Милан Гајић: Одлазим из Бордоа у јануару!

Где ли ће?

Фудбал 18.12.2018 | 16:00
Милан Гајић: Одлазим из Бордоа у јануару!
После три и по године, Милан Гајић напушта Бордо!

То је српски дефанзивац потврдио и француским медијима не остављајући много простора за нагађање да ће у другом делу сезоне бити члан Жирондинаца.

„Полако се припремам за јануарски прелазни рок, чињеница је да напуштам Бордо. Још је рано да се спекулише где ћу наставити каријеру, тражим најбоље решење и саслушаћу све понуде. Морам паметно да бирам и да изаберем средину у којој ћу играти. Све понуде ћу узети у обзир, а не знам још да ли се враћам у Србију. Мој менаџер води рачуна о томе“, рекао је Гајић за француске медије.

Гајић је члан златне српске генерације са Мундијалита на Новом Зеланду. Истог лета је из ОФК Београда прешао у Бордо у трансферу тешком 1.000.000 евра као један од најперспективнијих чланова златне генерације Орлића. Ипак, у Француској није успео да се избори за корак напред и место стартера. Наруку му нису ишле ни честе промене тренера у Бордоу.

За три и по године је променио петорицу тренера, а најбоље је играо код Вилија Сањола у првој сезони. Легендарни десни бек Француске и Бајерна је одмах пружио прилику младом Србину. Гајић је у дебитантској сезони уписао 12 мечева у свим такмичењима, девет у Лиги 1, али је у другом делу сезоне провео три месеца ван терена због повреде. У другој сезони је добио шансу и код Гувернека, играо на 14 првенствених мечева и још седам у куп такмичењима, али је пред крај сезоне изгубио место у тиму.

Претходну сезону је почео као резерва, имао и повреду рамена, уписао четири меча у Лиги 1 као стартер, а онда је на полусезони изгубио место и на клупи када је дошао Густаво Појет. Уругвајац уопште није пружао шансу Гајићу, а ништа се није променило ни после летошње смене Појета и доласка Ерика Бедуеа.

Гајић је ове сезоне одиграо само две утакмице за Бордо. Једну у првом колу првенства и једну у квалификацијама за Лигу Европе. У већини мечева није био ни на клупи, само четири пута је добио статус резервисте, док у 22 меча није био у протколу. Јасно је да тренер не рачуна на њега...

Уговор му истиче у лето 2020. године, а француски медији не помињу висину обештећења које ће Бордо тражити у јануару. Партизан је заинтересован за младог Србина који има 22 године и нуди му шансу да оживи каријеру у Србији после стагнирања у Француској. Ако би се вратио у форму, ни дрес репрезентације му не би био далеко с обзиром на ситуацију са десним бековима у националном тиму Србије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар