Čuka - Zvezda, odlloženo! U Surdulici se igralo, i to kako!

Nevreme i sneg odložili meč Zvezde i Čukaričkog! Fudbaleri Crvene zvezde trebalo je da gostuju Čukaričkom u 21. kolu srpske Superlige, ali su loši vremenski uslovi odložili taj meč.  Dok su ostale utakmice zakazane za subotu pomerene za 24 sata zbog snega, na jugu je postignuto pet golova.

Fudbal 15.12.2018 | 16:00
Čuka - Zvezda, odlloženo! U Surdulici se igralo, i to kako!
Meč na Banovom brdu peti je koji je odložen i odigraće se sutra, u nedelju, ako vremenski uslovi to budu dozvolili.

Prethodno su odloženi i mečevi Zemun - Dinamo Vranje, Spartak Subotica - Voždovac i Mladost - Rad. Odložen je, takodje, i meč fudbalera Vojvodine i Proletera koji je trebalo da počne u 15.00 na "Karadjođu".

Utakmica između fudbalera Radnika i Bačke počela je kako je i ranije najavljeno, od 13.00. 

Fudbaleri Partizana i Mačve su svoj meč poslednjeg kola jesenjeg dela šampionata ipak odigrali juče iako su uslovi na stadionu u Humskoj bili više nego teški.

Frka, "gluvi telefoni", zvanične i nezvanične informacije o odlaganju širom zemlje, a u Surdulici - sunce, 9 stepeni Celzijusovih i fudbal.

Od utakmica 21. kola Superlige zakazanih za danas u 13 i 15 časova časova, na kraju je odigrana samo ona između Radnika i Bačke u jedinom delu zemlje koji nije zavejan juče i danas.

Ko je došao na stadion imao je i šta da vidi - 3:2 (2:1)!

Radnik je poveo u 10. minutu preko Igora Zlatanovića, gost izjednačio samo pet minuta kasnije pogotkom Luke Mićića, ali je novi prednost Radniku doneo Milan Stojanović sa bele tačke u 38. minutu. 

Skor Radnika kod kuće ove sezone je 7-2-2.

Prvim golom u dresu Radnika, u koji je letos došao iz Pobede, makedonski napadač Zoran Danoski doneo je plavo-belima dva gola prednosti u 51. minutu i najavio četvrtu pobedu ekipe u poslednjih pet kola, uz remi sa Zemunom u gostima.

Da im bodove neće prepustiti olako, gosti su pokazali u 70. minutu kada je defanzivac Srđan Grabež smanjio na 3:2 i vratio neizvesnost. Na tome je i ostalo, jer u poslednjih 25 minuta ekipa trenera Dragana Đorđevića nije uspela da izbegne osmi poraz uz tri remija na 11 gostovanja ove sezone.

Manje bodova od Bačke kući je vratio samo "davljenik" Dinamo.

Sa nova tri boda, u seriji u kojoj su pali Mladost (1:0), Rad (1:0) i Mačva (1:2), tim iskusnog superligaškog "vuka" Milana Milanovića probio se na sedmu poziciju pred dvomesečnu pauzu i prolećni nastavak šampionata, a potom i podelu bodova pred plej-of i plej-aut.

Ostale utakmice su odložene zbog nemogućnosti organizatora da očiste terene i trebalo bi da budu odigrane u nedelju u istim terminima.Sindikat Nezavisnost objavio je u međuvremenu "da kolo mora biti odigrano u 2018. inače će celo prvenstvo biti neregularno".

Rezultati 21. kola:

petak

Partizan - Mačva 0:0

subota

od 13.00

Radnik – Bačka 3:2 (2:1)
/Zlatanović 10, Stojanović pen 38, Danoski 51 - Mićić 15, Grabež 70/

Mladost – Rad ODLOŽENO
Spartak – Voždovac ODLOŽENO
Zemun – Dinamo ODLOŽENO

od 15.00

Čukarički – Crvena zvezda (Arenasport 1) ODLOŽENO
Vojvodina – Proleter ODLOŽENO

nedelja

od 19.00

Napredak – Radnički Niš (Arenasport 3)

Tabela: Crvena zvezda 56, Radnički 47, Partizan (+1) 44, Čukarički 39, Napredak 33, Mladost 32, Radnik (+1) 28, Proleter 27, Vojvodina 27, Mačva (+1) 22, Voždovac 19, Bačka (+1) 18, Spartak 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar