Томић: Имао сам најлакше љето за састављање тима!

Нисам био забринут када су порази дошли.  Тренер Црвене звезде отворио се грчким медијима. . .

Кошарка 18.12.2018 | 13:30
Томић: Имао сам најлакше љето за састављање тима!
Убедљива победа у претпоследњем колу групне фазе Еврокупа вратила је Црвену звезду на прави колосек, а више од пете рецке у Групи А, тренера Милана Томића обрадовала је добра игра, за коју ни сам није могао да нађе ману.

То је само многе навијаче подсетило на игру целог тима с почетка сезоне, када су редом падали највећи такмаци у Јадранској лиги, али и Еврокупу. Сезона полако се приближава средини, а како су резулати позитивни, грчки медији добили су повод да са Томићем поразговарају о неким текућим садржајима. 

Пре свега - причало се о томе шта је највећи приоритет Црвене звезде ове сезоне?

“Хајде да играмо утакмицу по утакмицу, па да онда сводимо рачуне и видимо шта смо урадили. Хвала Богу, немамо повреда, играмо добро и надам се да ће се то наставити“, рекао је Томић за угледни радиоСпорт24.

Како сте успели да доведете екипу да тако брзо направи добар резултат?

“Када имате доста нових играча и новог тренера, дефинитивно вам је потребно време. Пре него што смо одабрали играче, гледали смо на све стране, тражили праве карактере и све то је олакшало процес адаптације. Искрено, нисам веровао да ће се овако брзо све десити, али ми и даље нисмо спремни да играмо на највишем нивоу. За то је потребно још рада, стрпљења и напретка“.

Да ли су вас порази у Еврокупу забринули?

“Не, јер не можете да будете без пораза на три фронта. Када порази дођу у плеј-офу, нокаут утакмицама и важним сусретима, тада је ипак није добро“.

После свих ових обавеза тек вам следи почетак борбе за титулу у Србији?

“У априлу отварамо врата српског првенства и играмо још плеј-оф Јадранске лиге. Знате да се АБА лига завршава у првом делу априла, као и Еврокуп, а да српско првенство траје до јуна“.

Колико вам је тешко било да наговорите играче да дођу у Црвену звезду?

“Није било никаквих потешкоћа са Перпероглуом, нити Фајеом, као ни са Регландом или Бероном. Чини ми се да је ово била моја најлакша година у том погледу. Са свима са причао отворено, говорио им какве их улоге чекају и сви су то прихватили. Ако са људима не разговараш отворено, онда имате проблем. Зато су се сви уклопили брзо“.

Колико вам је било тешко да се навикнете на то да ћете постати тренер првог тима?

“Ја сам задовољан, пре свега, а онда и срећан због тога што сам урадио. Небитно да ли је позив дошао од Звезде или неког другог тима. Имао сам своје идеје и хтео сам то да пренесем на терен“.

Како видите игре Олимпијакоса ове сезоне?

“Не бих да судим. Екипи је потребно време. Тренер доноси одлуке. Видећемо шта ће бити и са Макабијем који води мој добри пријатељ Јанис Сферопулос. С њим сам имао четири лепе године сарадње“.

Ваши утисци о Евролиги досад?

“Било је добрих утакмица, али и изненађујућих резултата, што је добро за кошарку. Чак је и Будућност савладала јако добре тимове. Постоји такмичарски дух и задовољан сам што видим доста квалитетних и тесних утакмица“.

Признао је Томић да му недостаје Грчка и живот у њој, али и да му је спортски идентична ситуација у Србији, где те, како је сам рекао, сви воле док побеђујеш.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар