Барса тражи деветку, Јовић на дугом списку жеља!

Вернер се већ свађа са Лајпцигом! Луису Суарезу је неопходна алтернатива.

Фудбал 20.12.2018 | 23:30
Барса тражи деветку, Јовић на дугом списку жеља!
Прича је сасвим јасна и свестан је тога и Луис Суарез. У јануару ће му бити 32 године. Барселони је неопходна опција Б на месту “деветке”, а таквог тренутно нема. У идеалној варијанти млад играч, да може сезону, две или три да коегзистира са Суарезом у тиму, одмени га кад мора, и приде се припрема за дан када ће и сам преузети улогу првог шпица Блаугране. Каталонски Мундо Депортиво у данашњем издању о томе нашироко. Подсећа да Суарезов уговор истиче 2021. године и да је и сам Уругвајац рекао да је Блаугранина потрага за новом деветком сасвим оправдана.

Питање је само: ко? Није лако наћи играча за Барсу.

Из омладинске школе се чека 18-годишњи Абел Руиз, али њему ће бити потребно више времена и на њега се још не рачуна. Менаџери су понудили и Алвара Морату, који није задовољан у Челсију, али Плавци би тражили да продајом надокнаде макар већи део уложеног од 80.000.000 евра, а Барси не пада на памет да иде толико далеко за некадашњег нападача Реала.

Све остале варијанте су реалније, мада далеко од извесних. И као и увек кад је овакав гигант у питању не ради се о једном или двојици, већ је на столу дугачка листа најталентованијих нападача Еврпе.

Редом се помињу Ајаксов Каспер Долберг (21), Лајпцигов Тимо Вернер (22), па наш Лука Јовић из Ајнтрахта (20 година, сећате се да смо вам већ писали да су га Барсини скаути гледали на утакмици репрезентације, ево доказа да је тако и било), нешто старији Кшиштоф Пјонтек (23) из Ђенове, затим Лилов Никола Пепе (23), мада он није баш класична деветка. Ту је и Селтин Макси Гомез (22), па и Андре Силва (23) који је процветао откако је из Милана пребегао у Севиљу. Без размишљања би Барса узела и Харија Кејна, али Тотенхема није луд да га прода.

Сам списак кандидата говори да ни у Барси нису сасвим сигурни шта желе. Да ли разбијача какав је рецимо Макси Гомез, у перспективи и Долберг и Јовић, или сналажљивог и хитрог Тима Вернера који тражи простор?

Овде морамо да паузирамо и скокнемо до Немачке, јер Билд пише да је Вернер изгубио живце после испадања Лајпцига већ у групној фази Лиге Европе. Његова жеља је да игра редовно у Лиги шампиона, Лајпциг Ралфа Рангника као да је ударио у плафон кад је успон клуба у питању. Можда и због тога, Вернер је излазећи са терена после меча против Розенборга новинарима добацио: “Никакво чудо кад промениш пола тима”.

И заиста, осам ротација извршио је Рангник за меч са Новежанима. Обило му се о главу. Вернер је наравно демантовао да је увредио шефа, али су немачки медији онда аудио-снимком потврдили да јесте то изговорио. Подсећају да му уговор истиче 2020. године и да би наредно лето могло да буде последња шанса за Лајпциг да се опари. Вернер одуговлачи са потписивањем новог уговора, мада је признао да би због најављеног доласка Јулијана Нагелсмана на место шефа струке могао да остане још коју сезону у Лајпцигу.

Могао би наравно и да оде ако Барса зове. Само, питање је да ли ће звати. Мундо Депортивонаводи да су скаути Блаугране, одавно већ присутни на мечевима Вернера, приметили да у последње време стагнира. Иста констатација важи и за Долберга.

Десетине милиона су у питању, можда и стотине. Неће се Барса журити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар