ИТА: Кад се Дама претвори у Матадора!

Олимпијски стадион у Торину биће поприште 147. Дербија дела Моле.

Фудбал 15.12.2018 | 13:45
ИТА: Кад се Дама претвори у Матадора!
Вољом жреба за Серију А, Јувентус игра три везана дербија, али нешто не примећујемо да се Масимилијано Алегри и његови момци жале на то што су у прошлом колу играли са Интером (и савладли га) , што у следећем дочекују Рому, а сада се у склопу 147. првенственог Дербија дела Моле суочавају са градским ривалом Торином, који је увек додатно мотивисан против комшија. Напротив, Стара дама фокусирана је на обавезе и труди се да их изврши да најбољи могући начин, иако је у среду претрпела пораз од Јанг Бојса који није болео.

Одавно је окршај торинских екипа престао да буде равноправан с обзиром на број трофеја и појединачни квалитет. Ипак, оно што је остало је нетрпељивост међу навијачима, која и представља један од основа сваког квалитетног ривалства у фудбалу. 

Торино је у солидној форми. Укључујући и куп, везао је две победе код куће и два ремија на страни (један од њих против Милана). Међутим, интересантно је да боље партије пружа као гост (није доживео ниједан пораз, али зато има шест ремија), него као домаћин (учинак 3-1-3). Као да су Бикови нешто опуштенији када не играју пред својом публиком, што значи да ће сада бити додатно под притиском јер за њих не постоји већи противник.

Тренер Торина Валтер Мацари нема никаквих кадровских проблема, за разлику од колеге који ће бити без Родрига Бентанкура (суспендован због жутих картона), као и повређених Алекса Сандра, Самија Кедире и Андрее Барзаљија (прва двојица су близу опоравка).

Граната, која од априла 2015. није славила у међусобном окршају, увек се труди да одигра тврдо. И сада очекујемо мало погодака, не само због тога што ће домаћи бити затворени, него и зато што противник мора да сачува снагу, но у двојку не сумњамо.

Иyвор> моyyартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар