Partizan istupa iz lige?!

Fudbalski klub Partizan sazvao je sednicu Upravnog odbora kako bi odlučio da li da istpui iz srpske Superlige.  Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić potvrdio je za B92 da je Upravni odbor kluba iz Humske blizu odluke da napusti takmičenje u Superligi.  Uprava FK Partizan ima hitan sastanak na kojem će odlučiti da li će nastaviti takmičenje u Superligi. Crno-beli postavili pitanje: Zašto smo mi igrali, a danas se odlažu utakmice?

Fudbal 15.12.2018 | 14:45
Partizan istupa iz lige?!
Iz Partizana su nezadovoljni što su, navodno, bili primorani da igraju meč poslednjeg jesenjeg kola Superlige protiv Mačve u petak.

Kako prenose beogradski mediji, Partizanu je rečeno da će celokupno kolo nakon njihovog meča biti odigrano bez odlaganja, ali su mečevi u subotu ipak pomereni, maltene svi.

Zbog lošeg vremena odloženi su i mečevi koji je trebalo da počnu u 13 časova u subotu, između Zemuna i Dinama iz Vranja, odnosno u Lučanima, između Mladost i Rada, a neće se ni igrati, barem ne u subotu, duel između Spartaka i Voždovca. 

Zvanična odluka o meču na Banovom brdu između Čukaričkog i Zvezde još nije doneta, ali se očekuje da i taj meč bude odložen. 

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić potvrdio je za B92 da je Upravni odbor kluba iz Humske blizu odluke da napusti takmičenje u Superligi.

Partizan je nezadovoljan zbog toga što je u subotu morao da igra utakmicu sa Mačvom po ekstremno teškim uslovima, da bi samo dan kasnije ostali mečevi bili odloženi.

Vuletić je najavio da će uskoro klub izaći u javnost sa saopštenjem, a rekao je i da su grubo prekršenja pravila o takmičenju u Superligi.

"Upravo pišem saopštenje. Ima tu mnogo pravnih elemenata. Generalno, informacija o našem napuštanju Superlige nije netačna, ali je možda preuranjena. Prethodno planiramo da iscrpimo sva pravna sredstva, pa ako tu ne bude kako očekujemo, razmotrićemo odluku o istupanju", rekao je Vuletić za B92. 

On je pojasnio konkretno o čemu se radi. 

"Smatramo da je grubo prekršen član 68 pravilnika o takmičenju. Uložićemo žalbu direktoru lige, pa ako tu budemo odbijeni, onda idemo u drugostepeni postupak. U slučaju da i tada ne budemo zadovoljno odlukom, razmotrićemo šta i kako dalje. Mogu da kažem da je Upravni odbor Partizana blizu toga da donese odluku o istupanju iz Superlige, naši stavovi se poklapaju", rekao je Vuletić. 

On je takođe dodao da Partizan smatra da je ovo više pravno nego sportsko pitanje i poručio je da je višestruko prekršen i član 2 propozicija o takmičenju za sezonu 2018/19 i to u članu 12 koji je u vezi i sa članom 16. 

Kako god bilo, u Humskoj su nezadovoljni, a šta će se dalje događati, pokazaće vreme.

Zašto?

Pitaju se u Fudbalskom klubu Partizan. Crno-belima nikako nije jasno zbog čega su u petak, po vejavici i nefudbalskim uslovima na stadionu u Humskoj, morali da odigraju meč 21. kola Superlige, a nepuna 24 sata kasnije većina utakmica elitnog ranga je odloženo.

Partizan je tim povodom zakazao hitan sastanak Upravnog odbora, a prema saznanjima MONDA glavna tema na skupu vodećih ljudi crno-belih je i istupanje iz Superlige Srbije!

U Partizanu, potvrdio je za MONDO direktor Miloš Vazura, kao glavnog krivca označili su direktora Superlige Vladimira Bulatovića, jer je navodno on insistirao da se odigra utakmica sa Mačvom iako je posle 10-15 minuta meča postalo jasno da uslovi ne postoje i da će kako vreme bude odmicalo biti sve gore za fudbal.

Čelnici "parnog valjka" tražili su i na poluvremenu da se prekine duel poslednjeg jesenjeg kola, ali njihovi zahtevi nisu naišli na pozitivan odgovor. Utakmica između Partizana i Mačve završena je bez golova.

UO FK Partizan će o daljim koracima obavestiti javnost saopštenjem.

Upitan posle utakmice da li je bio za to da se odigra meč, trener Partizana Zoran Mirković je izjavio: "Oba kluba su se složila da se igra. Kada smo počeli utakmicu teren nije bio u ovakvom stanju. Tada je i bilo nekih uslova, na kraju nije", rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Prvi čovek Mačve Ivica Kralj je izjavio.

"Ispoštovali smo odluku delegata, sudije i domaćina utakmice da se igra. Da je bilo suprotno, Mačva opet ne bi pravila nikakav problem. Jer, uslovi su bili nemogući za fudbal, na terenu je bilo 20 centimetara snega", dodao je Ivica Kralj.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar