Кличко најавио повратак!

Победио бих свакога у тешкој категорији! Бивши линеарни шампион света у тешкој категорији у верзијама WБА (Супер), ИБФ, WБО, ИБО и Ринг Владимир Кличко најавио је могућ повратак у ринг.

Остали спортови 16.12.2018 | 16:30
Кличко најавио повратак!
Украјинац има 42 године, пензионисао се 2017. након два пораза од Ентонија Џошуе у борби за ИБФ, WБА и ИБО појасеве, које му је претходно 2015. одузео Тајсон Фјури.

Иако је у претходних годину дана од пензионисања Кличко одбијао позиве да се врати, изгледа да се у међувремену предомислио.

"Желим да се вратим. Осећам да могу да победим сваког ко се бори у тешкој категорији",наводно је Кличко поручио Едију Херну, Џошуином промотеру.

Џошуа би 13. априла требало да се бори против WБЦ шампиона Дионтеја Вајлдера на Вемблију где би евентуалном победом ујединио све појасеве.

Међутим, та борба је неизвесна јер је WБЦ недавно одобрио реванш између Вајлдера и Фјурија који су пре неколико недеља ремизирали у Лос Анђелесу.

Уколико закажу реванш, боксерски медији спекулишу да би повратак Кличка и реванш са Џошуо била прилично реална могућност.

На истом месту где је Британац окончао каријеру Украјинцу.



Владимир Кличко се са два везана пораза од Тајсона Фурија и Ентонија Џошуе опростио од профи ринга. Супертешка категорија је без "Владимира великог" преко годину и по дана, јер меч са Џошуом одржан 29. априла 2017. године.

Пораз на Вемблију био је тек пети у професионалној каријери олимпијског шампиона из Атланте 1996. године. Уписао је 64 победе, а навијачи верују да би Украјинац у 70. мечу могао још једном да их обрадује.

Кличко има 42 године и сматра да је спреман да поново укрсти песнице са најбољим боксерима у супертешкој категорији. Џошуин промотор Еди Хирн изјавио је за иФЛ ТВ да је Кличко Британцу послао поруку у којој му је рекао: "Желим да се вратим. Осећам да могу победити сваког ко се бори у тешкој категорији."

Кличко је чак десет година успешно бранио титулу у најјачој категорији.

Владимир и његов старији брат Витали (такође бивши шампион света) су владали тешком категоријом у периоду од 2006. до 2015, који се назива "Кличко ера".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар