Сједница СБ УН у понедјељак

Сједница Савјета безбједности УН посвећена формирању војске самопроглашеног Косова заказана је за понедјељак, 17. септембра, рекао је извор у сталној руској мисији у УН агенцији ТАСС, наводећи да Запад тражи да сједница буде одржана иза затворених врата чему се противи Русија.

Србија 15.12.2018 | 09:28
Сједница СБ УН у понедјељак
Одржавање сједнице Савјета безбједности УН затражиле Русија и Србија, након што је скупштина у Приштини донијела одлуку о формирању војске Косова, што је у супротности са Резолуцијом 1244, која предвиђа само присуство међународних снага.

Тас преноси да с тим циљем предсједник Србије Александар Вучић одлази у Њујорк.

Исти извор наводи да Русија и земље Запада нису могле да постигну консензус у вези са форматом сједнице, те да су консултације о том питању одржане иза затворених врата.

"Група земаља Запада није довела у питање одржавање сједнице, али је предложила формат иза затворених врата", рекао је извор, додајући да није постигнут консензус због тих различитих позиција.

Исти извор наводи да је одлучено да ће предсједавајући Савјету безбједности, стални представник Обале Слоноваче, наставити са консултацијама до 17. децембра.

"Сматрамо да тај приступ показује недостатак поштовања. Зашто имате сједнице које трају сатима у отвореном формату, а затворена врата када се ради о Србији?", упитао је извор.

Он је додао да се стиче утисак да западни партнери "желе да сакрију проблем иза затворених врата". 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

док је америке бице неправде

15.12.2018 08:42

ова свјеска неправда не слути на добро,шта значи резолуција преговори споразуми потписи НИСТАјош затварају врата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2018 09:53

Једино ако нам овај стални представник Обале слоноваче не помогне. Уздам се у њега.

Name

сарајлија

15.12.2018 08:53

ја сад могу унапријед реци ста це бити резултат те сједнице...само непотребни троскови пута и дневнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xл"

15.12.2018 11:00

Шта кријете српски народ има право да зна шта зелите од нас.Доста вас је више неманипулисите снама као да смо сви малоумни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русмир

15.12.2018 18:55

Па зар Ви мислите да ће од те сједнице ишта бити? Довољно је само један глас против и од закључка ништа. А треба само погледат однос снага у савјету БЕЗБЈЕДНОСТИ.Једино ће Русија бит на страни Србије,евентуално Кина а и то није сигурно.Са друге стране десетине резолуција савјета БЕЗБЈЕДНОСТИ нису испоштован.Другим ријечима тела баба лан да јој продје дан!