Tomić: Imao sam najlakše ljeto za sastavljanje tima!

Nisam bio zabrinut kada su porazi došli.  Trener Crvene zvezde otvorio se grčkim medijima. . .

Košarka 18.12.2018 | 13:30
Tomić: Imao sam najlakše ljeto za sastavljanje tima!
Ubedljiva pobeda u pretposlednjem kolu grupne faze Evrokupa vratila je Crvenu zvezdu na pravi kolosek, a više od pete recke u Grupi A, trenera Milana Tomića obradovala je dobra igra, za koju ni sam nije mogao da nađe manu.

To je samo mnoge navijače podsetilo na igru celog tima s početka sezone, kada su redom padali najveći takmaci u Jadranskoj ligi, ali i Evrokupu. Sezona polako se približava sredini, a kako su rezulati pozitivni, grčki mediji dobili su povod da sa Tomićem porazgovaraju o nekim tekućim sadržajima. 

Pre svega - pričalo se o tome šta je najveći prioritet Crvene zvezde ove sezone?

“Hajde da igramo utakmicu po utakmicu, pa da onda svodimo račune i vidimo šta smo uradili. Hvala Bogu, nemamo povreda, igramo dobro i nadam se da će se to nastaviti“, rekao je Tomić za ugledni radioSport24.

Kako ste uspeli da dovedete ekipu da tako brzo napravi dobar rezultat?

“Kada imate dosta novih igrača i novog trenera, definitivno vam je potrebno vreme. Pre nego što smo odabrali igrače, gledali smo na sve strane, tražili prave karaktere i sve to je olakšalo proces adaptacije. Iskreno, nisam verovao da će se ovako brzo sve desiti, ali mi i dalje nismo spremni da igramo na najvišem nivou. Za to je potrebno još rada, strpljenja i napretka“.

Da li su vas porazi u Evrokupu zabrinuli?

“Ne, jer ne možete da budete bez poraza na tri fronta. Kada porazi dođu u plej-ofu, nokaut utakmicama i važnim susretima, tada je ipak nije dobro“.

Posle svih ovih obaveza tek vam sledi početak borbe za titulu u Srbiji?

“U aprilu otvaramo vrata srpskog prvenstva i igramo još plej-of Jadranske lige. Znate da se ABA liga završava u prvom delu aprila, kao i Evrokup, a da srpsko prvenstvo traje do juna“.

Koliko vam je teško bilo da nagovorite igrače da dođu u Crvenu zvezdu?

“Nije bilo nikakvih poteškoća sa Perperogluom, niti Fajeom, kao ni sa Reglandom ili Beronom. Čini mi se da je ovo bila moja najlakša godina u tom pogledu. Sa svima sa pričao otvoreno, govorio im kakve ih uloge čekaju i svi su to prihvatili. Ako sa ljudima ne razgovaraš otvoreno, onda imate problem. Zato su se svi uklopili brzo“.

Koliko vam je bilo teško da se naviknete na to da ćete postati trener prvog tima?

“Ja sam zadovoljan, pre svega, a onda i srećan zbog toga što sam uradio. Nebitno da li je poziv došao od Zvezde ili nekog drugog tima. Imao sam svoje ideje i hteo sam to da prenesem na teren“.

Kako vidite igre Olimpijakosa ove sezone?

“Ne bih da sudim. Ekipi je potrebno vreme. Trener donosi odluke. Videćemo šta će biti i sa Makabijem koji vodi moj dobri prijatelj Janis Sferopulos. S njim sam imao četiri lepe godine saradnje“.

Vaši utisci o Evroligi dosad?

“Bilo je dobrih utakmica, ali i iznenađujućih rezultata, što je dobro za košarku. Čak je i Budućnost savladala jako dobre timove. Postoji takmičarski duh i zadovoljan sam što vidim dosta kvalitetnih i tesnih utakmica“.

Priznao je Tomić da mu nedostaje Grčka i život u njoj, ali i da mu je sportski identična situacija u Srbiji, gde te, kako je sam rekao, svi vole dok pobeđuješ.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar