Gvardiola otvorio karte ili krije istinu...?!

I sprema novog Laporta? Zanimljive izjave trenera Mančester Sitija o aktivnostima kluba u januaru. . .

Fudbal 20.12.2018 | 12:00
Gvardiola otvorio karte ili krije istinu...?!
Mančester Siti ove zime neće dovesti nijedno pojačanje!

Ako je verovati rečima Pepa Gvardiole, klub iz Mančestera neće otvarati kapije zimske fudbalske pijace, što je pokrenulo brojne spekulacije o tome da li je Španac zaista mislio ono što je izgovorio. Činjenica je da je Sitijev problem zvani finansijski fer-plej nešto o čemu Gvardiola mora da razmišlja, ali je isto tako jasno da klub mora da razmišlja o zamenama za dve važne pozicije - one koje pokrivaju Fernandinjo iBenžamin Mendi. 

Gvardiola je nedavno i sam priznao da će Siti „ubiti“ Fernandinja ukoliko bude morao stalno da igra, a Brazilac je do meča protiv Hofenhajma u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona počeo svaku utakmicu, gledajući Premijer ligu i elitno klupsko takmičenje! Dosad je već skupio blizu 2.000 minuta na terenu, što je za igrača od 34 godine ozbiljan broj. Fernandinjo u ovom trenutku nema pravu alternativu u sastavu. Mančester junajted je letos pokvario Pepove planove da Freda učini Fernandinjovimnaslednikom, a kako drugih rešenja nije bilo, Siti je sada došao u nezgodnu situaciju. Zbog toga je Pepdosad na toj poziciji koristio Zinčenka, Delfa, Gundogana, pa čak i Danila, Stounsa... Ali, jasno je da Sitiju i dalje nedostaje neko ko može da radi posao na Fernandinjov način. Tačnije, neko ko je specifičan defanzivni vezista. 

Gvardiola je prethodnih sedmica razmatrao mogućnost da krene u akciju kupovine Frenkija de Jonga, ali je Pari Sen Žermen praktično već zatvorio posao, iako praktično ovih dana stižu umirujuće poruke da supertalentovani Holanđanin ništa nije potpisao. Mesta za spekulacije su gotovo nepostojeće. Dakle,Pep je i tu ostao bez realne solucije. 

Da je Siti zaista u problemu govori i situacija uoči zatvaranja grupne faze Lige šampiona. Za utakmicu protiv Hofenhajma Pep je na raspolaganju imao svega 15 zdravih igrača. Serhio Aguero i Kevin de Brujneće biti u kombinaciji za utakmicu protiv Evertona, ali ni Gvardiola nije mogao da garantuje da će neko od njih dvojice uopšte dobiti minute. 

Što se Mendijeve pozicije tiče, Sitiju ni tu ne cvetaju ruže. Francuz se posle nove operacije levog kolena na teren neće vraćaiti sigurno još dva - dva i po meseca, zbog čega je i tu Gvardiola morao da se dovija.Zinčenko je odradio posao na tek sedam utakmica, menjao ga je Delf, ali to nisu trajna, niti dovoljno kvalitetna rešenja. U žiži javnosti odnedavno je talentovani levi bek Lestera Ben Čilvel, koga nekadašnji šampion Engleske ceni na 60.000.000 evra i koga, navodno, Pep jako ceni. 

Zbog toga su mnogi posumnjali u istinitost onoga što Gvardiola kaže. Da li je zaista otvorio karte, ili ipak one prave štihove čuva da javnost iznenadi baš kao što je to učinio prošle zime. Podsetimo, Gvardiola je i pred otvaranje zimskog prelaznog roka prošle godine tvrdio da neće biti kupovina, a onda je bacio na sto 65.000.000 evra za Ejmerika Laporta. Tada je mladog Baska doveo kao zamenu za kapitenaVensana Kompanija, ozbiljno namučenog povredama. 

Sada je u sličnoj poziciji. Fernandinjo verovatno neće moći da iznese celu sezonu sam, a pitanje je i koliko će mesto levog beka moći da ostane pokriveno Zinčenkom i Delfom. 

Dakle, moguće je da Pep nešto muti...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar