Dodik nije protiv NATO saveza

Dodik molio Palmera da o MAP-u ne odlučuje Predsjedništvo BiH već Savjet ministara; Ambasadori vrše pritisak na predstavnike opozicije iz RS u Savjetu ministara da prihvate MAP; Dodik se krije iza Rezolucije NSRS jer je obećao Rusima da neće prihvatiti MAP; Stiže Trampovo pismo Dodiku u kojem objašnjava da je MAP prioritet i da nema “odlazeće administracije SAD”!

Republika Srpska 15.12.2018 | 19:32
Dodik nije protiv NATO saveza
Kako se približava kraj godine sve je jači pritisak na predstavnike institucija Bosne i Hercegovine da se izjasne o formalnom pozivu NATO, odnosno da Briselu podnesu svoj prvi godišnji nacionalni plan u okviru Akcijskog plana za članstvo (MAP).

U ovom kontekstu posebno je zanimljivo ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika, koji u javnosti tvrdi da je protiv aktivacije MAP-a i članstva BiH u NATO. Izvori Istinito navode da se na zatvorenim sastancima Dodik ponaša potpuno suprotno i da je nedavno, na odvojenom sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom iznio potpuno suprotan stav.

Naime, Dodik je od Metjua Palmera navodno tražio da o aktivaciji MAP-a i predaji godišnjeg plana (NAP) ne odlučuje Predsjedništvo, već aktuelni saziv Savjeta ministara BiH, a da će on sa pozicije člana Predsjedništva nastaviti saradnju sa NATO.



Iako je upitno da li Savjet ministara u tehničkom mandatu može donositi takve odluke, Dodiku je cilj da predstavnici opozicije koji sjede u Savjetu ministara glasaju za takvu odluku, čime bi postigao dva cilja: ministri iz SDS i PDP bi ponovo bili izdajnici srpskih interesa, a on ne bi morao da diže ruku za aktivaciju MAP-a i time pogazi obećanje dato Rusima.

Dodik između dvije vatre

O ovome je nedavno govorio i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji tvrdi da je Dodik Palmeru rekao da, “što se tiče puta BiH u NATO, tu priču guraju, ali da zaobiđu Predsjedništvo BiH”.



– Htio je samo sebe izvući. Ja sam ubijeđen da Milorad Dodik namjerava da manipuliše ljudima i da na taj način vlada već godinama. Predlaže Srbima iz Oružanih snaga da se povuku, a zašto se on ne povuče iz Predsjedništva – zapitao se Mektić i dodao da Dodik želi da svali odgovornost na Srbe u Savjetu ministara ako budu glasali za godišnji plan BiH na putu za NATO,da bi opet bili izdajnici.

Dodik javno zagovara tezu da u okviru aranžmana BiH sa NATO-om, pod nazivom Partnerstvo za mir, može da se odvija određena saradnja i da takav format saradnje imaju i Srbija i Rusija. On takođe tvrdi da postupanja predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama moraju da budu u okviru rezolucije Narodne skupštine Srpske o vojnoj neutralnosti i da je za BiH “najbolji proces demilitarizacije”.



Izvori Istinito u diplomatskim krugovima u Sarajevu i Oružanim snagama BiH navode da su na djelu neviđeni pritisci na ministre iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara BiH, u čemu, navodno, posebno prednjači ambasadorka Njemačke u BiH Kristian Hohman.

Pritisak na Igora Crnatka

Na nedavno održanom novogodišnjem prijemu, koji je organizovala komandant NATO štaba u Sarajevu Marti Bisel, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak našao se u unakrsnoj vatri između ambasadora zemalja NATO, koji očekuju da Savjet ministara do kraja mandata izglasa odluku o aktiviranju MAP-a. Izvori iz Oružanih snaga BiH navode da je posebno agresivan nastup imala njemačka ambasadorka Kristian Hohman koja očekuje da ministar Crnadak “u interesu građana BiH” digne ruku za aktivaciju MAP-a i prvi nacionalni godišnji izvještaj (ANP).



– Zanimljivo je da svi oni očekuju saradnju sa Dodikom, a traže od aktuelnog saziva Savjeta ministara u kome ne sjede predstavnici SNSD da glasa za trakvu odluku, navodi izvor Istinito.

Dodaje da niko ne postavlja pitanje učešća SDA i HDZ-a u koaliciji sa SNSD-om na nivou BiH, iako se SNSD formalno protivi ulasku BiH u NATO, što je igra dvostrukih aršina.

Predstavnici zemalja NATO, posebno Njemačke i SAD znaju da Dodik koketira sa Rusima po pitanju pristupa BiH NATO-u i da im je u vezi s tim dao određena obećanja, od kojih ne može da odstupi.

Navodno, Dodik je obećao punu podršku na putu BiH ka NATO-u, ali pod uslovom da taj posao bude završen prije formiranja novog Savjeta ministara BiH.U zamjenu očekuje ukidanje sankcija SAD, zbog čega se u javnosti i drži priče o protivljenju pristupanju BiH NATO-u.

Dodiku stiže Trampovo pismo

Svi se sjećaju da je Milorad Dodik nedavno odgovorio predsjedniku SAD Donaldu Trampu na njegovu čestitku povodom Dana državnosti BiH. Dodik je izjavio da je u pismu Trampu naveo da to nije njegov Dan državnosti i da “Srbi i Republika Srpska nisu pristali na to”.

– Obavijestio sam ga da možemo da razgovaramo o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO. Srbima treba mnogo da podnesu činjenicu da ih je NATO bombardovao, rekao je Dodik o sadržaju pisma Trampu.



Izvori Istinito iz diplomatskih krugova navode da zamjenik državnog sekretara SAD Džon Salivan, koji će u okviru rvropske turneje 16. decembra posjetiti i Sarajevo, donosi i Trampov odgovor Dodiku.

Iz Stejt departmenta je zvanično saopšteno da Salivan dolazi kako bi zvaničnike BiH pozvao da “održe stabilnost, nastave sa provođenjem reformi i ostanu na putu ka Zapadu”.

Iako je sadržaj Trampovog pisma Dodiku nepoznat za javnost, izvori Istinito navode da se dio njegovog sadržaja odnosi i na “bezuslovno pristupanje BiH NATO-u” što, kako tvrde, nema alternativu.

Koraci BiH ka NATO savezu

BiH je još 2009. predala zahtjev za pristupanje Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP). Učinio je to tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. Prije njega, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potpisao je u junu 2009. godine formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP).



Prethodno je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić (SNSD) 2008. potpisao više dokumenata za intenziviranje dijaloga između BiH i NATO. Jednim od njih, Inicijativnim dokumentom za intenzivirani dijalog između BiH i NATO, potvrđen je strateški cilj, a to je “što skoriji ulazak u punopravno članstvo u NATO”.

Nakon svega, karikaturnim se čine potezi Milorada Dodika da spriječi ktiviranje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO.

Karikaturalni i licemjerni su zaključci sa sastanka najviših zvaničnika Republike Srpske, koji je u petak sazvala predsjednica RS Željka Cvijanović, a kojima je konstatovano da “Republika Srpska ne podržava ulazak BiH u bilo koje vojne saveze sve do konačne odluke Republike Srbije” i da “sve aktivnosti koje se sprovode na aktivaciji Akcionog plana za članstvo BiH u NATO nisu prihvatljive za Republiku Srpsku”.



Na sastanku održanom 5. decembra ove godine u Briselu ministri inostranih poslova država članica NATO potvrdili su spremnost za nastavak podrške Bosni i Hercegovini na njenom reformskom putu i iskazali spremnost za prihvatanje prvog Godišnjeg nacionalnog programa BiH (ANP), čime je, zapravo, Akcioni plan za članstvo (MAP) iz uslovnog prešao u aktivni status. MAP obuhvata sve segmente reformskih procesa BiH, što u suštini i čini sadržaj ANP-a.

Prvi ANP Bosne i Hercegovine biće predmet usuglašavanja s NATO-om, a po njegovom odobravanju od nadležnih institucija BiH i NATO-a, ANP će postati okvir za koordinisano djelovanje, podršku i pomoć NATO-a BiH, reformskim procesima i njenim integracijskim težnjama, utvrđenim Zakonom o obrani (2005), ali i strateškim dokumentima, a to su: Bezbjednosna politika BiH (2006), Obrambena politika BiH (2008) i Strategija spoljne politike BiH (2018).

Izvor: Istinito

Komentari / 55

Ostavite komentar
Name

Gluposti

15.12.2018 18:41

Gluposti.Pa NATO je tu od 1995.Ovo je samo nako.Tehnički.Ko se cudi i ku.ci taj je budala.Dajte ljudi da mi vidimo da ne pocrkamo od gladi.A ovo prvo je mahnuto.1995 je pobjedio NATO a ne ova divlja balkanska plemena zato su i ratovala a ne za naciju i vjeru

ODGOVORITE
Name

TORRO

15.12.2018 19:10

MILE JE JUČE LIJEPO REKAO - KOME SE NE SVIĐA ŠTA JA RADIM NEKA OBUČE ŽUTI PRSLUK I NEKA PROTESTUJE... TREBA GA POSLUŠATI I ZAVRŠITI OVU "PRIČU" KAKO TO KAŽE NJEGOVA BISERKA !!! TO JE JEDNOSTVNO, LEGITIMNO I DEMOKRATSKI I TO ĆE SE NA KRAJU I DESITI, SAMO JE PITANJE ŠTA ĆE BITI POVOD... JER I MILE ZNA DA JE DOŠAO DO BETONSKOG ZIDA...

Name

Re torro

15.12.2018 20:26

Pa protestira Francuska Belgija Holandija evo i Srbija a samo mi nista ..

Name

Komentar

15.12.2018 22:18

Ma to je stari prevarant i prelivoda...naravno da ce potpisati sta god treba samo da ostane na vlasti...naravno, prije potpisivanja ce malo da se ko bajagi ljuti i priziva referendume, ali to je vec provaljena igranka koja pali jos samo kod seljaka koji glasaju za njega.

Name

Re

15.12.2018 23:11

Samo me cudi NATO je pobio toliko islamske djece i bosnjaci kao i siptari teze natou pa Srebrenica je NATO akcija

Name

Papa

16.12.2018 08:33

Da budemo jasni Nato je zločinacka katolicka organizacija sa ciljem uništenja pravoslavlja jer se stvara novi svjetski poredak jedana vjera (katolička) !Pogledaj te samo djelovanje NATOa ooo Rusije i oko Stbije koju je čak napao sa lažnim motivima i optuźbsma kao i Libiju,Irak sa optuzbama da imaju oruzje za masovno unistenje koje nikad nije pronađeno !Bitno je istači da je nato najveći kršilac međunarodnog i humanitarnog prava jel je srušio rezoluciju saveta bezbednosti 1244!

Name

Vica12

15.12.2018 18:45

Mile je dosao do Duvara i nezna sta da radi.Mozda mu Bisenija da neki savjet pa da izade iz cor sokaka.Kisa pada Vrbas se talasa sitno broji Miletova i Bisenija klasa.

ODGOVORITE
Name

A ŠTO NE BI REFERENDUM ?

15.12.2018 21:00

Mislim da je idealno vrijeme za raspisivanje jednog referenduma. Referendum o NATOu je prejak. Ne to. Bolje neko važno pitanje..., e može. Da li smatrate da zastava iza Predsjedavajućeg predsjedništva treba da stoji iza njega sa: - lijeve strane. - desne stane. Odgovor na ovo bitno pitanje treba da demokratski da narod. Izglasa se odluka, raspiše vrijeme, preko medija objasni se narodu kako glasati, gdje zaokružiti. Ovo je nešto istorijski važno i referendum moramo provesti.

Name

Bosiljka

15.12.2018 21:40

@A STO NE BI REFERENDUM....... Nece da moze to kosta??

Name

Googl

15.12.2018 18:48

Dodik ni sam ne zna gdje je upao nije on kapacitet za BiH

ODGOVORITE
Name

Mikrofon

15.12.2018 21:37

Za njega je šator i mikrofon, to mu je krajnji domet

Name

Milan

15.12.2018 18:48

Ja zivim u Bih i ja hocu u NATO.Srbija mene zanima.Nato ce jednom za svagda da nas zastiti od nas samih.Sto se lopovski politicari boje da vise nece moci da kradu bas me zabole. Prica kao ce NATO da salje nas narod u neke ratove je smijesna.Ko hoce dobrovoljno da ide neka ide .

ODGOVORITE
Name

Ja

15.12.2018 19:10

NATO ce bas da te zastiti. Boli NATO uvo za nama. Oni hoce svoje pozicije i rakete da usmjere prema Rusiji sa kojim mogu sada samo da gadjaju golubove. Nismo mi krivi i ne treba kriviti nas narod. Amerika svoju politiku gradi godinama. Kao sto jedan Amerikanac juce napisa: "Amerika je opasna, puna paranoje i tesko naoruzana." Ovo su nasi profesori davno shvatili i govorili nam, a mi nismo shvatili jer smo odrasli uz njihove filmove i medijsku propagandu. Amerikanci su davno vidjeli da Srbi nikada nece pucati na Ruse i obrnuto i jedini je cilj da nas preuzmu i oslabe. Oni su im glavni problem i samo o njima pricaju, a mi smo kao Ukrajina kolateralna steta. Ne vole oni ni Bosance ni Albance ali ih naoruzavaju da slabe nas i da ucjenjuju Ruse. Nije im cilj demokratija i poboljsanje ekonomije. Mi se moramo okrenuti sebi kao i sve zemlje kojima su zahtjevi sada izlazak iz NATO. Svi zele da izadju, a mi sada da ulazimo. Dokaze imamo, Asanz nam ostavio sve, druga je stvar sto se nasi novinari ne bave s tim.

Name

@ja

15.12.2018 19:38

kako glup komentar, eto Amerika bez BiH u NATO-u ne može ništa Rusiji. Jesi li ti svjestan koje gluposti pišeš. O kakvim ti raketama kenjaš? Eto našli se Srbi da spašavaju Rusiju od Amerike ccc. Levatu jedan nemontirani, pa Turska je u NATO-u pa odlično surađuje sa Rusijom.

Name

Re ja

15.12.2018 20:31

Jebali te vise Rusi.A bas ce oni da nas zastite .Da nato opali i Amerika po nama mislis da bi se Rusi umjesali bi isto kao Sto bi se i Nato umjeso u Ukrajinu.Aj dosta vise sa glupostima i Rusima.Pa sto ne emigrira narod u Rusiju i da nam Rusi daju posao plate idr nego opet taj zapad.Ta prica o Rusiji suplja i dosadna prica vise.

Name

Danas

15.12.2018 18:49

Zato sto ce tesko da opravda Rusima novac koji je uzeo od njih i gdje ce da bjezi kada zagusti, pitam se?! Gledam prije neki dan snimak sa RT gdje Dodik govori Putinu: "vi ste nasa poslednja nada" i trazi novac. Gdje je taj novac zavrsio Dodik? U dzepovima naseg naroda nije sigurno. Ti znas najbolje kako je Putin otjerao oligarhe koji su se obogatili na brzinu i vratio ogroman dio novca u drzavnu kasu pa ga sada smatraju ozbiljnim liderom u svijetu. On drzi svoju rijec, bez toga nema politike. Povjerenje, drzenje do svoje rijeci je osnovna stvar u medjunarodnim odnosima, a ti si to izigrao na svim stranama. Mi smo mali i nebitni i takvo ponasanje nas mnogo kosta. Imao si sansu da uradis nesto za svoj narod, da ostavis nesto iza sebe i da tvoj zivot ima smisla. Pamticemo te kao nekoga ko je zajedno sa svojim drugovima opljackao nasu djecu i uzeo im buducnost. Nasa zemlja ima toliko resursa, toliko plodnu zemlju. Sve nam je Bog dao i radne i lijepe ljude koji su izgubili motivaciju i nadu zbog takvih kao sto si ti. Pitam se samo da li su one suze na tvog poslednjem mitingu bile zbog neceg sto si napokon shvatio ili zato sto su te izdali tvoji prijatelji.

ODGOVORITE
Name

HERCEGOVAC

16.12.2018 05:44

SVI VI MRZITELJI SRBIJE I RUSIJE KOJI SMATRATE DA SRBI SA BALKANA NE MOGU POMOCI RUSIJI,ZNATE LI DA SU SVABE NAPALE SSSR SA ZAKASNJENJEM OD 90 DANA,ZAHVALJUJUCI DEMONSTRACIJAMA U BEOGRADU I IZGUBILI RAT.

Name

major VRS

15.12.2018 18:58

Znam da ce me neki razapeti zbog mog razmisljanja, ali moram da vam kazem da je jedini put za opstanak Srpske, ulazak BiH u NATO, ma kako paradoksalno zvucalo. Samo tako je obezbjedjen mir, a samim tim i Srpska. U suprotnom, prije ili kasnije, pojesce nas nasi neprijatelji. Cisto vojnicki gledano, u potpunom smo okruzenju, bez saveznika, borba bi bila uzaludna. Nemojte samo molim vas o Rusiji, ona u vojnickom smislu ne moze da pomogne eventualnoj borbi. Braci preko Drine sam pomagao 99e, kao dobrovoljac u jedinici ARJ PVO u pristinskom puku, i imam jake negativne emocije prema NATO, ali ovo nije stvar emocija vec naseg opstanka. Kako ce Srbija rjesavati ovo pitanje ne znam, ali znam da ga mi moramo rijesiti ulaskom u NATO. I ne pisem ovo zbog Dodika, SDS i drugih nasih pajsera, vec zbog naseg naroda koji treba da shvati da moramo progutati zabu zvanu NATO, radi opstanka Srpske. Dodik i opozicija ce ionako prihvatiti sve jer im Zapad zavrce ruku, (bas kao i Vucic u Srbiji, ali nas narod isto tako to mora prihvatiti.

ODGOVORITE
Name

Pato Nakt

15.12.2018 19:22

U prvu sre Druze Majore,samo dok jos prime BIH i Srbiju,Hrvatska C.Gora i Albanija su vec tamo,jedino ove zemlje mogu donijeti konacnu propast NATO-u.Covjece kada mi tu zamuljamo,zagovnamo i krenemo jedni drugima pakostit,nece to NATO moci izdrzati,morat ce negdje puci.

Name

re-major

15.12.2018 20:19

Možda si sve majore u pravu, ima ovdje kod tebe jedna mana, srpski oficir ne ćuti, javno kažer kad mu je narod ugrožen. Evo ti reče, ali se ne potpisa, trebao si, neka zbog budućnosti zna narod ko mu je ukazivao na "pravi ili krivi put".

Name

General

16.12.2018 07:43

Ostav majore. Nikad robom!

Name

re re major

16.12.2018 07:48

Toliko lud ipak nije

Name

Re Za Major Vrs

16.12.2018 08:52

Zar vi stvarno mislite da je opstanak RS moguc samo u tom slucaju? Grdno se varate. Ja bas mislim suprotno. NJihov cilj nije da stite nas narod, nego naprotiv da ga "rascjepkaju" i tako u njemu uniste svaku snagu. Ipak, nece to moci.

Name

Gurbet Ciganovic

15.12.2018 18:59

Gdje treba podpisati,evo ja cu.

ODGOVORITE
Name

za Gurbet

15.12.2018 19:43

Zato si Gurbet

Name

A Ti

15.12.2018 20:53

Si budala,pa to mi je ime,i kakve veze ima tvoj komentar sa Nato-m,radi se ozbiljnim temama,tebi do cirkusa.

Name

Zdenko

15.12.2018 19:06

LOPOV JE DODIK KOJEG NISU VIDJELI OVI PROSTORI ZADNJIH 100 GODINA TAJ NEMA SVOGA STAVA OSIM PLJAČKE ON I NJEGOV BRAT RADMANOVIĆ POTPISALI I SAD ON NEKOM PRODAJE MAGLU SIT SAM TE HARAČU R SRBSKE SIT SAM TE SA PREDIZBORNE KAMPANJE BALVANE JEDAN

ODGOVORITE
Name

RE

15.12.2018 19:38

RUDONJA LJIGAVČE IDI KOD PUTINA PA SE PRAVDAJ. VUČIĆU INVESTIRAJ U DODIKOV KALIFAT.SVAKA VUČIĆEVA PODRŠKI DODIKU I CVJANOVIĆKI JE UDAR NA SRBE I BIJEDU U RS. SRAMOTA NAS JE VIŠE GLEDATI OVOG ŠPIRIĆA, RADMANOVIĆA, MAJKIĆKU..STOČNI FOND DODIKA.KO JE UBIO DAVIDA? ŠTO NIJE OČIŠĆEN PUT 9. JANUAR ČEKA KINEZE

Name

papak u pokušaju

15.12.2018 19:07

Svaka čast za "istinito" odlična analiza i realan "presjek" stanja kada je u pitanju nato.

ODGOVORITE
Name

Ko kuca na vrata?

15.12.2018 19:13

Neka potpisu pametnjakovici koji uvijek sve najbolje znaju. Pametovati je najlakse. Trebaju vama Merkelini zakoni pa bi bili glasni kao ribe.

ODGOVORITE
Name

Boki

15.12.2018 19:29

Što bi se reklo Mile bi grupni seks, ali da mu ne uđe.

ODGOVORITE
Name

A Sad Ozbiljno

15.12.2018 19:32

Nato nije garant nicega,osim tamo gdje ,,neki,,imaju jak interes.Grcka i Turska su dugogodisnje clanice Nato-a pa malo-malo raspale jedni po drugima.Kada se Kipar cijepao ,Nato nije mrdnuo prstom.Sve dok druge strane posjeduju nulearno-atomsko oruzje,Nato nema nikakvog smisla,jedini smisao je to sto je Nato kao kod nas D.O.O.,firma koja ima budzet,svoje zaposlenike,od mnogih politicara firme rade za Nato.

ODGOVORITE
Name

Re

15.12.2018 19:39

Nije mrdnuo prstom ni kada je bio puc u Turskoj prije dvije godine i kada je oko 250 ljudi poginulo na ulicama. Da Rusi nisu javili Erdoganu, on se podigao i oni pratili njegov avion bio bi gotov.

Name

Mila

15.12.2018 19:47

Boziji ljudi vidite i sami Mile zakuha pa onda se izvlaci kao Macka da mu neko drugi zavrsi,a on poslije pokupi Kajmak.Zivi bili pa vidjeli jel to tako sto ja kazem.

ODGOVORITE
Name

Joja

15.12.2018 20:04

ako Dodo kaze u nato idemo ako kaze ne onda necemo...

ODGOVORITE
Name

Vojo

15.12.2018 20:10

Ja kao Srbin sam za to da BiH uđe u NATO,šta fali Crnoj Gori pitam vas samo? Osim toga to je garancija da na ovim prostorima bude zagarantovan bilo kakav mir.

ODGOVORITE
Name

!?

15.12.2018 22:29

Nato bi mir garantovao po pitanju susjednih zemalja, samo ako neka nije clanica a izvrsila agresiju. Nw zanimaju ih unutrasnja trvenja unutar neke drzave, ni kriminal ni korupcija, a ni problemi izmwsju drzava clanica. Zna se zbog cega postoji.

Name

Analni Vojniticar

15.12.2018 20:32

Sve ovo je bez veze,treba sacekati i cuti sta ce reci Lazoslav Mirlanski,inace esperkt za rat,mir,paktove,saveze...

ODGOVORITE
Name

Stojanka

15.12.2018 20:37

Ja imam frapantne dokaze kako to voli reci Vucic da ce Milorad Dodik uvesti BiH u Nato i EU.

ODGOVORITE
Name

Mile

15.12.2018 21:32

Pa,mi smo uvijek bili za Nato i za E.U.,ta prica je davno zavrsena,samo sto su tu neki zlonamjerni novinari stvari izvlacili iz konteksta.Ako smo prije 10 godina bili za Nato i E.U. zasto nebi bili i danas,nista se tu nije promijenilo.

Name

kuku nama sa nama

15.12.2018 21:01

Što prije u NATO,to će prije ukinuti i ovaj borački dodatak,a obezbjediti zaradu koja će biti iole veća od te milostinje,nama borcima...eto kako nam se politika izborila za očuvanje srpstva.

ODGOVORITE
Name

Ha ha

16.12.2018 09:03

Kako da ne? Jedva čekaju, da vama neradnicima dignu plate, ali ne od toga ništa. Vama se više ništa ne diže.

Name

Lovac

15.12.2018 21:22

Ovdje se Republike Srpske ništa ne pita. Dodik samo bespotrebno diže galamu. Odlučiće država BiH i to je to. Ako hoće referendum, nek ga raspiše na nivou BiH, pa ćemo vidjeti. Dosta smo bili taoci nakaradne politike SNSDa.

ODGOVORITE
Name

Sudija

15.12.2018 21:53

Ima li iko pametan kod nas moji Srbi, vidimo li mi ista svojim ocima, pa NATO je vec odavno u BiH, eno im baze u Butmiru 350 metara od sadasnje rezidencije Rudonje, kojega su na tenkovima SFORA doveli na vlast u RS-u. Ovo sto sada radi Rudonja je samo u svrhu da se Srbi ne dosjete za koga radi i to mu je upravo sugerisano od strane zapadnih Ambasada da se ponasa ovako kako se ponasa, kako bi nasa krezuba sirotinja koja glasa za njega stekla dojam da on jedini stiti Srpske interese. Medjutim, stvarnost je sasvim drugacija, evo vidimo koga je prvog Rudonja primio u zvanicnu posjetu Predajednistvu BiH, to je upravo Americka ambasadorka Kormak i Americki diplomate, nigdje Ruskog ambasadora niti Ruskih diplomata pa cak nema ni iz Srbije u zvanicnom prijemu kod Rudonje. Ovamo glumi nece da se cak ni rukuje sa Americkom ambasadorkom, a prvu je prima u posjetu i od nje je prve primio zapovijedi koje mora uraditi. Sva njegova politika je manipulacija sa krezubim glasacima koji ne vide nista, a ovo malo pametnih ljudi ili ode vani, ili ne mogu da dodju do izrazaja. Vidjet cemo mi koga nam izglasase neodgovorni glasaci, Rudonja ce nas uvesti u NATO, to je obecao jos na nosacu aviona u Avijanu kada je obilazio NATO trupe.

ODGOVORITE
Name

za Sudija

16.12.2018 07:38

Bas tako

Name

antibiotik

16.12.2018 07:39

Gdje ti pokupi toliku pamet majstore. Prije ce biti da si osuđenik nego sudija.

Name

Sudija

15.12.2018 22:10

Samo NATO Srpsku spasava, sve druge opcije su nas nestanak sa ovih podrucja, to vidimo svakodnevno, odlaze rijeke mladih ljudi, pa ko bi sutra stao u odbranu RS da dodje do sukoba.

ODGOVORITE
Name

antibiotik

16.12.2018 11:06

Pa ti stvarno ne odustajes. Da ti nije ime Stoltenberg? Hahahaha

Name

Milutin

16.12.2018 05:40

Ovaj covjek će prokockati i ono što imamo , on nije za domata svjetske politike..

ODGOVORITE
Name

Žuti Prsluk

16.12.2018 06:06

Rudonja sjaši više Narodu sa grbače!!!!!

ODGOVORITE
Name

Q

16.12.2018 07:39

Ova slika gore naslovna strasno me podsjeca na onu iz RANA ALAN FORD I TNT

ODGOVORITE
Name

Radovan III

16.12.2018 08:49

Baja se ukakio.Mislio da to drugi uradi.Neće da može, moraš ti to da odradiš to je tvoja dužnost a i dug prema amerima koji je stigao na naplatu.Ti to dobro znaš, jer si i ti imao svojih dužnika za ove izbore, što su ti dali podršku.

ODGOVORITE
Name

XXL

16.12.2018 09:39

BRIGO MOJA PREĐI NA DRUGOGA....XAXAXA

ODGOVORITE
Name

pitanje

16.12.2018 09:56

Ako vec opozicija nije za ulazak ko moze da ih napravi izdajicama?! Ne dignu ruku i cao. Ovo zvuci “ocemo ali neka drugi glasaju” sa obe strane. Inace, bez EU i nato-a nama nema boljeg zivota. Kako god okrenes, djeci na ovakav nacin nema boljeg zivota - niti ce biti. Ma ko bio na vlasti, ni smo 16. vijek

ODGOVORITE
Name

Bibi

16.12.2018 13:06

Samo kod budala se za jednu odluku glasa dva puta.Ako je Radmanovic potpisao ko njih sada uopste pita pogotovo Biserku.Ajde neka stisnu petlju pa ometaju.Zna Mile dobro njihovu moc.

ODGOVORITE