Milan Gajić: Odlazim iz Bordoa u januaru!

Gde li će?

Fudbal 18.12.2018 | 16:00
Milan Gajić: Odlazim iz Bordoa u januaru!
Posle tri i po godine, Milan Gajić napušta Bordo!

To je srpski defanzivac potvrdio i francuskim medijima ne ostavljajući mnogo prostora za nagađanje da će u drugom delu sezone biti član Žirondinaca.

„Polako se pripremam za januarski prelazni rok, činjenica je da napuštam Bordo. Još je rano da se spekuliše gde ću nastaviti karijeru, tražim najbolje rešenje i saslušaću sve ponude. Moram pametno da biram i da izaberem sredinu u kojoj ću igrati. Sve ponude ću uzeti u obzir, a ne znam još da li se vraćam u Srbiju. Moj menadžer vodi računa o tome“, rekao je Gajić za francuske medije.

Gajić je član zlatne srpske generacije sa Mundijalita na Novom Zelandu. Istog leta je iz OFK Beograda prešao u Bordo u transferu teškom 1.000.000 evra kao jedan od najperspektivnijih članova zlatne generacije Orlića. Ipak, u Francuskoj nije uspeo da se izbori za korak napred i mesto startera. Naruku mu nisu išle ni česte promene trenera u Bordou.

Za tri i po godine je promenio petoricu trenera, a najbolje je igrao kod Vilija Sanjola u prvoj sezoni. Legendarni desni bek Francuske i Bajerna je odmah pružio priliku mladom Srbinu. Gajić je u debitantskoj sezoni upisao 12 mečeva u svim takmičenjima, devet u Ligi 1, ali je u drugom delu sezone proveo tri meseca van terena zbog povrede. U drugoj sezoni je dobio šansu i kod Guverneka, igrao na 14 prvenstvenih mečeva i još sedam u kup takmičenjima, ali je pred kraj sezone izgubio mesto u timu.

Prethodnu sezonu je počeo kao rezerva, imao i povredu ramena, upisao četiri meča u Ligi 1 kao starter, a onda je na polusezoni izgubio mesto i na klupi kada je došao Gustavo Pojet. Urugvajac uopšte nije pružao šansu Gajiću, a ništa se nije promenilo ni posle letošnje smene Pojeta i dolaska Erika Beduea.

Gajić je ove sezone odigrao samo dve utakmice za Bordo. Jednu u prvom kolu prvenstva i jednu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U većini mečeva nije bio ni na klupi, samo četiri puta je dobio status rezerviste, dok u 22 meča nije bio u protkolu. Jasno je da trener ne računa na njega...

Ugovor mu ističe u leto 2020. godine, a francuski mediji ne pominju visinu obeštećenja koje će Bordo tražiti u januaru. Partizan je zainterеsovan za mlаdog Srbina koji ima 22 godine i nudi mu šansu da oživi karijeru u Srbiji posle stagniranja u Francuskoj. Ako bi se vratio u formu, ni dres reprezentacije mu ne bi bio daleko s obzirom na situaciju sa desnim bekovima u nacionalnom timu Srbije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar