Чука - Звезда, одлложено! У Сурдулици се играло, и то како!

Невреме и снег одложили меч Звезде и Чукаричког! Фудбалери Црвене звезде требало је да гостују Чукаричком у 21. колу српске Суперлиге, али су лоши временски услови одложили тај меч.  Док су остале утакмице заказане за суботу померене за 24 сата због снега, на југу је постигнуто пет голова.

Фудбал 15.12.2018 | 16:00
Чука - Звезда, одлложено! У Сурдулици се играло, и то како!
Меч на Бановом брду пети је који је одложен и одиграће се сутра, у недељу, ако временски услови то буду дозволили.

Претходно су одложени и мечеви Земун - Динамо Врање, Спартак Суботица - Вождовац и Младост - Рад. Одложен је, такодје, и меч фудбалера Војводине и Пролетера који је требало да почне у 15.00 на "Карадјођу".

Утакмица између фудбалера Радника и Бачке почела је како је и раније најављено, од 13.00. 

Фудбалери Партизана и Мачве су свој меч последњег кола јесењег дела шампионата ипак одиграли јуче иако су услови на стадиону у Хумској били више него тешки.

Фрка, "глуви телефони", званичне и незваничне информације о одлагању широм земље, а у Сурдулици - сунце, 9 степени Целзијусових и фудбал.

Од утакмица 21. кола Суперлиге заказаних за данас у 13 и 15 часова часова, на крају је одиграна само она између Радника и Бачке у једином делу земље који није завејан јуче и данас.

Ко је дошао на стадион имао је и шта да види - 3:2 (2:1)!

Радник је повео у 10. минуту преко Игора Златановића, гост изједначио само пет минута касније поготком Луке Мићића, али је нови предност Раднику донео Милан Стојановић са беле тачке у 38. минуту. 

Скор Радника код куће ове сезоне је 7-2-2.

Првим голом у дресу Радника, у који је летос дошао из Победе, македонски нападач Зоран Даноски донео је плаво-белима два гола предности у 51. минуту и најавио четврту победу екипе у последњих пет кола, уз реми са Земуном у гостима.

Да им бодове неће препустити олако, гости су показали у 70. минуту када је дефанзивац Срђан Грабеж смањио на 3:2 и вратио неизвесност. На томе је и остало, јер у последњих 25 минута екипа тренера Драгана Ђорђевића није успела да избегне осми пораз уз три ремија на 11 гостовања ове сезоне.

Мање бодова од Бачке кући је вратио само "дављеник" Динамо.

Са нова три бода, у серији у којој су пали Младост (1:0), Рад (1:0) и Мачва (1:2), тим искусног суперлигашког "вука" Милана Милановића пробио се на седму позицију пред двомесечну паузу и пролећни наставак шампионата, а потом и поделу бодова пред плеј-оф и плеј-аут.

Остале утакмице су одложене због немогућности организатора да очисте терене и требало би да буду одигране у недељу у истим терминима.Синдикат Независност објавио је у међувремену "да коло мора бити одиграно у 2018. иначе ће цело првенство бити нерегуларно".

Резултати 21. кола:

петак

Партизан - Мачва 0:0

субота

од 13.00

Радник – Бачка 3:2 (2:1)
/Златановић 10, Стојановић пен 38, Даноски 51 - Мићић 15, Грабеж 70/

Младост – Рад ОДЛОЖЕНО
Спартак – Вождовац ОДЛОЖЕНО
Земун – Динамо ОДЛОЖЕНО

од 15.00

Чукарички – Црвена звезда (Аренаспорт 1) ОДЛОЖЕНО
Војводина – Пролетер ОДЛОЖЕНО

недеља

од 19.00

Напредак – Раднички Ниш (Аренаспорт 3)

Табела: Црвена звезда 56, Раднички 47, Партизан (+1) 44, Чукарички 39, Напредак 33, Младост 32, Радник (+1) 28, Пролетер 27, Војводина 27, Мачва (+1) 22, Вождовац 19, Бачка (+1) 18, Спартак 16, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар