СЛС: Какав, бре, фудбал - "зимске чаролије" и 0:0!

Нови кикс Партизана у очајним условима за крај јесењег дела Суперлиге! Фудбалери Партизана одиграли су 0:0 са Мачвом у 21. колу Суперлиге Србије.  Партизан и Мачва играли утакмицу у којој готово да нису постојали услови за фудбал. Први меч 21. кола завршен без голова. Добро је да је и завршен. Није требало ни да почне! Коме је ово требало? Нехумани услови у Хумској и реми Партизана и Мачве у премијерном мечу 21. кола. . . О фудбалу – неком другом приликом. . .

Фудбал 14.12.2018 | 20:20
СЛС: Какав, бре, фудбал - "зимске чаролије" и 0:0!
Утакмица је одиграна у веома тешким условима пошто снег непрекидно пада цео дан. Било је и приче да меч неће бити одигран, међутим две екипе су изашле на терен мало после 18 часова.

Терен у Хумској био је у очајном стању, два пута је дуел прекидан да би се очистиле линије и у таквим условима било је веома тешко доћи до гола.

То не оправдава слабу игру Партизана, који је покушавао, али нису успели да сломе отпор Мачве која је играла скоро са Б саставом. Велики број првотимаца клуба из Шапца није био у стању да одигра овај меч.

Црно-бели су од 44. минута били и са играчем мање, пошто је Урошевић добио други жути картон. То је додатно отежало посао екипи Зорана Мирковића, која до краја није успела да пробије бункер Мачве.

Партизан је имао полушансе у првом полувремену, а најбољу је пропустио Урошевић у 21. минуту. И Пантић је имао неколико покушаја, а у 39. минуту испречила му се пречка.

Иако су у другом полувремену имали играча мање, Партизан је играо боље и константно су стварали шансе у периоду од 50. до 65. минута. Ипак, лопта није хтела у гол.

До краја су вицешампион Србије имали још неколико полушанси, међутим мрежа голмана Пулетића је мировала. Мора се споменути и чувар мреже Мачве који је бранио одлично на овом мечу.

Сезона Суперлиге наставља се крајем фебруара наредне године.

Играло се у петак увече у Хумској иако је снег вејао, а терен био скроз под белим покривачем, упркос томе што су се редари неколико сати пре и за време утакмице трудили да га оспособе. 

Ни судијски тајмаути да се очисте линије нису помогли да повећају услове. Њих, једноставно, у петак за фудбал није било. Теоретски, по књигама правила, можда јесте, али у пракси је све то изгледало трагикомично, али и врло опасно, јер је ризик од повреда био знатно већи. На срећу, није их било…

Руководства два клуба, судија Александар Живковић и делегат Драгослав Ђерман су донели одлуку да се утакмица, ипак, одигра. На крају су људи из Мачве могли да констатују да су погодили, а из Партизана да је требало инсистирати на одлагању, јер је "парни ваљак" био тај који је морао да комбинује и напада по изразито лошем игралишту.

О стању терена најбоље сведоче несвакидашње сцене код прекида. Данило Пантић је морао рукама да склања снег и да чисти терен како би могао да изведе слободне ударце. Или ситуација када је млади Шеховић оборен, па скоро нестао у снегу.

Нешто преко хиљаду промрзлих гледалаца у Хумској гледало је "зимске фудбалске чаролије" Партизана и Мачве, из којих се ретко шта може издвојити.

Партизан – Мачва 0:0!

Црно-бели су цело друго полувреме нападали бројчано слабији. Слободан Урошевић је у 42. добио први, а три минута касније и други жути картон, тако да је Партизан био ослабљен, довољно да тренер београдског тима Зоран Мирковић повуче из игре Рикарда и уведе Златана Шеховића.

Партизан је трећи пут ове сезоне остао с играчем мање на свом терену.

Имао је домаћин неколико врло добрих прилика, Данило Пантић је погодио и пречку, Светозар Марковић био сам испред голмана Мачве, али је и Душан Пулетић био врло расположен.

Завеса на први део сезоне у Хумској је спуштена још једним разочаравајућим резултатом. Титула се, готово сигурно, неће славити следећег пролећа на стадиону Партизана, а и треће место је све даље…

Имитација фудбала. Спорта није могло да буде, неко ће рећи да није ни смело, међутим, играло се. Боље да није. Јер, ово што се у петак вече догодило у Хумској 1 представља само испуњавање форме, не и садржаја, па фудбалерима Партизана и Мачве свака част како су издржали на ногама, пре свега да се не повреде и(ли) смрзну, а што нису могли боље од 0:0 у премијерном сусрету 21. суперлигашког кола није им замерити.

Против снега се није могло. Нападао је таман толико да спречи играче који су у претходна три међусобна окршаја знали љубитеље фудбала да часте голеадама шансу да створе. И нису криви ни Београђани, ни Шапчани, већ они који су дозволили и(ли) инсистирали да се вечерас наранџаста лоптра тера по снегом покривеном терену на стадиону повише Аутокоманде. Тешко је схватити коме је у интересу било да утакмица уопште почне и да ли су главни судија Александар Живковић из Ниша и делегат Драгослав Ђерман из Бачке Паланке, можда, могли да одлуче другачије и фудбалере задрже у свлачионици, пошто је сат времена пре почетка било јасно да  неких смислених акција не може да буде и да ће то бити мучење.

И би мучење. Како за фудбалере, судије, тако и неколико стотина авантуриста на трибинама. Тешко је било гледати, а камоли контрлисати лопту по вејавици или направити довољу добру прилику. У таквим оконостима Парни ваљак јесте био очекивано бољи, имао је иницијативу и у нехуманим условима колико-толико претио голману Душану Пулетићу. Највише се домаћин ослањао на Данила Пантића, фудбалера који је највише инсистирао на поседу и креаицји колико му је терен дозвољавао, али у сметовима снега изгубила се свака идеја о освајању три бода. Помагали су Пантићу Закарић и Немања Р. Милетић, имао је шансу у првом делу и Слободан Урошевић, док су се линије тера још могле раазнати, међутим, није вредело.

А онда је леви бек црно-белих  у размаку од три минута добио два жута картона (збго стартова над Гемовићем) и искључењем у смирај првог дела додатно отежао посао саиграчима. Са играчем мање Партизан је био доминантан, све време нападао, држап лопту, није се примећивало да има играча мање, али упркос неким шансама Николића и прекидкима већ поменутог Пантића није успео да крунише иницијативу, па на зимску паузу одлази незадовољан.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 21. КОЛО

ПАРТИЗАН - МАЧВА 0:0

Стадион Партизана
Судија: Александар Живковић (Ниш)
Жути картони: Урошевић, Пантић, Валијенте, Здјелар (Партизан), Ивић, Косанић, Пулетић, Тошић, (Мачва)
Црвени картон: Урошевић (Партизан) у 45. минуту

ПАРТИЗАН (4-4-2): Кљајић - Н.Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић - Здјелар, Косовић (од 69. Ивановић), Пантић, Закарић - Николић, Рикардо (од 46. Шеховић). Тренер: Зоран Мирковић.

МАЧВА (4-2-3-1): Пулетић - Пејовић, Шушњар, Тошић, Марић - Ивић, Јефтић, Марковић (Стевановић од 73) - Милосављевић, Бабић (Косанић од 79), Гемовић (Марвеђо 90+3). Тренер: Дарко Тешовић.

Суперлига, 21. коло:

Партизан - Мачва 0:0 (0:0)

субота:
13.00 Младост - Рад
13.00 Радник - Бачка
13.00 Спартак Суботица - Вождовац
13.00 Земун - Динамо Врање
15.00 Чукарички - Црвена звезда
15.00 Војводина - Пролетер

недеља:
19.00 Напредак - Раднички Ниш

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар