SLS: Kakav, bre, fudbal - "zimske čarolije" i 0:0!

Novi kiks Partizana u očajnim uslovima za kraj jesenjeg dela Superlige! Fudbaleri Partizana odigrali su 0:0 sa Mačvom u 21. kolu Superlige Srbije.  Partizan i Mačva igrali utakmicu u kojoj gotovo da nisu postojali uslovi za fudbal. Prvi meč 21. kola završen bez golova. Dobro je da je i završen. Nije trebalo ni da počne! Kome je ovo trebalo? Nehumani uslovi u Humskoj i remi Partizana i Mačve u premijernom meču 21. kola. . . O fudbalu – nekom drugom prilikom. . .

Fudbal 14.12.2018 | 20:20
SLS: Kakav, bre, fudbal - "zimske čarolije" i 0:0!
Utakmica je odigrana u veoma teškim uslovima pošto sneg neprekidno pada ceo dan. Bilo je i priče da meč neće biti odigran, međutim dve ekipe su izašle na teren malo posle 18 časova.

Teren u Humskoj bio je u očajnom stanju, dva puta je duel prekidan da bi se očistile linije i u takvim uslovima bilo je veoma teško doći do gola.

To ne opravdava slabu igru Partizana, koji je pokušavao, ali nisu uspeli da slome otpor Mačve koja je igrala skoro sa B sastavom. Veliki broj prvotimaca kluba iz Šapca nije bio u stanju da odigra ovaj meč.

Crno-beli su od 44. minuta bili i sa igračem manje, pošto je Urošević dobio drugi žuti karton. To je dodatno otežalo posao ekipi Zorana Mirkovića, koja do kraja nije uspela da probije bunker Mačve.

Partizan je imao polušanse u prvom poluvremenu, a najbolju je propustio Urošević u 21. minutu. I Pantić je imao nekoliko pokušaja, a u 39. minutu isprečila mu se prečka.

Iako su u drugom poluvremenu imali igrača manje, Partizan je igrao bolje i konstantno su stvarali šanse u periodu od 50. do 65. minuta. Ipak, lopta nije htela u gol.

Do kraja su vicešampion Srbije imali još nekoliko polušansi, međutim mreža golmana Puletića je mirovala. Mora se spomenuti i čuvar mreže Mačve koji je branio odlično na ovom meču.

Sezona Superlige nastavlja se krajem februara naredne godine.

Igralo se u petak uveče u Humskoj iako je sneg vejao, a teren bio skroz pod belim pokrivačem, uprkos tome što su se redari nekoliko sati pre i za vreme utakmice trudili da ga osposobe. 

Ni sudijski tajmauti da se očiste linije nisu pomogli da povećaju uslove. Njih, jednostavno, u petak za fudbal nije bilo. Teoretski, po knjigama pravila, možda jeste, ali u praksi je sve to izgledalo tragikomično, ali i vrlo opasno, jer je rizik od povreda bio znatno veći. Na sreću, nije ih bilo…

Rukovodstva dva kluba, sudija Aleksandar Živković i delegat Dragoslav Đerman su doneli odluku da se utakmica, ipak, odigra. Na kraju su ljudi iz Mačve mogli da konstatuju da su pogodili, a iz Partizana da je trebalo insistirati na odlaganju, jer je "parni valjak" bio taj koji je morao da kombinuje i napada po izrazito lošem igralištu.

O stanju terena najbolje svedoče nesvakidašnje scene kod prekida. Danilo Pantić je morao rukama da sklanja sneg i da čisti teren kako bi mogao da izvede slobodne udarce. Ili situacija kada je mladi Šehović oboren, pa skoro nestao u snegu.

Nešto preko hiljadu promrzlih gledalaca u Humskoj gledalo je "zimske fudbalske čarolije" Partizana i Mačve, iz kojih se retko šta može izdvojiti.

Partizan – Mačva 0:0!

Crno-beli su celo drugo poluvreme napadali brojčano slabiji. Slobodan Urošević je u 42. dobio prvi, a tri minuta kasnije i drugi žuti karton, tako da je Partizan bio oslabljen, dovoljno da trener beogradskog tima Zoran Mirković povuče iz igre Rikarda i uvede Zlatana Šehovića.

Partizan je treći put ove sezone ostao s igračem manje na svom terenu.

Imao je domaćin nekoliko vrlo dobrih prilika, Danilo Pantić je pogodio i prečku, Svetozar Marković bio sam ispred golmana Mačve, ali je i Dušan Puletić bio vrlo raspoložen.

Zavesa na prvi deo sezone u Humskoj je spuštena još jednim razočaravajućim rezultatom. Titula se, gotovo sigurno, neće slaviti sledećeg proleća na stadionu Partizana, a i treće mesto je sve dalje…

Imitacija fudbala. Sporta nije moglo da bude, neko će reći da nije ni smelo, međutim, igralo se. Bolje da nije. Jer, ovo što se u petak veče dogodilo u Humskoj 1 predstavlja samo ispunjavanje forme, ne i sadržaja, pa fudbalerima Partizana i Mačve svaka čast kako su izdržali na nogama, pre svega da se ne povrede i(li) smrznu, a što nisu mogli bolje od 0:0 u premijernom susretu 21. superligaškog kola nije im zameriti.

Protiv snega se nije moglo. Napadao je taman toliko da spreči igrače koji su u prethodna tri međusobna okršaja znali ljubitelje fudbala da časte goleadama šansu da stvore. I nisu krivi ni Beograđani, ni Šapčani, već oni koji su dozvolili i(li) insistirali da se večeras narandžasta loptra tera po snegom pokrivenom terenu na stadionu poviše Autokomande. Teško je shvatiti kome je u interesu bilo da utakmica uopšte počne i da li su glavni sudija Aleksandar Živković iz Niša i delegat Dragoslav Đerman iz Bačke Palanke, možda, mogli da odluče drugačije i fudbalere zadrže u svlačionici, pošto je sat vremena pre početka bilo jasno da  nekih smislenih akcija ne može da bude i da će to biti mučenje.

I bi mučenje. Kako za fudbalere, sudije, tako i nekoliko stotina avanturista na tribinama. Teško je bilo gledati, a kamoli kontrlisati loptu po vejavici ili napraviti dovolju dobru priliku. U takvim okonostima Parni valjak jeste bio očekivano bolji, imao je inicijativu i u nehumanim uslovima koliko-toliko pretio golmanu Dušanu Puletiću. Najviše se domaćin oslanjao na Danila Pantića, fudbalera koji je najviše insistirao na posedu i kreaicji koliko mu je teren dozvoljavao, ali u smetovima snega izgubila se svaka ideja o osvajanju tri boda. Pomagali su Pantiću Zakarić i Nemanja R. Miletić, imao je šansu u prvom delu i Slobodan Urošević, dok su se linije tera još mogle raaznati, međutim, nije vredelo.

A onda je levi bek crno-belih  u razmaku od tri minuta dobio dva žuta kartona (zbgo startova nad Gemovićem) i isključenjem u smiraj prvog dela dodatno otežao posao saigračima. Sa igračem manje Partizan je bio dominantan, sve vreme napadao, držap loptu, nije se primećivalo da ima igrača manje, ali uprkos nekim šansama Nikolića i prekidkima već pomenutog Pantića nije uspeo da kruniše inicijativu, pa na zimsku pauzu odlazi nezadovoljan.

SUPERLIGA SRBIJE, 21. KOLO

PARTIZAN - MAČVA 0:0

Stadion Partizana
Sudija: Aleksandar Živković (Niš)
Žuti kartoni: Urošević, Pantić, Valijente, Zdjelar (Partizan), Ivić, Kosanić, Puletić, Tošić, (Mačva)
Crveni karton: Urošević (Partizan) u 45. minutu

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - N.R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Kosović (od 69. Ivanović), Pantić, Zakarić - Nikolić, Rikardo (od 46. Šehović). Trener: Zoran Mirković.

MAČVA (4-2-3-1): Puletić - Pejović, Šušnjar, Tošić, Marić - Ivić, Jeftić, Marković (Stevanović od 73) - Milosavljević, Babić (Kosanić od 79), Gemović (Marveđo 90+3). Trener: Darko Tešović.

Superliga, 21. kolo:

Partizan - Mačva 0:0 (0:0)

subota:
13.00 Mladost - Rad
13.00 Radnik - Bačka
13.00 Spartak Subotica - Voždovac
13.00 Zemun - Dinamo Vranje
15.00 Čukarički - Crvena zvezda
15.00 Vojvodina - Proleter

nedelja:
19.00 Napredak - Radnički Niš

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar