Креспо је Божићни поклон за навијаче Банфилда!

Креспо постао тренер Банфилда! Некадашњи репрезентативац Аргентине Ернан Креспо отиснуо се поново у тренерске воде. Он је именован за новог тренера екипе Банфилда.  Очекује се да Аргентинац преузме клупу тима из Буенос Ајреса у наредним данима.

Фудбал 15.12.2018 | 15:15
Креспо је Божићни поклон за навијаче Банфилда!
Оно што је било најављено пре десетак дана сада се и обистинило, сјајни голгетер ће сести на клупу аргентинског прволигаша.

Њему ће то бити други тренерски посао у каријери пошто је пре две године био на кормилу Модене у Италији, али са којом није постигао очекиване резултате.

"Он нам је представио свој план и програм. Брзо смо постигли споразум и за недељу дана долази у Буенос Ајрес", изјавио је председник Банфилда Оскар Такер. 

Креспо је у богатој каријери играо за Ривер Плејт, Лацио, Милан, Парму, Челси, Ђенову, а прошле сезоне налазио се и на функцији потпредседника Парме.

Легендарни аргентински фудбалер, Ернан Креспо нови је тренер клуба из родног му Буенос Ајреса, Банфилда.

Један од најбољих стрелаца ове јужноамеричке земље свих времена пристао је начелно на 18-месечну сарадњу, тврде тамошњи медији. Креспо ће напустити функцију спортског директора клуба у којем је стасао у светску звезду, Парме не би ли преузео бригу о тиму који је тренутно 10. на табели аргентинског шампионата, са 15 бодова мање од водећег Расинга.

"Ернан нам је представио свој пројекат, ми смо пристали, вербално је договорена сарадња и очекујемо да ће наредних дана допутовати у Буенос Ајрес да завршимо посао", тврди потпредседник Банфилда Оскар Такер, "Надам се да ћемо одмах ставити параф, а да ћемо новог шефа стручног штаба навијачима представити пред сам Божић"

Ернан Креспо (43) је фудбалску каријеру започео у Ривер Плејту, који је и остао једини аргентински клуб у којем је заиграо, а наступао је за Парму, Лацио, Челси, Милан, Интер и Ђенову. За репрезентацију Аргентине је одиграо 64 утакмице, а у 35 наврата се уписао у стрелце, међу којима је и један погодак нашој репрезентацији, тада СЦГ у оном чувеном поразу од 0:6 на СП у Немачкој 2006.

Након играчке каријере наставио је да ради у фудбалу, прво као тренер Модене у Серији Б, па потом као директор у Парми.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар