Партизан иступа из лиге?!

Фудбалски клуб Партизан сазвао је седницу Управног одбора како би одлучио да ли да истпуи из српске Суперлиге.  Потпредседник Партизана Владимир Вулетић потврдио је за Б92 да је Управни одбор клуба из Хумске близу одлуке да напусти такмичење у Суперлиги.  Управа ФК Партизан има хитан састанак на којем ће одлучити да ли ће наставити такмичење у Суперлиги. Црно-бели поставили питање: Зашто смо ми играли, а данас се одлажу утакмице?

Фудбал 15.12.2018 | 14:45
Партизан иступа из лиге?!
Из Партизана су незадовољни што су, наводно, били приморани да играју меч последњег јесењег кола Суперлиге против Мачве у петак.

Како преносе београдски медији, Партизану је речено да ће целокупно коло након њиховог меча бити одиграно без одлагања, али су мечеви у суботу ипак померени, малтене сви.

Због лошег времена одложени су и мечеви који је требало да почну у 13 часова у суботу, између Земуна и Динама из Врања, односно у Лучанима, између Младост и Рада, а неће се ни играти, барем не у суботу, дуел између Спартака и Вождовца. 

Званична одлука о мечу на Бановом брду између Чукаричког и Звезде још није донета, али се очекује да и тај меч буде одложен. 

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић потврдио је за Б92 да је Управни одбор клуба из Хумске близу одлуке да напусти такмичење у Суперлиги.

Партизан је незадовољан због тога што је у суботу морао да игра утакмицу са Мачвом по екстремно тешким условима, да би само дан касније остали мечеви били одложени.

Вулетић је најавио да ће ускоро клуб изаћи у јавност са саопштењем, а рекао је и да су грубо прекршења правила о такмичењу у Суперлиги.

"Управо пишем саопштење. Има ту много правних елемената. Генерално, информација о нашем напуштању Суперлиге није нетачна, али је можда преурањена. Претходно планирамо да исцрпимо сва правна средства, па ако ту не буде како очекујемо, размотрићемо одлуку о иступању", рекао је Вулетић за Б92. 

Он је појаснио конкретно о чему се ради. 

"Сматрамо да је грубо прекршен члан 68 правилника о такмичењу. Уложићемо жалбу директору лиге, па ако ту будемо одбијени, онда идемо у другостепени поступак. У случају да и тада не будемо задовољно одлуком, размотрићемо шта и како даље. Могу да кажем да је Управни одбор Партизана близу тога да донесе одлуку о иступању из Суперлиге, наши ставови се поклапају", рекао је Вулетић. 

Он је такође додао да Партизан сматра да је ово више правно него спортско питање и поручио је да је вишеструко прекршен и члан 2 пропозиција о такмичењу за сезону 2018/19 и то у члану 12 који је у вези и са чланом 16. 

Како год било, у Хумској су незадовољни, а шта ће се даље догађати, показаће време.

Зашто?

Питају се у Фудбалском клубу Партизан. Црно-белима никако није јасно због чега су у петак, по вејавици и нефудбалским условима на стадиону у Хумској, морали да одиграју меч 21. кола Суперлиге, а непуна 24 сата касније већина утакмица елитног ранга је одложено.

Партизан је тим поводом заказао хитан састанак Управног одбора, а према сазнањима МОНДА главна тема на скупу водећих људи црно-белих је и иступање из Суперлиге Србије!

У Партизану, потврдио је за МОНДО директор Милош Вазура, као главног кривца означили су директора Суперлиге Владимира Булатовића, јер је наводно он инсистирао да се одигра утакмица са Мачвом иако је после 10-15 минута меча постало јасно да услови не постоје и да ће како време буде одмицало бити све горе за фудбал.

Челници "парног ваљка" тражили су и на полувремену да се прекине дуел последњег јесењег кола, али њихови захтеви нису наишли на позитиван одговор. Утакмица између Партизана и Мачве завршена је без голова.

УО ФК Партизан ће о даљим корацима обавестити јавност саопштењем.

Упитан после утакмице да ли је био за то да се одигра меч, тренер Партизана Зоран Мирковић је изјавио: "Оба клуба су се сложила да се игра. Када смо почели утакмицу терен није био у оваквом стању. Тада је и било неких услова, на крају није", рекао је шеф стручног штаба Партизана.

Први човек Мачве Ивица Краљ је изјавио.

"Испоштовали смо одлуку делегата, судије и домаћина утакмице да се игра. Да је било супротно, Мачва опет не би правила никакав проблем. Јер, услови су били немогући за фудбал, на терену је било 20 центиметара снега", додао је Ивица Краљ.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар