да Срби никада неце пуцати на Русе и обрнуто и једини је циљ да нас преузму и ослабе. Они су им главни проблем и само о њима прицају, а ми смо као Украјина колатерална стета. Не воле они ни Босанце ни Албанце али их наорузавају да слабе нас и да уцјењују Русе. Није им циљ демократија и побољсање економије. Ми се морамо окренути себи као и све земље којима су захтјеви сада излазак из НАТО. Сви зеле да изадју, а ми сада да улазимо. Доказе имамо, Асанз нам оставио све, друга је ствар сто се наси новинари не баве с тим.

Name

@ја

15.12.2018 19:38

како глуп коментар, ето Америка без БиХ у НАТО-у не може ништа Русији. Јеси ли ти свјестан које глупости пишеш. О каквим ти ракетама кењаш? Ето нашли се Срби да спашавају Русију од Америке ццц. Левату један немонтирани, па Турска је у НАТО-у па одлично сурађује са Русијом.

Name

Ре ја

15.12.2018 20:31

Јебали те висе Руси.А бас це они да нас застите .Да нато опали и Америка по нама мислис да би се Руси умјесали би исто као Сто би се и Нато умјесо у Украјину.Ај доста висе са глупостима и Русима.Па сто не емигрира народ у Русију и да нам Руси дају посао плате идр него опет тај запад.Та прица о Русији супља и досадна прица висе.

Name

Данас

15.12.2018 18:49

Зато сто це теско да оправда Русима новац који је узео од њих и гдје це да бјези када загусти, питам се?! Гледам прије неки дан снимак са РТ гдје Додик говори Путину: "ви сте наса последња нада" и трази новац. Гдје је тај новац заврсио Додик? У дзеповима насег народа није сигурно. Ти знас најбоље како је Путин отјерао олигархе који су се обогатили на брзину и вратио огроман дио новца у дрзавну касу па га сада сматрају озбиљним лидером у свијету. Он дрзи своју ријец, без тога нема политике. Повјерење, дрзење до своје ријеци је основна ствар у медјународним односима, а ти си то изиграо на свим странама. Ми смо мали и небитни и такво понасање нас много коста. Имао си сансу да урадис несто за свој народ, да оставис несто иза себе и да твој зивот има смисла. Памтицемо те као некога ко је заједно са својим друговима опљацкао насу дјецу и узео им будуцност. Наса земља има толико ресурса, толико плодну земљу. Све нам је Бог дао и радне и лијепе људе који су изгубили мотивацију и наду због таквих као сто си ти. Питам се само да ли су оне сузе на твог последњем митингу биле због нецег сто си напокон схватио или зато сто су те издали твоји пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

16.12.2018 05:44

СВИ ВИ МРЗИТЕЉИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ КОЈИ СМАТРАТЕ ДА СРБИ СА БАЛКАНА НЕ МОГУ ПОМОЦИ РУСИЈИ,ЗНАТЕ ЛИ ДА СУ СВАБЕ НАПАЛЕ СССР СА ЗАКАСЊЕЊЕМ ОД 90 ДАНА,ЗАХВАЉУЈУЦИ ДЕМОНСТРАЦИЈАМА У БЕОГРАДУ И ИЗГУБИЛИ РАТ.

Name

мајор ВРС

15.12.2018 18:58

Знам да це ме неки разапети због мог размисљања, али морам да вам казем да је једини пут за опстанак Српске, улазак БиХ у НАТО, ма како парадоксално звуцало. Само тако је обезбједјен мир, а самим тим и Српска. У супротном, прије или касније, појесце нас наси непријатељи. Цисто војницки гледано, у потпуном смо окрузењу, без савезника, борба би била узалудна. Немојте само молим вас о Русији, она у војницком смислу не мозе да помогне евентуалној борби. Браци преко Дрине сам помагао 99е, као добровољац у јединици АРЈ ПВО у пристинском пуку, и имам јаке негативне емоције према НАТО, али ово није ствар емоција вец насег опстанка. Како це Србија рјесавати ово питање не знам, али знам да га ми морамо ријесити уласком у НАТО. И не писем ово због Додика, СДС и других насих пајсера, вец због насег народа који треба да схвати да морамо прогутати забу звану НАТО, ради опстанка Српске. Додик и опозиција це ионако прихватити све јер им Запад заврце руку, (бас као и Вуциц у Србији, али нас народ исто тако то мора прихватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пато Накт

15.12.2018 19:22

У прву сре Друзе Мајоре,само док јос приме БИХ и Србију,Хрватска Ц.Гора и Албанија су вец тамо,једино ове земље могу донијети конацну пропаст НАТО-у.Цовјеце када ми ту замуљамо,заговнамо и кренемо једни другима пакостит,неце то НАТО моци издрзати,морат це негдје пуци.

Name

ре-мајор

15.12.2018 20:19

Можда си све мајоре у праву, има овдје код тебе једна мана, српски официр не ћути, јавно кажер кад му је народ угрожен. Ево ти рече, али се не потписа, требао си, нека због будућности зна народ ко му је указивао на "прави или криви пут".

Name

Генерал

16.12.2018 07:43

Остав мајоре. Никад робом!

Name

ре ре мајор

16.12.2018 07:48

Толико луд ипак није

Name

Ре За Мајор Врс

16.12.2018 08:52

Зар ви стварно мислите да је опстанак РС могуц само у том слуцају? Грдно се варате. Ја бас мислим супротно. Њихов циљ није да стите нас народ, него напротив да га "расцјепкају" и тако у њему унисте сваку снагу. Ипак, неце то моци.

Name

Гурбет Цигановиц

15.12.2018 18:59

Гдје треба подписати,ево ја цу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Гурбет

15.12.2018 19:43

Зато си Гурбет

Name

А Ти

15.12.2018 20:53

Си будала,па то ми је име,и какве везе има твој коментар са Нато-м,ради се озбиљним темама,теби до циркуса.

Name

Зденко

15.12.2018 19:06

ЛОПОВ ЈЕ ДОДИК КОЈЕГ НИСУ ВИДЈЕЛИ ОВИ ПРОСТОРИ ЗАДЊИХ 100 ГОДИНА ТАЈ НЕМА СВОГА СТАВА ОСИМ ПЉАЧКЕ ОН И ЊЕГОВ БРАТ РАДМАНОВИЋ ПОТПИСАЛИ И САД ОН НЕКОМ ПРОДАЈЕ МАГЛУ СИТ САМ ТЕ ХАРАЧУ Р СРБСКЕ СИТ САМ ТЕ СА ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ БАЛВАНЕ ЈЕДАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

15.12.2018 19:38

РУДОЊА ЉИГАВЧЕ ИДИ КОД ПУТИНА ПА СЕ ПРАВДАЈ. ВУЧИЋУ ИНВЕСТИРАЈ У ДОДИКОВ КАЛИФАТ.СВАКА ВУЧИЋЕВА ПОДРШКИ ДОДИКУ И ЦВЈАНОВИЋКИ ЈЕ УДАР НА СРБЕ И БИЈЕДУ У РС. СРАМОТА НАС ЈЕ ВИШЕ ГЛЕДАТИ ОВОГ ШПИРИЋА, РАДМАНОВИЋА, МАЈКИЋКУ..СТОЧНИ ФОНД ДОДИКА.КО ЈЕ УБИО ДАВИДА? ШТО НИЈЕ ОЧИШЋЕН ПУТ 9. ЈАНУАР ЧЕКА КИНЕЗЕ

Name

папак у покушају

15.12.2018 19:07

Свака част за "истинито" одлична анализа и реалан "пресјек" стања када је у питању нато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко куца на врата?

15.12.2018 19:13

Нека потпису паметњаковици који увијек све најбоље знају. Паметовати је најлаксе. Требају вама Меркелини закони па би били гласни као рибе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

15.12.2018 19:29

Што би се рекло Миле би групни секс, али да му не уђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Сад Озбиљно

15.12.2018 19:32

Нато није гарант ницега,осим тамо гдје ,,неки,,имају јак интерес.Грцка и Турска су дугогодисње цланице Нато-а па мало-мало распале једни по другима.Када се Кипар цијепао ,Нато није мрднуо прстом.Све док друге стране посједују нулеарно-атомско орузје,Нато нема никаквог смисла,једини смисао је то сто је Нато као код нас Д.О.О.,фирма која има будзет,своје запосленике,од многих политицара фирме раде за Нато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2018 19:39

Није мрднуо прстом ни када је био пуц у Турској прије двије године и када је око 250 људи погинуло на улицама. Да Руси нису јавили Ердогану, он се подигао и они пратили његов авион био би готов.

Name

Мила

15.12.2018 19:47

Бозији људи видите и сами Миле закуха па онда се извлаци као Мацка да му неко други заврси,а он послије покупи Кајмак.Зиви били па видјели јел то тако сто ја казем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

15.12.2018 20:04

ако Додо казе у нато идемо ако казе не онда нецемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

15.12.2018 20:10

Ја као Србин сам за то да БиХ уђе у НАТО,шта фали Црној Гори питам вас само? Осим тога то је гаранција да на овим просторима буде загарантован било какав мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!?

15.12.2018 22:29

Нато би мир гарантовао по питању сусједних земаља, само ако нека није цланица а изврсила агресију. Нw занимају их унутрасња трвења унутар неке дрзаве, ни криминал ни корупција, а ни проблеми измwсју дрзава цланица. Зна се због цега постоји.

Name

Анални Војнитицар

15.12.2018 20:32

Све ово је без везе,треба сацекати и цути ста це реци Лазослав Мирлански,инаце есперкт за рат,мир,пактове,савезе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојанка

15.12.2018 20:37

Ја имам фрапантне доказе како то воли реци Вуциц да це Милорад Додик увести БиХ у Нато и ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.12.2018 21:32

Па,ми смо увијек били за Нато и за Е.У.,та прица је давно заврсена,само сто су ту неки злонамјерни новинари ствари извлацили из контекста.Ако смо прије 10 година били за Нато и Е.У. засто неби били и данас,ниста се ту није промијенило.

Name

куку нама са нама

15.12.2018 21:01

Што прије у НАТО,то ће прије укинути и овај борачки додатак,а обезбједити зараду која ће бити иоле већа од те милостиње,нама борцима...ето како нам се политика изборила за очување српства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

16.12.2018 09:03

Како да не? Једва чекају, да вама нерадницима дигну плате, али не од тога ништа. Вама се више ништа не диже.

Name

Ловац

15.12.2018 21:22

Овдје се Републике Српске ништа не пита. Додик само беспотребно диже галаму. Одлучиће држава БиХ и то је то. Ако хоће референдум, нек га распише на нивоу БиХ, па ћемо видјети. Доста смо били таоци накарадне политике СНСДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

15.12.2018 21:53

Има ли ико паметан код нас моји Срби, видимо ли ми иста својим оцима, па НАТО је вец одавно у БиХ, ено им базе у Бутмиру 350 метара од садасње резиденције Рудоње, којега су на тенковима СФОРА довели на власт у РС-у. Ово сто сада ради Рудоња је само у сврху да се Срби не досјете за кога ради и то му је управо сугерисано од стране западних Амбасада да се понаса овако како се понаса, како би наса крезуба сиротиња која гласа за њега стекла дојам да он једини стити Српске интересе. Медјутим, стварност је сасвим другација, ево видимо кога је првог Рудоња примио у званицну посјету Предаједниству БиХ, то је управо Америцка амбасадорка Кормак и Америцки дипломате, нигдје Руског амбасадора нити Руских дипломата па цак нема ни из Србије у званицном пријему код Рудоње. Овамо глуми неце да се цак ни рукује са Америцком амбасадорком, а прву је прима у посјету и од ње је прве примио заповиједи које мора урадити. Сва његова политика је манипулација са крезубим гласацима који не виде ниста, а ово мало паметних људи или оде вани, или не могу да додју до изразаја. Видјет цемо ми кога нам изгласасе неодговорни гласаци, Рудоња це нас увести у НАТО, то је обецао јос на носацу авиона у Авијану када је обилазио НАТО трупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Судија

16.12.2018 07:38

Бас тако

Name

антибиотик

16.12.2018 07:39

Гдје ти покупи толику памет мајсторе. Прије це бити да си осуђеник него судија.

Name

Судија

15.12.2018 22:10

Само НАТО Српску спасава, све друге опције су нас нестанак са ових подруцја, то видимо свакодневно, одлазе ријеке младих људи, па ко би сутра стао у одбрану РС да додје до сукоба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

антибиотик

16.12.2018 11:06

Па ти стварно не одустајес. Да ти није име Столтенберг? Хахахаха

Name

Милутин

16.12.2018 05:40

Овај цовјек ће прокоцкати и оно што имамо , он није за домата свјетске политике..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жути Прслук

16.12.2018 06:06

Рудоња сјаши више Народу са грбаче!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

16.12.2018 07:39

Ова слика горе насловна страсно ме подсјеца на ону из РАНА АЛАН ФОРД И ТНТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован ИИИ

16.12.2018 08:49

Баја се укакио.Мислио да то други уради.Неће да може, мораш ти то да одрадиш то је твоја дужност а и дуг према америма који је стигао на наплату.Ти то добро знаш, јер си и ти имао својих дужника за ове изборе, што су ти дали подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

16.12.2018 09:39

БРИГО МОЈА ПРЕЂИ НА ДРУГОГА....XАXАXА

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

16.12.2018 09:56

Ако вец опозиција није за улазак ко мозе да их направи издајицама?! Не дигну руку и цао. Ово звуци “оцемо али нека други гласају” са обе стране. Инаце, без ЕУ и нато-а нама нема бољег зивота. Како год окренес, дјеци на овакав нацин нема бољег зивота - нити це бити. Ма ко био на власти, ни смо 16. вијек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биби

16.12.2018 13:06

Само код будала се за једну одлуку гласа два пута.Ако је Радмановиц потписао ко њих сада уопсте пита поготово Бисерку.Ајде нека стисну петљу па ометају.Зна Миле добро њихову моц.

ОДГОВОРИТЕ