Мурињо: Клоп у Ливерпулу још нема трофеј, а трофеји су све!

Лидер Премијер лиге Ливерпул у недељу у великом дербију дочекује Манчестер јунајтед. Празник острвског фудбала и носи судар тренера Клопа и Муриња.

Фудбал 15.12.2018 | 08:15
Мурињо: Клоп у Ливерпулу још нема трофеј, а трофеји су све!
Уочи дуела на "Енфилду", Јунајтед је у грдним проблемима, пошто се тренутно чак девет играча жали на повреде.

То ипак није сметало Жозеу Мурињу да у свом стилу "пецне" колегу са клупе Ливерпула, а овог пута тема су били трофеји, и то оно у Премијер лиги.

"Трофеји се броје, зар не? Важни су, свакако, посебно ако имате потенцијал да се борите за њих и ако кажете да је јасан циљ да их освојите. Можда није увек најинтелигентније рећи тако нешто, али кад имате потенцијал, немате шта да кријете. Од првог дана знате колико можете, а важа жеља је у тесном односу са вашим потенцијалом. Свако може да каже 'желимо да победимо', али једно је рећи а друго је имати потенцијал за тако нешто. Мислим да је Јирген већ рекао да желе Премијер лигу и то им је свакако циљ", рекао је Мурињо.

Без обзира на потенцијал, Клоп за три године на "Енфилду" није освојио ништа, пошто је са Ливерпулом губио финала Лиге шампиона, Лиге Европе и Лига купа. Ипак, чини се да су "црвени" на одлучном курсу, јер су тренутно први са 42 бода, непоражени су у протеклих 16 кола са 13 победа и три ремија.

Ливерпул на титулу првака Енглеске чека од 1990. године и многи се надају да ће коначно ове сезоне успети у томе. Манчестер сити је највећи ривал, заостаје бод, док је Јунајтед далеко иза, има чак 16 бодова мање.

Клуб са "Олд Трафорда" је у великим проблемима и Мурињо је имао једноставан одговор на питање колико је далеко од тога да његов тим игра онако како жели.

"Далеко", кратко је одговорио Португалац.

Поједини медији су пренели да је Мурињо поново разочаран понашањем челника клуба, пошто их није било на гостовању у Валенсији, а изгледа да ни у јануару нису вољни да му испуне жеље око довођења играча.

На питање да ли му је потребно да инвестира још у тим да би био у равни са Ливерпулом, рекао је да није све у томе.

"Не ради се само о трошењу новца, већ о многим стварима. Фудбал је више од тога. То вам је као кућа. Није све у куповини намештаја, морате да радите много тога. Трошите новац на најскупљи намештај и онда живите у божанственој кући", закључио је менаџер Јунајтеда.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мисо

15.12.2018 08:24

Нек ти имас неки куп који сви играју са јуниорима сем тебе а купујес највисе и само плацес који глупан цовијек да за погбу и лукакуа двеста милиона пуко си ко сијалица

ОДГОВОРИТЕ