Barsa traži devetku, Jović na dugom spisku želja!

Verner se već svađa sa Lajpcigom! Luisu Suarezu je neophodna alternativa.

Fudbal 20.12.2018 | 23:30
Barsa traži devetku, Jović na dugom spisku želja!
Priča je sasvim jasna i svestan je toga i Luis Suarez. U januaru će mu biti 32 godine. Barseloni je neophodna opcija B na mestu “devetke”, a takvog trenutno nema. U idealnoj varijanti mlad igrač, da može sezonu, dve ili tri da koegzistira sa Suarezom u timu, odmeni ga kad mora, i pride se priprema za dan kada će i sam preuzeti ulogu prvog špica Blaugrane. Katalonski Mundo Deportivo u današnjem izdanju o tome naširoko. Podseća da Suarezov ugovor ističe 2021. godine i da je i sam Urugvajac rekao da je Blaugranina potraga za novom devetkom sasvim opravdana.

Pitanje je samo: ko? Nije lako naći igrača za Barsu.

Iz omladinske škole se čeka 18-godišnji Abel Ruiz, ali njemu će biti potrebno više vremena i na njega se još ne računa. Menadžeri su ponudili i Alvara Moratu, koji nije zadovoljan u Čelsiju, ali Plavci bi tražili da prodajom nadoknade makar veći deo uloženog od 80.000.000 evra, a Barsi ne pada na pamet da ide toliko daleko za nekadašnjeg napadača Reala.

Sve ostale varijante su realnije, mada daleko od izvesnih. I kao i uvek kad je ovakav gigant u pitanju ne radi se o jednom ili dvojici, već je na stolu dugačka lista najtalentovanijih napadača Evrpe.

Redom se pominju Ajaksov Kasper Dolberg (21), Lajpcigov Timo Verner (22), pa naš Luka Jović iz Ajntrahta (20 godina, sećate se da smo vam već pisali da su ga Barsini skauti gledali na utakmici reprezentacije, evo dokaza da je tako i bilo), nešto stariji Kšištof Pjontek (23) iz Đenove, zatim Lilov Nikola Pepe (23), mada on nije baš klasična devetka. Tu je i Seltin Maksi Gomez (22), pa i Andre Silva (23) koji je procvetao otkako je iz Milana prebegao u Sevilju. Bez razmišljanja bi Barsa uzela i Harija Kejna, ali Totenhema nije lud da ga proda.

Sam spisak kandidata govori da ni u Barsi nisu sasvim sigurni šta žele. Da li razbijača kakav je recimo Maksi Gomez, u perspektivi i Dolberg i Jović, ili snalažljivog i hitrog Tima Vernera koji traži prostor?

Ovde moramo da pauziramo i skoknemo do Nemačke, jer Bild piše da je Verner izgubio živce posle ispadanja Lajpciga već u grupnoj fazi Lige Evrope. Njegova želja je da igra redovno u Ligi šampiona, Lajpcig Ralfa Rangnika kao da je udario u plafon kad je uspon kluba u pitanju. Možda i zbog toga, Verner je izlazeći sa terena posle meča protiv Rozenborga novinarima dobacio: “Nikakvo čudo kad promeniš pola tima”.

I zaista, osam rotacija izvršio je Rangnik za meč sa Novežanima. Obilo mu se o glavu. Verner je naravno demantovao da je uvredio šefa, ali su nemački mediji onda audio-snimkom potvrdili da jeste to izgovorio. Podsećaju da mu ugovor ističe 2020. godine i da bi naredno leto moglo da bude poslednja šansa za Lajpcig da se opari. Verner odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora, mada je priznao da bi zbog najavljenog dolaska Julijana Nagelsmana na mesto šefa struke mogao da ostane još koju sezonu u Lajpcigu.

Mogao bi naravno i da ode ako Barsa zove. Samo, pitanje je da li će zvati. Mundo Deportivonavodi da su skauti Blaugrane, odavno već prisutni na mečevima Vernera, primetili da u poslednje vreme stagnira. Ista konstatacija važi i za Dolberga.

Desetine miliona su u pitanju, možda i stotine. Neće se Barsa žuriti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar