Krespo je Božićni poklon za navijače Banfilda!

Krespo postao trener Banfilda! Nekadašnji reprezentativac Argentine Ernan Krespo otisnuo se ponovo u trenerske vode. On je imenovan za novog trenera ekipe Banfilda.  Očekuje se da Argentinac preuzme klupu tima iz Buenos Ajresa u narednim danima.

Fudbal 15.12.2018 | 15:15
Krespo je Božićni poklon za navijače Banfilda!
Ono što je bilo najavljeno pre desetak dana sada se i obistinilo, sjajni golgeter će sesti na klupu argentinskog prvoligaša.

Njemu će to biti drugi trenerski posao u karijeri pošto je pre dve godine bio na kormilu Modene u Italiji, ali sa kojom nije postigao očekivane rezultate.

"On nam je predstavio svoj plan i program. Brzo smo postigli sporazum i za nedelju dana dolazi u Buenos Ajres", izjavio je predsednik Banfilda Oskar Taker. 

Krespo je u bogatoj karijeri igrao za River Plejt, Lacio, Milan, Parmu, Čelsi, Đenovu, a prošle sezone nalazio se i na funkciji potpredsednika Parme.

Legendarni argentinski fudbaler, Ernan Krespo novi je trener kluba iz rodnog mu Buenos Ajresa, Banfilda.

Jedan od najboljih strelaca ove južnoameričke zemlje svih vremena pristao je načelno na 18-mesečnu saradnju, tvrde tamošnji mediji. Krespo će napustiti funkciju sportskog direktora kluba u kojem je stasao u svetsku zvezdu, Parme ne bi li preuzeo brigu o timu koji je trenutno 10. na tabeli argentinskog šampionata, sa 15 bodova manje od vodećeg Rasinga.

"Ernan nam je predstavio svoj projekat, mi smo pristali, verbalno je dogovorena saradnja i očekujemo da će narednih dana doputovati u Buenos Ajres da završimo posao", tvrdi potpredsednik Banfilda Oskar Taker, "Nadam se da ćemo odmah staviti paraf, a da ćemo novog šefa stručnog štaba navijačima predstaviti pred sam Božić"

Ernan Krespo (43) je fudbalsku karijeru započeo u River Plejtu, koji je i ostao jedini argentinski klub u kojem je zaigrao, a nastupao je za Parmu, Lacio, Čelsi, Milan, Inter i Đenovu. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 64 utakmice, a u 35 navrata se upisao u strelce, među kojima je i jedan pogodak našoj reprezentaciji, tada SCG u onom čuvenom porazu od 0:6 na SP u Nemačkoj 2006.

Nakon igračke karijere nastavio je da radi u fudbalu, prvo kao trener Modene u Seriji B, pa potom kao direktor u Parmi.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar