VELEOBRT: Milan neće da plati Iguaina!

Čelsi u priči već u januaru, mašnica za Moratu! Argentinac spreman za odlazak.

Fudbal 18.12.2018 | 23:00
VELEOBRT: Milan neće da plati Iguaina!
Pozajmica sa pravom otkupa, ali smatralo se da je to samo formalnost, jer niko pri zdravoj pameti neće platiti 18.000.000 evra kako bi samo pozajmio igrača, zar ne? E pa, Milan izgleda hoće, a Gonzalo Iguain po svemu sudeći već od januara neće biti fudbaler Rosonera. Više pouzdanih izvora sa Apenina piše čak da bi Pipita već u januaru mogao u Čelsi!

Podsetimo, Milan je ovog leta platio Juventusu 18.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu Iguaina. Sačuvao je i opciju da ga otkupi na kraju sezone za dodatnih 36.000.000. I svi su očekivali da se to desi, mada je bilo i onih koji su na vreme pitali: odakle lova?

Ispostavilo se da je nije ni bilo. Barem ne u priznatim tokovima novca. Uefa je zato odlučila da ne isplati odmah 12.000.000 evra koliko je Milanu sledovalo od učešća u Ligi Evrope. Pride mu je ograničio tim na 21 igrača u naredne dve sezone i naložio da do 2021. ispegla finansijske knjige ili će ga u suprotnom izbaciti iz evropskih takmičenja.

Uprava Milana je morala da reaguje. Iguainu je već 31 godina i on svakako nije igrač na kome će Rosoneri zaraditi. Patrik Kutrone je mlađi, potencijalno mnogo isplativiji. Obojica su ove jeseni postigli po sedam golova, a Iguain je više igrao.

Rastanak je dakle izvestan. Rai Sport čak piše da bi mogao da se dogodi već u januaru, pošto bi se Rosoneri rado ratosiljali i Iguainove polugodišnje plate.

Mauricio Sari je navodno više nego raspoložen da obnovi saradnju sa kojim je tako lepo sarađivao u Napulju. I već sada je jasno da bi u slučaju Iguainovog dolaska u Čelsi Alvaro Morata bio žrtvovan. Već je nuđen Barseloni, ali ga na Kamp Nou ne žele.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar