ВЕЛЕОБРТ: Милан неће да плати Игуаина!

Челси у причи већ у јануару, машница за Морату! Аргентинац спреман за одлазак.

Фудбал 18.12.2018 | 23:00
ВЕЛЕОБРТ: Милан неће да плати Игуаина!
Позајмица са правом откупа, али сматрало се да је то само формалност, јер нико при здравој памети неће платити 18.000.000 евра како би само позајмио играча, зар не? Е па, Милан изгледа хоће, а Гонзало Игуаин по свему судећи већ од јануара неће бити фудбалер Росонера. Више поузданих извора са Апенина пише чак да би Пипита већ у јануару могао у Челси!

Подсетимо, Милан је овог лета платио Јувентусу 18.000.000 евра за једногодишњу позајмицу Игуаина. Сачувао је и опцију да га откупи на крају сезоне за додатних 36.000.000. И сви су очекивали да се то деси, мада је било и оних који су на време питали: одакле лова?

Испоставило се да је није ни било. Барем не у признатим токовима новца. Уефа је зато одлучила да не исплати одмах 12.000.000 евра колико је Милану следовало од учешћа у Лиги Европе. Приде му је ограничио тим на 21 играча у наредне две сезоне и наложио да до 2021. испегла финансијске књиге или ће га у супротном избацити из европских такмичења.

Управа Милана је морала да реагује. Игуаину је већ 31 година и он свакако није играч на коме ће Росонери зарадити. Патрик Кутроне је млађи, потенцијално много исплативији. Обојица су ове јесени постигли по седам голова, а Игуаин је више играо.

Растанак је дакле известан. Раи Спорт чак пише да би могао да се догоди већ у јануару, пошто би се Росонери радо ратосиљали и Игуаинове полугодишње плате.

Маурицио Сари је наводно више него расположен да обнови сарадњу са којим је тако лепо сарађивао у Напуљу. И већ сада је јасно да би у случају Игуаиновог доласка у Челси Алваро Мората био жртвован. Већ је нуђен Барселони, али га на Камп Ноу не желе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар