ITA: Kad se Dama pretvori u Matadora!

Olimpijski stadion u Torinu biće poprište 147. Derbija dela Mole.

Fudbal 15.12.2018 | 13:45
ITA: Kad se Dama pretvori u Matadora!
Voljom žreba za Seriju A, Juventus igra tri vezana derbija, ali nešto ne primećujemo da se Masimilijano Alegri i njegovi momci žale na to što su u prošlom kolu igrali sa Interom (i savladli ga) , što u sledećem dočekuju Romu, a sada se u sklopu 147. prvenstvenog Derbija dela Mole suočavaju sa gradskim rivalom Torinom, koji je uvek dodatno motivisan protiv komšija. Naprotiv, Stara dama fokusirana je na obaveze i trudi se da ih izvrši da najbolji mogući način, iako je u sredu pretrpela poraz od Jang Bojsa koji nije boleo.

Odavno je okršaj torinskih ekipa prestao da bude ravnopravan s obzirom na broj trofeja i pojedinačni kvalitet. Ipak, ono što je ostalo je netrpeljivost među navijačima, koja i predstavlja jedan od osnova svakog kvalitetnog rivalstva u fudbalu. 

Torino je u solidnoj formi. Uključujući i kup, vezao je dve pobede kod kuće i dva remija na strani (jedan od njih protiv Milana). Međutim, interesantno je da bolje partije pruža kao gost (nije doživeo nijedan poraz, ali zato ima šest remija), nego kao domaćin (učinak 3-1-3). Kao da su Bikovi nešto opušteniji kada ne igraju pred svojom publikom, što znači da će sada biti dodatno pod pritiskom jer za njih ne postoji veći protivnik.

Trener Torina Valter Macari nema nikakvih kadrovskih problema, za razliku od kolege koji će biti bez Rodriga Bentankura (suspendovan zbog žutih kartona), kao i povređenih Aleksa Sandra, Samija Kedire i Andree Barzaljija (prva dvojica su blizu oporavka).

Granata, koja od aprila 2015. nije slavila u međusobnom okršaju, uvek se trudi da odigra tvrdo. I sada očekujemo malo pogodaka, ne samo zbog toga što će domaći biti zatvoreni, nego i zato što protivnik mora da sačuva snagu, no u dvojku ne sumnjamo.

Iyvor> moyyartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar