Гвардиола отворио карте или крије истину...?!

И спрема новог Лапорта? Занимљиве изјаве тренера Манчестер Ситија о активностима клуба у јануару. . .

Фудбал 20.12.2018 | 12:00
Гвардиола отворио карте или крије истину...?!
Манчестер Сити ове зиме неће довести ниједно појачање!

Ако је веровати речима Пепа Гвардиоле, клуб из Манчестера неће отварати капије зимске фудбалске пијаце, што је покренуло бројне спекулације о томе да ли је Шпанац заиста мислио оно што је изговорио. Чињеница је да је Ситијев проблем звани финансијски фер-плеј нешто о чему Гвардиола мора да размишља, али је исто тако јасно да клуб мора да размишља о заменама за две важне позиције - оне које покривају Фернандињо иБенжамин Менди. 

Гвардиола је недавно и сам признао да ће Сити „убити“ Фернандиња уколико буде морао стално да игра, а Бразилац је до меча против Хофенхајма у последњем колу групне фазе Лиге шампиона почео сваку утакмицу, гледајући Премијер лигу и елитно клупско такмичење! Досад је већ скупио близу 2.000 минута на терену, што је за играча од 34 године озбиљан број. Фернандињо у овом тренутку нема праву алтернативу у саставу. Манчестер јунајтед је летос покварио Пепове планове да Фреда учини Фернандињовимнаследником, а како других решења није било, Сити је сада дошао у незгодну ситуацију. Због тога је Пепдосад на тој позицији користио Зинченка, Делфа, Гундогана, па чак и Данила, Стоунса... Али, јасно је да Ситију и даље недостаје неко ко може да ради посао на Фернандињов начин. Тачније, неко ко је специфичан дефанзивни везиста. 

Гвардиола је претходних седмица разматрао могућност да крене у акцију куповине Френкија де Јонга, али је Пари Сен Жермен практично већ затворио посао, иако практично ових дана стижу умирујуће поруке да суперталентовани Холанђанин ништа није потписао. Места за спекулације су готово непостојеће. Дакле,Пеп је и ту остао без реалне солуције. 

Да је Сити заиста у проблему говори и ситуација уочи затварања групне фазе Лиге шампиона. За утакмицу против Хофенхајма Пеп је на располагању имао свега 15 здравих играча. Серхио Агуеро и Кевин де Брујнеће бити у комбинацији за утакмицу против Евертона, али ни Гвардиола није могао да гарантује да ће неко од њих двојице уопште добити минуте. 

Што се Мендијеве позиције тиче, Ситију ни ту не цветају руже. Француз се после нове операције левог колена на терен неће враћаити сигурно још два - два и по месеца, због чега је и ту Гвардиола морао да се довија.Зинченко је одрадио посао на тек седам утакмица, мењао га је Делф, али то нису трајна, нити довољно квалитетна решења. У жижи јавности однедавно је талентовани леви бек Лестера Бен Чилвел, кога некадашњи шампион Енглеске цени на 60.000.000 евра и кога, наводно, Пеп јако цени. 

Због тога су многи посумњали у истинитост онога што Гвардиола каже. Да ли је заиста отворио карте, или ипак оне праве штихове чува да јавност изненади баш као што је то учинио прошле зиме. Подсетимо, Гвардиола је и пред отварање зимског прелазног рока прошле године тврдио да неће бити куповина, а онда је бацио на сто 65.000.000 евра за Ејмерика Лапорта. Тада је младог Баска довео као замену за капитенаВенсана Компанија, озбиљно намученог повредама. 

Сада је у сличној позицији. Фернандињо вероватно неће моћи да изнесе целу сезону сам, а питање је и колико ће место левог бека моћи да остане покривено Зинченком и Делфом. 

Дакле, могуће је да Пеп нешто мути...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар